Flashback: Driehoeksverhouding Rik - Charlie - Danny

Toen Danny net in Meerdijk kwam wonen viel Charlie op hem. Nadat ze o.a. in een lingerie setje op de bank bij Rik heeft gezeten voor Danny gaf ze het op, omdat Danny niet geïnteresseerd was.

Een paar jaar later heeft Charlie een gelukkige relatie met Rik. Rik vraagt haar ten huwelijk en de twee besluiten te trouwen. De twee komen echter ook diep in de schulden door het EEPASA project van Rutger Goedhart. Hierdoor gaat Rik als taxi-chauffeur werken. Als hij op een avond weg is komt Danny bij Charlie langs. De twee zijn erg melig en komen per ongeluk tegen elkaar aan. Ze duiken met elkaar het bed in. Charlie gaat vreemd met de broer van haar verloofde.....

Rik heeft niks in de gaten en het huwelijk gaat door. Op het moment dat Rik bezig is met een speech wordt Charlie zo emotioneel dat ze de zaal uit rent. Rik rent haar achterna, maar door Barbara gaat hij het zaaltje weer in. Barbara weet Charlie over te halen om toch met Rik te trouwen. Even later trouwen de twee in het bijzijn van Danny met zijn huidige vriendin Maxime, die ook belazerd is.

De twee zijn gelukkig getrouwd maar Charlie kan Danny niet vergeten en Danny Charlie niet. Ze zoenen vaker en gaan vaker met elkaar in bed, dit alles buiten Rik om. Maxime komt er op een gegeven moment achter als ze Charlie en Danny hoort praten. Maxime is woest en maakt het uit met Danny. Danny en Charlie gaan echter gewoon verder met vreemdgaan.

Als ze voor zoveelste keer met elkaar naar bed gaan, in Charlie's, komt Rik onverwacht binnen. Hij is geschokt en gaat weg. Hij is zo boos op Charlie dat hij wil scheiden en wil dat ze vertrekt. Charlie gaat weg en gaat een relatie aan met Danny.

Rik kan het niet aanzien dat Danny en Charlie nu een relatie hebben, waardoor hij Danny zelfs een keer probeert te wurgen. Charlie ziet het gebeuren en haalt Rik van Danny af. Danny maakt Rik nog 1 keer duidelijk dat Charlie en hij nu samen zijn. Charlie voelt zich er toch niet lekker bij en maakt het uit met Danny. Ze wil Rik weer terug.

Rik heeft het echter helemaal gehad met Charlie en wil niks meer van haar weten. Charlie geeft echter niet op en haalt een therapeut in huis, voor relatietherapie. Hierbij verteld Rik dat hij Charlie echt niet meer terug wil.

Charlie laat het er maar bij zitten, maar toch groeien de twee weer naar elkaar toe. Allebei zien ze Danny zo min mogelijk en het gaat goed. Rik vertrouwt Charlie echter niet, dit tot last van Charlie. Op de bruiloft van Nina & Noud geeft Rik ook weer een vervelende opmerking over getuige Danny, waardoor Charlie wegloopt. Door een romantisch liedje gaan ze toch weer lachend bij elkaar staan.

Dan gebeurd er een drama: Wiet komt op de bruiloft en schiet om zich heen, zowel Rikki als Danny zijn gewond. Wanneer de ze allemaal bij ziekenhuis komen, verplicht Rikki Rik om naar Danny toe te gaan, omdat die er erger aan toe is. Rik besluit naar Danny te gaan. Danny is zwaar gewond en heeft dringend bloed nodig om het te overleven. Rik heeft dezelfde bloedgroep en besluit bloed te geven. Hierdoor is alles weer goed tussen de broers.

Wanneer Danny uit het ziekehuis komt moet hij weer aansterken en besluit naar zijn moeder in Canada te gaan. Dit is de kans voor Rik en Charlie om aan hun relatie te werken. Het gaat goed tussen de twee totdat Nick Sanders ten tonele verschijnt. Nick maakt Rik wijs dat hij en Charlie hebben gezoend, dit tot woede van Rik. Rik gelooft hem en wil het uitmaken met Charlie, Charlie weet Nick over te halen om naar Rik te gaan, waardoor Rik weer bijdraait. Charlie heeft het echter helemaal gehad. Ze wil het uitmaken, omdat Rik haar nooit meer zal vertrouwen.

Dan krijgt Rikki een kind, waarbij Charlie en Rik allebei intensief betrokken zijn. Hierdoor groeien ze weer naar elkaar waardoor ze weer goed met elkaar omgaan. Charlie vindt een paar maanden later echter dat de liefde en de koek op is. Ze houden wel van elkaar, maar niet genoeg om bij elkaar te blijven. Samen besluiten ze er mee op te houden en te scheiden. Charlie verlaat huize de Jong, maar Rik mag Valentijn nog wel zien en Charlie blijft betrokken bij Rikki.

Hoofdrolspelers:
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Rik de Jong (Ferri Somogyi)
Nick Sanders (Christophe Haddad)
Barbara Fischer (Charlotte Besijn)
Rikki de Jong (Robin Martens)
Valentijn Sanders (Ricardo & Patrick Worp)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)
Wiet van Houten (Pip Pellens)

© GTSTistop, 2012

Flashback: De twee mannen en de baby van Sjors

Sjors heeft een gelukkige relatie met Danny. Maar wanneer Lorena, de vriendin van Bing, in de gevangenis zit, komt Bing op een avond langs, wanneer Danny er niet is. Sjors en Bing beginnen met elkaar te flirten en belanden uiteindelijk met elkaar in bed.

Sjors verteld Danny in de eerste instantie niks, maar na een paar weken is Sjors ochtendziek. Ze koopt een zwangerschapstest en blijkt zwanger te zijn. Maar ze weet niet van wie. Zowel Danny als Bing kan de vader zijn. Ze verteld Danny dat ze zwanger is en die is zo blij, dat ze niks durft te zeggen. Ook Bing krijgt het nieuws te horen.

Danny is zo blij met de baby dat hij Sjors ten huwelijk wil vragen. Hij organiseert een mini-speurtocht van lampjes voor Sjors en aan het einde vraagt hij haar ten huwelijk. Sjors is ontzet en slaat het aanzoek af, waarop ze hem verteld dat Bing ook de vader kan zijn. Danny is radeloos en gaat weg. Sjors blijft verdrietig achter.

Een paar dagen is Danny nergens te bekennen, wanneer de bel gaat in Toko. Bing doet open en krijgt een klap van Danny in z'n gezicht. Er volgt een kleine ruzie, waarop Danny weer weggaat. Ondertussen zit Maria, de moeder van Danny, Sjors af te katten in de Koning, omdat ze vind dat zij hem dit niet had mogen aandoen. Danny meldt zich weer, waarop Sjors met hem wil praten.

De twee besluiten een break te nemen. Wanneer Sjors een keer bij Danny op bezoek gaat vraagt hij haar nog 1 keer of ze met hem wil trouwen. Sjors slaat ook dit keer het aanbod af. Danny is klaar met haar en zet voorgoed een punt achter hun relatie.

Sjors is nu een alleenstaande zwangere moeder. Dan breekt de tijd aan dat er eventueel een vaderschapstest gedaan kan worden. Sjors wil dit echter niet, omdat de kans op een miskraam dan groter wordt. Bing en Danny zijn allebei boos, maar leggen zich er uit eindelijk bij neer.

Bing en Sjors beginnen steeds meer naar elkaar te groeien en besluiten uiteindelijk weer een relatie samen te hebben. Bing wil zoveel mogelijk bij Sjors en het kind zijn, ondanks dat hij weet dat het misschien niet van hem is. Ook Danny komt nog vaak langs, omdat hij ook bij de zwangerschap wil zijn, wat nog wel eens voor confrontaties zorgt.

Op een dag loopt Sjors door de Toko wanneer ze haar teen stoot. Bing denkt echter dat ze zo zucht omdat ze gaat bevallen. Hij belt de dokter, maar komt er dan achter dat hij te voorbarig is geweest.

Een aantal dagen later wil Sjors even gaan wandelen. Bing wil met haar mee, maar Sjors wil alleen zijn. Ze gaat naar de boot van Jack toe, maar treft daar Lorena aan, die daar schuil zit voor overvallers die het op haar gemund hebben. Wanneer de twee aan het praten zijn hebben ze niet door dat de boot wordt losgehaalt. Maar dan breken Sjors' vliezen en moet ze van de boot af. Samen met Lorena gaat ze naar het dek, waar ze Tiffany aantreffen met een pistool. Tiffany is 1 van de handlangers en heeft het op Sjors gemund. Het lukt Lorena echter om Tiffany over boord te werpen en gaat met Sjors weer naar binnen. De sleutel is er niet, want die heeft Tiffany, waardoor ze niet wegkunnen.

Bing en Danny zijn uiteindelijk ongerust en worden door Jack gebeld dat de boot weg is in de haven, maar de fiets van Sjors er wel staat. Bing en Danny haasten zich naar de haven en gaan op een speedboot met Jack mee naar het water.

Ondertussen helpt Lorena Sjors om haar kind ter wereld te laten komen. Na veel gedoe, gepuf en gesteun wordt het kind geboren. De 3 mannen zijn dan ook aangekomen en weten Tiffany tegen te houden de boot op te klimpen. Danny en Bing lopen het dek op en vragen aan Lorena, die ook op het dek is, van wie het kind is. Lorena weet dit echter niet te zeggen en Danny en Bing gaan naar binnen, waar ze Sjors treffen met een gezonde baby.

Danny weet zeker dat het zijn kind is omdat het kindje blank is, maar Bing weet dat het kind ook nog kan verkleuren. In het ziekenhuis stuurt Bing Danny weg, omdat hij zeker weet dat hij de vader is. Een vaderschapstest volgt en dan weten we eindelijk wie de vader van Lana, de baby, is. Danny blijkt de vader te zijn, waarop Bing het zo moeilijk heeft, dat hij tijdelijk weggaat bij Sjors.

Hoofdrolspelers:
Sjors Langeveld (Inge Schrama)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Bing Mauricius (Everon Jackson Hooi)
Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Tiffany (Meriyem Manders)
Maria de Jong (Joke Bruijs)
Lana Langeveld (verschillende baby's)

Flashback: De liefde tussen Tanya en Jef

Jef is nog even zijn zaak aan het schoonmaken, na sluitingstijd, wanneer zich een onbekende vrouw meld. Nadat hij haar heeft laten weten dat ze dicht zijn, geeft hij haar toch wat te drinken. Dan zoent de vrouw Jef plotseling op zijn mond en is ze weer gauw vertrokken. Jef blijft verbaasd achter.

De vrouw komt echter nog een keer terug na sluitingstijd. Ze stelt zich aan hem voor: Tanya Dupont. Weer zoenen ze en samen gaan ze naar boven. Tanya is de volgende dag echter weer snel verdwenen, nog voor de Koning open is. Ze komt echter terug met de mededeling dat ze op wereldreis gaat en graag wil dat Jef meegaat. Jef zegt het eerst af, maar wordt later door Laura en Lorena overgehaald. Hij gaat met haar mee.

Na een halve maand is Rik aan het werk in de Koning, wanneer hij met Bing bespreekt dat hij een nieuwe kok nodig heeft, omdat hij het zo niet red. Een vrouw meldt zich: Tanya! Echter zegt Tanya dat ze Tineke heet en dat ze graag wil helpen in de Koning. Rik neemt haar aan. Wanneer Rik en Laura een beetje over Jef aan het praten zijn, staat Tanya ondertussen in de keuken met Jef's paspoort: ze verbrand hem.....

Tanya, alias Tineke, stelt zich op als steun en toeverlaat voor de mensen in Meerdijk, zo wil ze Rik en Charlie met van alles en nog wat helpen. Dan wordt Laura echter achterdochtig. Ze vindt het raar dat Jef nog niks van zich heeft laten horen en belt hem steeds, maar krijgt geen bereik. Tineke zegt dat het vast komt door het slechte bereik in de jungle. Laura gelooft het eerst, maar komt er steeds vaker op terug.

Op een dag is Laura het zat en wil samen met Danny naar de politie gaan om te proberen Jef en de onbekende vrouw te achterhalen. Tanya wil het voorkomen dat haar geheim uitkomt en rent op tijd naar ze toe. Ze verzint dat Jef gebeld heeft en dat alles goed met hem gaat. Ze moet de groeten doen, volgens haar. Laura en Danny trappen erin, waardoor Tanya zichzelf gered heeft.

Maar na een tijdje blijft de achterdochtigheid van Laura maar toenemen. Ze wil weer naar de politie gaan, wanneer Tanya voor de tweede keer verzint dat Jef gebeld heeft. Laura gelooft het, maar wil hem nu gaan traceren. Tanya biedt aan om te helpen en samen zoeken ze uit dat er 3 Tanya's in Jef's vliegtuig zaten. Laura belt ze 1 voor 1 en begint bij Tanya Dupont. Wanneer Laura belt doet Tanya net alsof ze met een vriendin aan het bellen is, zodat ze zichzelf niet verraad. Het lukt haar op het nippertje om zichzelf niet te veraden.

Laura is het ondertussen helemaal zat en gaat met Lorena op onderzoek uit. Lorena laat Jack van de 3 Tanya's een rapport opstellen. Wanneer hij de foto's uitprint wordt hij weggeroepen, waardoor hij de foto van Tanya Dupont niet ziet en het gewoon in een map gooit. Later geeft hij de map aan Lorena die het gaat onderzoeken. Ze ziet de foto van Tanya Dupont en schrikt.

Laura is op dat moment op de bruiloft van Nina en Noud, waar Lorena haar steeds probeert te bereiken. Ze verteld Laura dat Tanya al eens eerder iemand heef vermoord, haar man, en dat het haar niet zou verbazen als ze hetzelfde met Jef heeft gedaan. Laura haast zich naar Tanya in de Koning die bij de taart is en confronteert haar. Tanya geeft toe dat zij het was en wanneer ze alles wil opbiechten wordt ze gebeld om de taart te komen brengen. Ze gaan naar de bruiloft waar Lorena ook is.

Maar dan gaat het fout: Wiet komt binnen en begint te schieten. Er vallen gewonden en ook Rosa, de moeder van Lorena is gewond, net als Tanya. Tanya wordt met gebroken ribben naar het ziekenhuis gebracht en doet net alsof ze in coma ligt. Steeds als iemand de kamer verlaat komt ze echter overeind en gaat ze weer voor dood liggen als er iemand binnenkomt. Rosa is ondertussen overleden aan haar verwondingen, waardoor Lorena nu echt wil dat Jef terugkomt zodat ze nog iemand heeft. Laura verteld ook alles aan Bing.

Wanneer Tanya na een paar dagen stiekem het ziekenhuis wil verlaten staat Jack voor haar neus. Ze neemt hem mee naar het bureau, waar ze wordt gearresteerd. Laura gaat een gesprek met haar aan en wil weten waar Jef is. Tanya verteld haar dat Jef dood is, doordat hij in een ravijn is gevallen. Tanya heeft hem vervolgens achter gelaten omdat ze zeker wist dat hij dood was.

Laura gelooft haar, maar niet dat Jef dood is. Ze begint een zoektocht samen met Lorena. Ze komen uit in een ziekenhuis in Brazilië waar Jef op een gestuurde foto wordt herkend. Laura haast zich er heen en treft daar een levende Jef aan. Tanya belt haar daar op, want ze is vrijgelaten, om te vragen hoe het met Jef is. Laura wil dat ze haar met rust laat.

Een paar dagen later keert Laura met Jef terug naar Meerdijk, waar Tanya Jef ook weer ontmoet. Laura wil dat ze weggaat en hun met rust laat, maar Tanya wil vechten voor hun relatie. Jef zegt ook dat het over is. Lorena kan ook haar geluk niet op dat Jef er weer is maar wil ook dat Tanya voorgoed weggaat.

Laura en Jef gaan zelfs net alsof doen dat ze een relatie hebben, maar Tanya trapt hier niet in. Jef laat haar nog 1 keer weten genoeg van haar te hebben en nu accepteert ze het. Ze wil nog 1 keer met hem en Laura afspreken, zodat ze afscheid kan nemen, met een high-tea. Bij de voorbereiding doet Tanya echter rattengif in een soesje voor Laura, maar uiteindelijk wil Jef die opeten. Tanya slaat hem uit zijn handen. Als Laura weggaat roept Tanya hard TRUT naar haar, waarop Jef verbaasd reageert.

Tanya gaat weg uit de Koning en haast zich naar de Roseboom waar ze nog wat met Laura wil gaan drinken. Als Laura nog even weg is doet Tanya vergifpilletjes in het drankje van Laura. Laura neemt later 1 slok, wanneer Jef binnenkomt en Tanya met een smoes weglokt. Hij verteld Laura dat hij denkt dat Tanya haar wil vergiftigen.

Jef gaat daarop naar het huis van Tanya toe om te zeggen dat het haar gelukt is en Laura is bezweken aan het vergif. Tanya geeft het toe en zegt dat ze het voor hen deed. Jef had echter een geluidsapparaatje onder zijn jas, waar de politie op meeluisterde. Laura heeft zich laten onderzoeken in het ziekenhuis en alles gaat goed. Tanya wordt gearresteerd en afgevoerd door de politie waardoor Tanya Dupont voorgoed weggaat met de woorden: Ik kom terug!

Hoofdrolspelers:
Tanya Dupont (Mary-Lou van Steenis)
Laura Selmhorst (Jette van der Meij)
Jef Alberts (Bartho Braat)
Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Rik de Jong (Ferry Somogyi)
Bing Mauricius (Everon Jackson Hooi)
Wiet van Houten (Pip Pellens)
Rosa Gonzalez (Elly de Graaf)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)
Nina Sanders (Marly van der Velden)

© GTSTistop, 2011

Flashback: De homoseksualiteit van Edwin

Wanneer Edwin en Sjoerd in Meerdijk arriveren, zijn Lucas en Wiet gelijk onder de indruk van Edwin. Lucas weet zeker dat hij homo is, maar Wiet weet zeker dat hij hetero is. Ze besluiten de strijd om Edwin aan te gaan. Eerst houdt Edwin bij beiden de boot af.

Lucas verteld Edwin dat hij denkt dat Edwin homo is, maar Edwin wordt boos. Edwin besluit hierdoor om een relatie met Wiet te nemen. Op Lucas' verjaardag komt Edwin echter ook en als iedereen weg is zoent Edwin Lucas op zijn mond. Maar daarna wil hij opeens geen contact meer. Lucas blijft Edwin weer lastig vallen, maar Edwin blijft volhouden dat hij geen homo is.

Een paar weken later weet hij het echter wel. Hij duikt samen met Lucas voor de eerste keer het bed in. Hierna besluit hij het uit te maken met Wiet. Ook vindt Lucas dat hij het aan zijn ouders moet vertellen. Dit wil hij echter niet, maar hij doet het toch. Hij verteld het eerst aan zijn moeder. Die vindt het gewoon goed.

Bianca, zijn moeder, gaat echter daarna gelijk naar Anton, zijn vader. Ze verteld hem dat zijn zoon homo is. Anton wil er niks van weten. Op de verjaardag van Anton verteld Edwin het zelf aan Anton. Hij negeert het een beetje en wil eerst feest vieren. Onder het feest vraagt Anton of hij Rikki niet een leuk meisje vindt. Hierop wordt Edwin zo boos dat hij Lucas zoent ten overstaande van alle gasten.

Anton stuurt iedereen naar huis en wordt woest op Edwin. Sjoerd is ook boos. Hij vindt dat Edwin het hem gewoon zelf had moeten vertellen en niet dat hij er zo achter moest komen. Sjoerd en Edwin praten het uit, maar Anton is nog steeds niet overtuigd. Hij weet zeker dat het een bevlieging is en dat het door Lucas komt.

Anton moet echter van Bianca laten zien dat hij Lucas wel accepteert en Anton nodigt Lucas uit voor een etentje bij de Bouwhuisjes. Het etentje verloopt goed, maar als Lucas weggaat gaan Lucas en Edwin naar de praktijk. Wanneer ze seksueel bezig zijn komt Anton binnen en slaat Lucas tegen de muur. Daarna slaat hij Lucas in elkaar.

Edwin trekt zijn vader van Lucas af. Bianca en Sjoerd komen ook binnen en bellen een ambulance. De ambulance arriveert en vervoert Lucas naar het ziekenhuis. Wanneer Bianca terugkomt uit het ziekenhuis gaat ze naar Anton. Hij moet van haar zijn excuses aanbieden aan allebei de jongens en zich daarna aangeven. Hij wil eerst niet, maar doet het later toch.

Lucas heeft wat verwondingen, maar niks blijvends of heel ergs. Edwin trekt in bij de familie Sanders, tijdelijk. Anton gaat er echter alles aan doen om Edwin weer thuis te krijgen. Na een paar dagen gaan Edwin en Anton praten en leggen ze het bij. Anton zegt dat hij het accepteert. Edwin gaat weer mee naar huis. Dan komt er een paar weken later een oude buurman eten. Ook Lucas komt eten. Wanneer iedereen binnen is verteld Edwin gelijk dat hij homo is. Anton vindt het belachelijk en hierop wordt Sjoerd zo boos dat hij zijn vader een klap geeft. De buurman gaat weer weg en Edwin en Lucas gaan naar Lucas' huis. Edwin trekt weer bij ze in.

Bianca is het nu helemaal zat en gaat praten met Anton. Ze wil scheiden, omdat zijn houding tegenover Edwin en Lucas waarschijnlijk nooit gaat veranderen. Als later Bianca weg wil gaan, staan Edwin en Anton in de kamer: ze hebben het uitgepraat en Anton gaat het accepteren. Bianca besluit bij Anton te blijven.

Hierna is alles weer koek en ei, op soms wat kleine dingen na.

Hoofdrolspelers:
Edwin Bouwhuis (Raynor Arkenbout)
Lucas Sanders (Ferry Doedens)
Anton Bouwhuis (Joep Sertons)
Bianca Bouwhuis (Cynthia Abma)
Sjoerd Bouwhuis (Guido Spek)
Wiet van Houten (Pip Pellens)
Rikki de Jong (Robin Martens)

© GTSTistop 2011

Flashback: Het EEPASA van Rutger + nasleep! Deel 2

Nadat Charlie en Rik Rutger dood hebben gevonden maken ze zich uit de voeten. Kort daarna arriveert Jef bij het huis van Rutger en vindt ook het lichaam van hem. Hij belt Jack. Jack komt gelijk en begint met onderzoek.

Jack start een onderzoek naar de dader. Iedereen die iets met Rutger te maken had in Meerdijk worden op zijn verdachtenlijstje gezet, waaronder Lorena, Charlie, Rik, Laura, Jef, Danny, Lorena, Nina, Noud, Sil, Sjoerd en Lucas.

Iedereen wordt ondervraagd. Lorena zegt niet op de bewuste avond bij Rutger te zijn geweest. Charlie en Rik zijn elkaars alibi, want ze zeggen thuis te zijn geweest. Danny wordt door Maxime beschermt, maar komt later melden dat hij in de Koning was en niet bij Maxime. Sjoerd, Noud en Lucas zeggen thuis te zijn geweest. Laura is de enige die gezegd heeft bij hem te zijn geweest, maar hem niet te hebben vermoord.

Jack vindt dat hij elke keer weer bij Laura uitkomt en besluit haar te arresteren. Op het bureau biecht Laura op dat ze een kaarsenkandelaar naar Rutger heeft gegooid, maar dat ze mistte. Daarna is ze naar huis vertrokken. Jack gelooft haar nog niet helemaal en houdt haar vast. Sil vindt het vreselijk dat Laura vast zit en weet zeker dat ze weer vrij komt. Dit gebeurt enkele dagen later, omdat er geen bewijs meer tegen haar is.

Noud en Lucas kunnen het niet verkroppen dat ze gelogen hebben. Ze hebben samen met Sjoerd een steen door Rutger's ruit gegooid op de bewuste avond. Sjoerd wil niet naar de politie, maar Noud en Lucas doen het toch. Ze verklaren de steen gegooid te hebben, omdat Noud's oma en Sjoerd's moeder de dupe zijn geweest van Rutger. Bij het verhoor slaat Sjoerd Jack van zijn stoel en daardoor blijft Sjoerd een paar dagen vast zitten. Hij komt snel vrij omdat er ook tegen hem geen bewijs meer is. Noud en Lucas hoefden niet te blijven.

Rikki en Sil zijn dolverliefd op elkaar en als ze samen naar bed gaan, bij Sil, zijn ze  iets kwijt. Rikki vindt het onder het bed, maar dan komt Sil in ademnood. Onder zijn bed ligt de pook waarmee Rutger in zijn nek is geslagen. Hierdoor blijkt dat Sil de moordenaar is van Rutger. Een paar dagen later verteld hij dit aan Rikki. Rikki wil absoluut niet dat Sil wordt opgepakt en ze besluiten niet naar de politie te gaan. Samen besluiten ze de pook in een meer te gooien, waardoor het bewijs tegen hem uit de weg is geruimt.

Jack komt er ondertussen achter dat Rik op de avond van de moord naar het bureau heeft gebeld omdat Charlie vermist werd. Hierdoor weet hij dat Charlie niet thuis was op de avond van de moord. Beiden worden ze verhoord. Charlie moet blijven, Rik mag weg. Rik kan het niet verkroppen dat Charlie vast zit. Charlie zegt nu eerlijk tegen Jack wat ze nog weet, maar weet nog steeds niet wat er is gebeurd nadat ze op het raam heeft geklopt. Rik besluit dan om tegen Jack te zeggen dat hij Rutger vermoord heeft. Jack gelooft dit niet. Charlie komt later weer vrij, door te weinig bewijs.

Dan Lorena. Wiet heeft een fotoboek van Sjors gemaakt. Daarin staat Lorena ook met een oorbel die ze kwijt is. Deze ligt in het huis van Rutger en is gevonden door Jack. Ze heeft tegen Jack gezegd dat die niet van haar is. Jack krijgt het fotoboek ook in handen en Lorena weet dat hij er nu achterkomt dat ze wel op de avond van de moord bij Rutger was. Ze vlucht weg naar Suriname en schrijft een afscheidsbrief naar Jack.

Jack vindt dat alles nu uitkomt bij Sil en besluit hem te verhoren. Hier komt niks uit, maar Jack vindt hem te zenuwachtig. Jack besluit om een reconstructie te gaan doen. Hij vraagt of Sjoerd, Lucas, Noud, Laura, Charlie, Rik en Sil bij elkaar komen in een zaaltje van de Roseboom en hij begint bij Laura.

Laura is op de avond van de moord naar Rutger gegaan en heeft de kaarsenkandelaar naar hem gegooid. Wanneer zij weg is komt Lorena. Zij wil dat al het bewijsmateriaal naar haar uit de weg wordt geruimd. Rutger besluit dit te doen. Lorena vertrekt en Charlie komt aan bij het huis. Zij bonkt op het raam en komt erachter dat de tuindeur open is. Ze gaat naar binnen. Maar doordat ze zo dronken is zakt ze al snel in elkaar en valt in slaap. Vlak daarna komen de laatste mensen aan. Sjoerd, Lucas en Noud komen aan bij het huis en gooien de steen door de ruit. Dan zien ze iemand door het huis rennen en vluchten weg.

Nadat Jack dit allemaal heeft bekend gemaakt richt hij zich tot Sil. Hij zet hem onder druk. Hij laat hem een pook zien en zegt dat dit de pook is waarmee Sil hem heeft doodgeslagen. Sil vindt dat hij liecht. En Jack vraagt gelijk waarom. Sil staat zo onder druk dat hij zegt dat hij die heeft weggegooid in een meer. Laura gelooft niet dat Sil de dader is, maar Sil verteld alles nu eerlijk aan Laura en Jack.

Sil is aangekomen bij het huis van Rutger en is woedend op Rutger geworden, omdat hij zijn moeder pijn heeft gedaan. Rutger lacht hem uit en loopt naar de gang. Sil pakt de pook en loopt hem achterna. In de gang slaat Sil hem in zijn nek. Rutger breekt zijn nek en overlijdt. Dan hoort Sil het glasgerinkel van de steen en vlucht weg.

Sil wordt opgepakt voor doodslag en hoort van Sjors dat hij als volwassene wordt veroordeeld. Sil hoort later dat hij wordt overgeplaatst naar een gevangenis aan de andere kant van het land. Hij hoort daarna dat hij 4 jaar de gevangenis in moet en vertrekt naar de andere gevangenis.

Jack komt er via Janine achter waar Lorena is en zoekt haar op. Lorena vlucht ook in Suriname weg voor Jack, maar valt van een waterval. Jack redt haar en verklaart haar de liefde. Ook Lorena verklaart hem de liefde en ze besluiten als stel weer naar Meerdijk te gaan.

Hoofdrolspelers:
Rutger Goedhart (Edwin Rutte)
Sil Selmhorst (Rik Witteveen)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Laura Selmhorst (Jette van der Meij)
Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Rik de Jong (Ferri Somogyi)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)
Sjoerd Bouwhuis (Guido Spek)
Lucas Sanders (Ferry Doedens)
Rikki de Jong (Robin Martens)
Sjors Langeveld (Inge Schrama)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Jef Alberts (Bartho Braat)
Maxime Sanders (Marjolein Keuning)
Janine Elschot (Caroline de Bruijn)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Wiet van Houten (Pip Pellens)

Flashback: Het EEPASA van Rutger + nasleep! Deel 1

Op een dag komt Laura de suite van Rutger in en betrapt hem op investeringen. Rutger verteld haar dat hij investeerd in EEPASA: een doel om bomen te redden in Zuid-Amerika. Laura is enthousiast en wil ook geld investeren. Ze investeerd gelijk 2000 euro, om zo veel mogelijk winst te krijgen. Dit is iets wat Rutger erg goed uitkomt.

Laura verteld gelijk meer mensen over EEPASA en vraagt of ze willen investeren. Niemand doet het en vooral Jef vindt het raar. Toch organiseren Rutger en Laura een adviesavond voor EEPASA. Veel mensen komen en besluiten te investeren. Ook Jef. Voor de rest investeren Lorena, Lucas, Nina, Danny, Noud, Charlie en Rik ook in EEPASA. Later Rosa en Bianca ook.

Rutger heeft Laura ondertussen ten huwelijk gevraagd en ze heeft ja gezegd. Ze bereiden alles voor, maar dan vangt Lorena een gesprek op van Rutger. Hij verteld aan de telefoon aan iemand dat hij iedereen in zijn macht heeft en dat ze een grote verassing krijgen. Lorena vraagt wat het betekent. Hij zegt dat het over de bruiloft ging. Lorena vertrouwt het niet en gaat in zijn laptop op zoek. Ze komt erachter dat EEPASA niet bestaat en dat het geld regelrecht in de zakken van Rutger gaat. Rutger dreigt haar iets aan te doen als ze iets zegt. Hij wil haar zelfs een geldbedrag bieden. Lorena zit in de problemen met de financiën dus besluit er op in te gaan.

Janine krijgt ondertussen steeds minder vertrouwen in het hele EEPASA. Rutger vindt het jammer, maar doet er niks aan. Janine en Laura krijgen er wel ruzie over, maar dat is snel over.

Rutger besluit om nog een klapper te maken. Als je nu investeerd met een minimaal bedrag, krijg je gegarandeerd 5% winst. Weer investeren veel mensen, wat Lorena niet kan aanzien. O.a. Biana, Noud en Lucas besluiten weer te investeren. Rik en Charlie investeren zelfs 50.000 euro in het project. Rutger kan zijn geluk niet op. Lorena dreigt steeds om naar de politie te gaan, maar kan dit niet, omdat ze medeplichtig is.

Janine doet steeds verder onderzoek en wil naar Zuid-Amerika afreizen om het te onderzoeken. Ludo wil dit niet en houdt haar tegen. Janine stuurt een vriend. Wanneer ze die aan de telefoon heeft hoort ze een gevecht. Jack start een onderzoek. Hij komt erachter dat de man is vermoord. Janine is heel erg verdrietig.

Een paar dagen later is de bruiloft. Janine komt er op de bruiloft achter dat het allemaal nep is, het hele EEPASA. Ze gaat naar Rutger en wil dan de politie bellen. Hij slaat haar echter neer met een fles wijn. Ondertussen wacht iedereen in de kerk op Rutger. Jef gaat naar zijn suite en treft hem daar aan, bezweet. Hij zegt dat hij slecht nieuws heeft, maar eerst naar de kerk wil. Daar verteld hij aan iedereen dat de plantages zijn overspoelt en iedereen zijn geld kwijt is. Sjoerd pikt dit niet en geeft hem een flinke klap. Bianca snapt het niet, want de winst was gegarandeerd. Rutger zegt dat er niks aan te doen is en niet meer met Laura kan trouwen. Een paar willen hem tegen houden, maar hij doet het niet.

Rutger wil zo snel mogelijk vertrekken uit Meerdijk, maar wordt dan door Jack aangehouden. Rutger ontkent alles en liegt dus. Rutger kan helaas niet het land uit, tot dat het onderzoek klaar is. Rutger baalt. Dan komt Laura langs en wil de waarheid weten. Hij geeft toe nooit van haar te hebben gehouden. Ze wordt hier zo boos om dat ze met een steen hem bedreigd. Een tijdje later komt ze erg huilen thuis. Noud en Lucas zeggen de volgende dag tegen elkaar dat Laura niks mag weten over wat er gebeurd is. Sjoerd zegt tegen zijn ouders dat hij 12 uur thuis was, terwijl dit niet waar is. Edwin helpt hem. Dan wordt Charlie wakker in het huis van Rutger. Wanneer Rik er ook is, zien ze een lichaam liggen. Ze openen de deur en zien Rutger daar liggen: dood. Hij is vermoord.

Binnekort Deel 2!

Hoofdrolspelers:
Rutger Goedhart (Edwin Rutten)
Laura Selmhorst (Jette van der Meij)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Rik de Jong (Ferry Somogyi)
Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli)
Janine Elschot (Caroline de Bruijn)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)
Lucas Sanders (Ferry Doedens)
Sjoerd Bouwhuis (Guido Spek)
Bianca Bouwhuis (Cynthia Abma)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Edwin Bouwhuis (Raynor Arkenbout)
Rosa Gonzalez (Elly de Graaf)
Ludo Sanders (Erik de Vogel)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Nina Sanders (Marly van der Velden)

Flashback: De moord op Marc de Waal!

Annette van Thijn gaat vroeg van school af omdat ze verlied is op haar leraar en een affaire met hem heeft. Deze leraar is Marc de Waal. Wanneer ze van school af is gaat ze bij een escortservice werken van Martine Hafkamp. Suzanne Balk brengt haar op dit idee.

Op een dag, wanneer Annette bij het escortservice is, komt Marc binnen als ze net met een man bezig is. Martine heeft dit geregeld omdat zij ook een soort affaire met hem had. Dit is haar wraak. Marc is woest en rent naar de auto. Annette komt er ook aan en samen rijden ze naar het appartement van Marc.

Binnen in het appartement wil Annette het uitleggen, maar hij luistert niet. Hij sluit haar op in een kamer. Op een gegeven moment kom Simon Dekker binnen en vraagt of Annette hier is. Marc ontkent. Wanneer hij weer weg is, haalt hij Annette  uit de kamer. Er komt weer een woordewisseling en hij verkracht haar. Daarna gaat hij achter zijn bureau zitten en pakt Annette een schaar.........

Annette komt in shock aan bij Helen Helmink. Helen laat haar onderzoeken door Simon en aan hem vertelt ze dat ze verkracht is. Wanneer Annette weer naar Helen is, gaat Simon naar de flat van Marc. Daar komt Marc aangestrompeld naar buiten, met een schaar in zijn rug. Simon ziet het. Marc is vermoord.

Annette ligt nachtenlang te huilen bij Helen thuis. Helen kan haar maar niet geruststellen en elke keer wordt Annette wakker bij het punt dat ze de schaar in haar handen had. Voor de rest weet ze niks meer. Op een gegeven moment komt ze zover dat ze ziet dat ze de schaar weer heeft neergelegd, maar ze weet niet wie het wel heeft gedaan. Helen en Simon beginnen te twijfelen en weten niet zeker of ze het echt niet heeft gedaan. Wanneer Annette een avond voor de tv zit, ziet ze Martine. Ze schrikt zich kapot en is doodsbang. Volgens haar wordt ze bedreigd met een mes door Martine. Helen gelooft haar niet.

Annette is de wanhoop nabij en gaat onderduiken. Ze zoekt de ex-vrouw van Marc: Francine de Waal op. Ze gaan samen in een hotel en zijn ondergedoken. Op een gegeven moment komt Martine erachter dat Annette daar zit en zoekt haar op. Martine wil Annette neersteken, maar Francine steekt haar juist neer. Dan komt het bij Annette weer terug. Ze ziet hoe Francine het doet en zegt: Jij bent het. Francine geeft toe en belt zelf de politie. Francine wordt opgepakt en Annette kan weer rustig ademhalen.

Hoofdrolspelers:
Annette van Thijn (Frederique Huydts)
Marc de Waal (Peter Smits)
Simon Dekker (Rick Engeles)
Martine Hafkamp (Inge Ipenburg)
Francine de Waal (Hiske van der Linden)
Helen Helmink (Marlous Fluitsma)


Flashback: De overvallen van Lorena!

Wanneer Lorena er achter komt dat Jack rijk is wil ze gelijk een relatie met hem, zodat ze in aanmerking komt voor zijn geld. Ze probeert hem vaak te versieren maar zonder succes.

Wanneer Bing en Wiet in de Koning zijn wordt de Koning overvallen. Al het geld is weg en net wanneer de dieven weggaan komt Lorena binnen. Een dag later gaat Lorena bij Jack op bezoek en verteld hem wat ze heeft gezien. Ze verteld een heleboel dingen terwijl zij ze maar een paar seconden heeft gezien. Jack gelooft het dan ook niet helemaal.

Door deze overval heeft Lorena een plan bedacht om zijn aandacht te trekken. Ze gaat een overval faken. Ze maakt een snee in haar eigen keel en haalt al het geld uit de kassa. Dan belt de politie. Maar dan komt Lucas binnen. Lorena zegt hem dat ze is overvallen, maar Lucas gelooft haar niet. Hij stond namelijk al een tijdje te kijken en zag alles wat Lorena heeft gedaan.

Jack komt naar de overval en probeert haar gerust te stellen. Lucas besluit zijn mond te houden en doen net alsof hij net te laat binnen kwam. Jack heeft daarna meerder malen nog aan hem gevraagd of hij echt niks heeft gezien. Lucas blijft het vol houden.

Jack praat op een gegeven moment met Rem en zegt tegen hem dat hij geen bewijzen kan vinden. Hij denkt dan ook dat het gefaket is wat Lorena gedaan heeft.

Lorena weet niet wat ze met het geld moet doen en besluit het in een container te stoppen. Een zwerver ziet het en pakt het geld. Een paar dagen later komt hij bij Charlie's om zijn haar te laten knippen. Hij confronteert Lorena met dat zij het in een vuilnisbak heeft gegooid. Ze zegt dat zij een patatbakje erin heeft gegooid en stuurt hem vevolgens weg. Lorena is er niet gerust op en zoekt hem op. Hij zit ondertussen in pak. Lorena geeft hem een kadootje, maar op een voorwaard: Hij moet Meerdijk verlaten. Hij doet dit.

Jack gaat dan kijken naar bewakingsbeelden die bij de container stonden. Hij neemt ze mee naar bureau en ziet wel dat Lorena iets weggooid. Hij ziet dat het een soort envelop is. Dan confronteert hij haar ermee, maar ze blijft ontkennen.

Op een avond zijn Nina, Charlie en Lorena in Charlie's. Alle drie hebben ze in probleem in de liefde en Lorena besluit Voetbalvrouwen te worden. Wanneer Lorena iets achter de toonbank wil pakken komen er overvaller's binnen. Lorena belt snel Jack, maar die hangt op omdat hij haar niet gelooft. De overvaller pakt Lorena bij haar haren en sleurt haar naar Charlie en Nina. Dan wil hij het geld en Charlie zegt dat het op dezelfde plek ligt als de vorige keer. Toch loopt ze naar de kluis en geeft het geld. Ze willen ook alle eigendommen van de dames hebben. Nina wil iets niet geven wat ze van Dex heeft gekregen. Ze wordt neergeslagen en Charlie haalt het van de vinger af. Dan gaan de overvallers weg en komen Jack en Rik binnen. Lorena is woest op Jack dat hij niet gelijk is gekomen.

Lorena wordt ondervraagd de volgende dag op het bureau. Ze wil alleen niet dat Jack dit doet, omdat hij te laat bij Charlie's kwam. Jack wordt van de zaak afgehaald en Rem neemt het over. Lorena laat een compositietekening maken, want ze heeft zijn gezicht nog net gezien voor dat hij weg ging. Wanneer ze van het bureau komt wordt ze gepakt door een overvaller. Hij bedreigt haar en maakt een snee in haar keel.

Lorena gaat daarop naar de politie om te zeggen dat de compositietekening verkeerd was, het was haar ex die ze had laten maken. Rem geloofd haar niet. Hij denkt dat ze de goede man te pakken hebben.

Jack gaat zich er weer mee bemoeien en laat Devano (de overvaller) oppakken. Lorena kan weer rustig over straat. Wanneer ze dan over straat loopt gooit een vrouw een briefje met bedreiging in haar tas. Ze gaat gelijk naar de politie, maar die gelooft haar niet. Jack gelooft haar wel en hij laat haar vanaf nu bij hem onderduiken.

In de koning komt een vrouw binnen die naar Lorena vraagt. Jef zegt dat ze er niet is en dat ze op vakantie is. Wanneer de vrouw weg is, komt Rosa en verteld Jef dat ze bij Jack op de boot zit.. De onbekende vrouw hoort dit en gaat naar de boot. Wanneer Jack en Lorena zitten te eten bespied Tiffany (de onbekende vrouw) de twee.

De volgende dag moet Jack 's ochtends weg. Lorena is dus alleen. Sjors, die hoogzwanger is, komt dat op bezoek en vindt het raar dat Lorena er is. Dan breken de vliezen van Sjors en willen ze naar het ziekenhuis. Wanneer ze het dek opgaan zien ze dat de boot niet meer in de haven ligt. Dan komt opeens Tiffany naar boven en gooit het mobieltje van Lorena in het meer. Tiffany bedreigt ze dan met een pistool en Sjors loopt weg, omdat ze wil bevallen. Lorena loopt erachter aan en Tiffany ook. Ze is woest omdat Devano in de gevangenis zit door Lorena. Wanneer Tiffany haar evenwicht verliest duwt Lorena haar in het water. Ze gaat met Sjors naar binnen en daar bevalt Sjors van een dochter. Wanneer Tiffany net de boot weer wil op klimmen, komen Jack, Danny en Bing eraan. Ze trekken haar van de boot en Jack houdt haar stevig vast. Lorena hoeft nu voor niemand meer bang te zijn.

Hoofdrolspelers:
Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Devano (Quintin Colicchia)
Tiffany (Meriyem Manders)
Lucas Sanders (Ferry Doedens)
Huibert Rem (Emile Jansen)
Bing Mauricius (Everon Jackson Hooi)
Wiet van Houten (Pip Pellens)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Sjors Langeveld (Inge Schrama)
Rik de Jong (Ferri Somogyi)
Rosa Gonzalez (Elly de Graaf)
Jef Alberts (Bartho Braat)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Dex Huygens (Emiel Sandtke)

Flashback: Het voogdijschap van Ludo!

Op een dag lopen Lucas en Noud door Meerdijk als ze een meisje tegen komen. Ze zegt dat ze Rose Kempinski heet en dat ze op zoek is naar haar vader. Lucas en Noud brengen haar naar Jack en die onderzoekt de zaak.

Diezelfde dag wordt Charlie gebeld door een onbekend iemand, die vraagt of ze naar de parkeergarage komt. Wanneer Charlie daar is, wordt ze gepakt door een vrouw. Isabella Kortenaer staat weer voor haar neus. Charlie is dolblij en Isabella (alias Kate Kempinski) wil dat Charlie haar helpt.

Charlie neemt Isabella mee naar de Toko en verstopt haar daar. Isabella legt uit dat Amy (alias Rose Kempinski) weggelopen is op zoek naar haar vader. Charlie en Isabella proberen er dan ook alles aan te doen om Amy terug te vinden, voordat ze Ludo verteld dat Isabella en Amy nog leven.

Na een korte periode hebben Charlie en Isabella haar nog steeds niet gevonden. Amy is ondertussen een zoektocht naar haar vader begonnen. Op het afscheidsfeestje van Barbara, komt Amy ook ten tonele. Ze zegt dat ze haar vader zoekt. Isabella komt dan vermomd binnen en wil haar meetrekken. Maar dan valt haar vermomming af. Ludo ziet het en weet vanaf dat moment dat de twee nog leven.

Vanaf dat moment is Ludo's strijd voor het voogdijschap in volle gang. In het begin kan hij alles nog maar moeilijk geloven, maar op een gegeven moment stapt hij op Isabella af en vraagt of zij de voogdijpapieren wil tekenen. Isabella piekert er niet over en wil het niet.

Dan komt Isabella na het vertrek van haar vriendin Ronja, in aanraking met Maxime. Maxime palmt Isabella helemaal in. Ook met een ruzie met Charlie blijft Isabella bij Maxime, omdat ze op dat moment de enige is wat ze heeft. Maxime heeft echter maar 1 doel: wraak nemen op Ludo, omdat hij haar het huis heeft uitgezet en dit te doen door Amy van hem af te pakken. Ze is dan ook dolblij als Isabella haar vraagt of zij de voogd van Amy wil worden. Ludo weet haar echter op tijd tegen te houden, dat Maxime hierop uit was.

Op een gegeven moment mag Amy ook elke week naar Ludo en soms ergens naar toe. Isabella besluit echter wel om met Ludo in therapie te gaan om hier samen uit te komen. Ludo doet dit, maar na 1 sessie ziet hij het al niet meer zitten. Isabella wordt uiteindelijk overgehaald om  Ludo als vader te erkennen.

Net in diezelfde week valt Isabella keihard in de badkamer. Ze heeft een hersenfractuur en ondergaat een grote operatie. Ze wordt kunstmatig in coma gehouden. Wanneer ze daar uit is zegt ze tegen Ludo dat ze zo snel mogelijk wil tekenen voor Amy. Ludo probeert het zo snel mogelijk te regelen. Wanneer Isabella dan bijna bezwijkt komt er een advocaat binnen. Ze ondertekend de papieren. Vlak daarna overlijdt ze. Ludo komt vlak daarna binnen en snapt niet wie die advocaat was. Dan komt Maxime eraan en verteld hem dat zij de schuldige hieraan is. Het is haar gelukt: Ze heeft Amy van hem afgepakt.

Hoofdrolspelers:
Ludo Sanders (Erik de Vogel)
Isabella Kortenaer (Victoria Kobelenko)
Maxime Sanders (Marjolein Keuning)
Amy Kortenaer (Julia Batelaan)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)
Lucas Sanders (Ferry Doedens)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Ronja Huygens (Alexandra Alphenaar)
Barbara Fischer (Charlotte Besijn)


Flashback: De meineed van Teluma!

Wanneer Lorena een keer invalt in Teluma, omdat er anders niemand aanwezig is, komt er een gascontroleur langs. Ze zegt dat ze druk is en dat hij het nu even niet kan doen. Ze stuurt hem weg.

Op de 21ste verjaardag van Nina, komt het tot een gasexplosie in Teluma, door een brandende lucifer, die bij het gas komt. Nina raakt hierbij ernstig gewond. Gelijk wordt er een politieonderzoek gestart.

Bing en Rik zijn bij Rik thuis aan het praten wanneer Lorena een vreselijke gedachte krijgt. Zij heeft de gascontroleur weggestuurt en daardoor is Nina nu vreselijk gewond. Lorena wil niet dat zij de cel in moet en achterhaalt wie de gascontroleur was. Ze gaat naar hem toe en geeft hem geld als hij in de papieren laat veranderen, dat niet zij, maar dat Jack op dat moment aanwezig was. De gascontroleur doet dit. Wanneer er op een gegeven moment door de politie wordt gezocht naar de gascontroleur, koopt Lorena hem weer om, omdat hij dan naar Thailand gaat .

Jack wordt vanaf dat moment door de politie in de gaten gehouden en hij moet ook voor de rechter komen. Jack vindt het nogal raar, omdat hij de gascontroleur nog nooit heeft gezien. Sjors vindt het ook raar, want Jack is erin getraind om gezichten te onthouden. Danny wil Sjors graag helpen en samen doen ze zich voor als controleurs bij een gasfabriek. Daar kijken ze in het archief en komen ze erachter dat Bing op dat moment al de eigenaar was, toen de gascontroleur kwam.

Lorena heeft ondertussen aan Bing verteld dat zij de schuldige is van het ongeluk. Bing kan het niet geloven, maar vergeeft het haar en helpt haar zelfs. Dan komt Sjors bij Bing en drukt hem het papier onder de neus. Bing vraagt haar om het niet aan de rechter te laten zien, maar dat doet ze niet. Ze wil haar broer beschermen.

Wanneer de dag is aangebroken en de rechter net het oordeel aan Jack wil vertellen, komt Sjors overeind en laat de papieren zien aan de rechter. Jack wordt daarop vrijgesproken en Bing moet voor de rechter verschijnen een tijdje later. Wanneer ze tegen hem zijn straf willen vertellen, komt Lorena ditmaal overeind en zegt dat zij de schuldige is. Bing zegt echter dat hij het gedaan heeft. De rechter vraagt aan Lorena of ze bewijzen heeft. Die heeft ze niet en Jef zet Lorena weer op haar stoel. Bing verdwijnt dan voor 6 maanden achter de tralies, met 3 voorwaardelijk.

Lorena doet er thuis alles aan om Bing daar weg te krijgen. Jef gelooft haar echter niet en zegt dat ze dit alleen maar doet omdat ze er zelf beter van wordt. Wanneer hij ziet dat ze het echt meent, steunt hij haar om Bing vrij te krijgen. Nadat Rik, Lorena en Jef allemaal vaak met Bing hebben gepraat, gaat Bing naar de politie om te zeggen dat Lorena het heeft gedaan. Lorena wordt opgesloten en Bing wordt vrijgelaten. Lorena komt na 2 maanden weer vrij.

Hoofdrolspelers:
Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli)
Bing Mauricius (Everon Jackson Hooi)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Sjors Langeveld (Inge Schrama)
Jef Alberts (Bartho Braat)
Rik de Jong (Ferry Somogyi)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Nina Sanders (Marly van der Velden)

Flashback: Ronja's angst!

Wanneer Ronja en Charlie weer geen geluk hebben in de liefde besluiten ze te gaan internet daten. Wanneer ze dit doen ontmoet Ronja Arthur Diepgrond waarmee ze een keer afspreekt. Ze beleven een leuke nacht, maar dan zegt Ronja het rustig aan te willen doen. Arthur loopt boos weg en bedreigt haar dat ze hier spijt van krijgt.

Wanneer Charlie weer zit te internetten ontmoet ze een onbekende man. Wanneer ze met hem afspreekt en Ronja hem ook ziet blijkt het dat Charlie met Arthur zit te daten. Ronja wil haar duidelijk maken dat hij haar bedreigt heeft en dat hij haar ongelukkig gaat maken. Charlie wil haar niet geloven en gaat gewoon verder met haar relatie met hem.

Dan ontmoet Ronja Paul Karels op internet en spreekt met hem af. Ze krijgen een relatie met elkaar en zijn dolgelukkig. Wanneer Charlie en Arthur 4 kaartjes voor de efteling hebben, vragen ze of Paul en Ronja met hun meewillen. Dit willen ze wel, al is Ronja doodsbang. Wanneer Paul, Arthur en Charlie in het huisje zijn, gaat Ronja Arthur's tas doorzoeken. Paul, Charlie en Arthur betrappen haar. Ze zijn woest. Charlie en Arthur gaan weer naar binnen en Paul loopt boos weg. Ronja probeert hem duidelijk te maken dat Arthur niet spoort, maar Paul luistert niet.

Wanneer Paul en Ronja weer thuis zijn, gaat Paul Ronja toch helpen om het te bewijzen dat hij niet spoort. Ze onderzoeken zijn tas en vinden pillen. Paul gaat weg om ze te onderzoeken terwijl Ronja thuis in spanning afwacht. Als Paul belt zegt hij dat hij informatie heeft en die eerst persoonlijk aan haar wil vertellen. Hij gaat eerst een boek bij Sjors ophalen.

Ongeveer een half uurtje later belt Arthur naar Ronja. Paul is net binnen gebracht in het ziekenhuis. Hij heeft een auto-ongeluk gehad. Ronja schrikt en gaat naar het ziekenhuis. Daar treft ze Paul. Net op dat moment komt Arthur binnen. Ronja denkt dat hij hem heeft aangereden. De volgende dag krijgt Ronja een telefoontje dat het wat beter gaat met Paul. Later op de dag krijgt Irene weer een telefoontje van het ziekenhuis. Ze vertelt vlak daarna aan Ronja dat Paul is overleden in het ziekenhuis.

Ronja is zeer verdrietig en zal nu ook niet te weten komen wat Paul haar wilde vertellen. Dan belt ze een vriend van Paul op om het aan hem te vragen. De vriend verteld haar dat het pillen zijn voor depressies. Hij heeft vroeger in een inrichting gezeten omdat hij het huis van zijn ouders in de brand heeft gestoken. Ronja verteld dit nieuwtje ook aan Charlie die vanaf dat moment steeds banger wordt voor Arhur.

Ronja vindt het nog steeds raar dat Paul zomaar dood was. Ze gaat op onderzoek uit en gaat op het medisch net kijken. Ze komt erachter dat Arhur officieel niet meer in het ziekenhuis werkt. Dit verteld ze aan Charlie die vlak daarna in Arthur's tas gaat zoeken. Ze vindt het pasje van het ziekenhuis, die hij allang had in moeten leveren. Ze verteld het aan Ronja en Ronja denkt nu echt dat Arthur Paul vermoord heeft.

Dan gaat de politie, Jack, op onderzoek uit naar de dood van Paul. Jack vindt camera beelden van de kamer waarop Paul lag. Ongeveer een uur voor zijn dood is er een onbekende man op zijn kamer geweest. Die een kussen in Paul's gezicht heeft gedrukt.

Op een dag moet Noud klussen voor Noud Bouwt in een sanatorium. Lucas en Charlie gaan hem daar bang maken. Wanneer ze er met zijn drieën zijn horen ze voetstappen. Noud gaat kijken en Charlie en Lucas blijven achter. Wanneer het lang duurt gaat Lucas achter Noud aan. Charlie staat er nu nog alleen. Dan komt Ronja aanlopen met de boodschap dat Arthur achter Charlie aanzit. Wanneer de twee dames allebei wegrennen, komt Ronja Arhur tegen in het sanatorium. Ze rent hard weg voor hem en verstopt zich. Arthur staat in dezelfde kamer en wil tegen haar zeggen wie nou echt Paul heeft vermoord. Vlak voordat hij dat wil zeggen, wordt hij in zijn rug gestoken. Hij valt dood neer. Ronja komt van haar verstopplek af en ziet hem liggen. Dan komen Noud, Charlie en Lucas eraan. Ze denken dat Ronja het heeft gedaan, maar zij zegt dat er nog iemand moet zijn. Het lichaam van Arhur wordt bedekt en Noud gaat zijn spullen pakken. Dan staat Marco, de ex van Lucas, opeens voor hem. Marco steekt Noud meerder malen in zijn buik. Wanneer hij een uithaal wil doen komt Ronja er gillend aan. Marco loopt naar haar toe en verteld op een dreigende toon hoe het ongeluk met Paul in elkaar zit. Hij wat jaloers op Noud, omdat Lucas op Noud was. Wanneer Paul de paraplu van Noud had geleend dacht Marco dat het Noud was en reed op hem in. Toen hij zag dat het Paul was reed hij door. Toen hij in het ziekenhuis was heeft hij Paul vermoord omdat hij te veel wist. Ronja is doodsbang en krabt Marco in het gezicht. Dan rent ze weg. Ze verstopt zich weer, maar Marco weet haar te vinden. Wanneer hij wil uithalen, komt Arthur opeens weer overeind en overmeesterd hem. Arthur gaat nu echt dood in de armen van Ronja. Vlak voor zijn dood heeft ze haar excuses aangeboden. Dan komt Marco opeens weer overeind. Hij wil weer uithalen, maar hoort dan een schot. Hij voelt aan zijn achterhoofd en er komt veel bloed uit. Jack staat er met een pistool. Hij schiet nog een keer en dan valt Marco dood neer. Vanaf nu zijn Charlie, Lucas, Noud en Ronja weer veilig.

Noud overleeft het en Ronja heeft veel last van hyperventilatie. Ze wil rust en vertrekt naar haam oma in Amerika.

Hoofdrolspelers:
Ronja Huygens (Alexandra Alphenaar)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Arthur Diepgrond (Sjoerd Dragtsma)
Marco Buis (Roman van der Werff)
Paul Karels (Seth Kamphuijs)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)
Lucas Sanders (Ferry Doedens)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Irene Huygens (Anita Donk)
Sjors Langeveld (Inge Schrama)

Flashback: Wraak van Maxime en Ludo op Martijn!

Wanneer Nina haar 21ste verjaardag geeft in Teluma ontploft de boel door een gasexplosie. Dex en Nina zijn gewond en liggen bekneld. Martijn komt er op tijd achter dat ze vast zitten en probeert ze te redden. Hij redt echter eerst Dex, terwijl Nina er zwaarder aan toe is. Doordat hij Dex helpt valt er een balk op Nina. Dan komt Ludo en die helpt Nina naar buiten.

In het ziekenhuis ligt Nina ongeveer een dag in coma. Wanneer ze ontwaakt, voelt ze haar rechterkant van het lichaam niet meer. De artsen geven een schokkend bericht af: Ze is aan die kant verlamd.

Ludo heeft het hier erg moeilijk mee en schakelt Lies de Weerdt in. Zij helpt Nina er weer boven op. Haar rechterarm zal echter altijd een steekpunt blijven. Ze zal die nooit meer volledig kunne gebruiken. Ludo is hier nogal overstuur over. Dan komt hij erachter dat Martijn dit ongeluk had kunnen voorkomen. Dit weet hij doordat Ronja het aan Maxime heeft verteld en Maxime weer aan Ludo.

Maxime en Ludo zijn woedend en gaan allebei een wraakplan verzinnen. Maxime richt zich op Barbara omdat zij op Martijn verliefd is. Ze vindt dat Barbara over haar ziekte moet liegen. Martijn trapt erin.

Ondertussen is Ludo druk bezig met zijn plan. Allereerst zorgt hij ervoor dat de praktijk van Martijn aan iemand anders wordt verhuurd. Dat lukt hem. Daarna probeert hij Irene in te palmen. Het lijkt hem dan ook te lukken, maar Irene komt door Martijn er op tijd achter dat Ludo niet het beste met haar voor heeft. Irene verbreekt de relatie.

Het plan van Maxime lukt echter niet goed, omdat Martijn erachter komt dat Barbara liegt over haar ziekte. Hij is klaar met Barbara en blijft een tijdje denken dat Barbara dit zelf allemaal gedaan heeft. Later komt hij er achter dat Maxime dit ook op haar geweten heeft.

Ludo is nog steeds niet helemaal klaar met Martijn en achtervolgd hem op een gegeven moment als hij naar de bakker gaat. Onderweg houdt hij Martijn tegen en bedreigt hem. Dan pakt hij Martijn arm en breekt zijn vingers. Nina, Dex en Maxime horen Martijn's geschreeuw en gaan erheen. Nina is woedend op haar vader.

Martijn doet aanklacht tegen Ludo en Ludo wordt overhoord op het politiebureau. Daar geeft hij een valse verklaring en gaat daarna naar Martijn toe. Hij vraagt hem of hij zijn aanklacht intrekt, dan zorgt hij ervoor dat hij zijn praktijk terug krijgt. Martijn stemt in en zorgt ervoor dat zijn aanklacht niet verder wordt uitgewerkt. Ludo houdt zich ook aan de afspraak en Martijn krijgt zijn praktijk terug.

Hoofdrolspelers:
Martijn Huygens (Peter Post)
Ludo Sanders (Erik de Vogel)
Maxime Sanders (Marjolein Keuning)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Dex Huygens (Emiel Sandtke)
Barbara Fischer (Charlotte Besijn)
Ronja Huygens (Alexandra Alphenaar)

Flashback: De leugen over Barbara's kanker!

Wanneer Barbara weer normaal naar het ziekenhuis moet om haar te laten onderzoeken, krijgt ze te horen dat er weer ergens een bobbeltje zit. Daarna gaat ze huilend naar de Roseboom waar Martijn haar opvangt. Ze vertelt het, maar het is nog niet zeker of het kwaadaardig is.

Een tijdje later moet Barbara weer naar het ziekenhuis. Samen met Maxime gaat ze naar binnnen. Als ze weer naar buiten komt is er echter goed nieuws: het is niet kwaadaardig. Ze wil het gelijk aan Martijn gaan vertellen, maar Maxime houdt haar tegen. Maxime haalt Barbara over om tegenover Martijn te liegen dat ze kanker heeft, zodat ze misschien weer dichter bij hem in de buurt kan komen. Voor de rest houdt ze het verborgen. Maxime doet dit echter niet uit het bestwil van Barbara, maar omdat Martijn er voor gezorgd heeft dat Nina nooit meer goed haar ene arm kan gebruiken. Uit wraak laat ze dit hem dus geloven.

Barbara vertelt dan ook aan Martijn dat het bobbeltje kwaadaardig is. Martijn pakt het goed op en zegt tegen haar dat het goed komt met de goede behandeling. Wanneer Martijn vraagt om een afspraak zegt Barbara dat ze die gaat maken. Ze doet een nep-telefoongesprek en zegt tegen Martijn dat ze naar het ziekenhuis gaat. Hij wil mee, maar Barbara zegt dat ze alleen wil. Wanneer het tijdstip zover is gaan Maxime en Barbara naar Antwerpen om te shoppen.

Nadat ze daar van thuis komen, komt Martijn opeens binnen. Hij wil weten wat al die nieuwe dingen te betekenen hebben. Ze verzint dat ze niet durfde te gaan en dat ze uit paniek is gaan shoppen. Martijn gelooft haar en ze maakt weer een nep-afspraak. Op dat tijdstip gaat Martijn stiekem met bloemen naar het ziekenhuis. Hij komt verbijsterd weer buiten en gaat boos naar de Koning. Daar vraagt hij telefonisch het dossier van Barbara op. Hij kijkt erin en komt erachter dat ze geen kanker heeft.

Thuis bij Barbara hebben Laura, Jef, Charlie en Janine zich verzameld. Laura en Jef zijn er via Martijn achter gekomen dat ze 'kanker' heeft. Charlie en Janine hebben het net gehoord van Janine en Charlie. Charlie en Janine beloven er voor Barbara te zijn. Dan komt Martijn binnen en vertelt aan iedereen dat ze geen kanker heeft. Iedereen behalve Maxime lopen boos weg.

Niemand wil Barbara meer spreken. Barbara komt er dan achter wat Maxime echte plan hierachter was. Barbara verbreekt de vriendschap. Barbara is nu helemaal alleen. Ze ziet het een tijdje aan, maar niemand wil haar echt meer zien. Barbara besluit er een eind aan te maken. Ze schrijft een afscheidsbrief aan Morris en Charlie en wil van een brug springen. Op die dag komt Morris vrij uit de gevangenis en houdt haar net op tijd tegen.

Eerst komt dan Charlie naar haar toe om te zeggen dat ze het weer goed wil maken. Dan komt ook Janine. Ook Laura en Jef komen na een tijdje om te zeggen dat ze weer met haar om willen gaan. Barbara is blij, omdat iedereen haar weer wil zien. Dan bedenkt ze samen met Morris om in Curaçoa een bed en break-fest te beginnen. Ze kopen een pand en verlaten na een groot feest, Meerdijk.

Hoofdrolspelers:
Barbara Fischer (Charlotte Besijn)
Maxime Sanders (Marjolein Keuning)
Martijn Huygens (Peter Post)
Morris Fischer (Joris Putman)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Janine Elschot (Caroline de Bruijn)
Laura Selmhorst (Jette van der Meij)
Jef Alberts (Bartho Braat

Flashback: Het weerzien van Rik en Danny!

Wanneer Anita overlijd is Rik kapot door vedriet. Vlak voor haar overlijden zijn ze nog samen naar de rommelmarkt geweest en heeft Anita daar een boek gekocht. Dat boek was geschreven door Danny de Jong. Ze leest het thuis en is helemaal verliefd erop. Ze laat ook Charlie het lezen. Wanneer Anita dus overlijd, ziet Charlie dat Rik in een dip zit. Ze gaat op onderzoek uit en komt aan het huisadres van Danny. Ze gaat erheen en belt aan.

Er doet een vreemde jongen open. Charlie vraagt naar Danny en de vreemde jongen haalt Danny op. Charlie is gelijk verblind door liefde. Ze vraagt of hij even met haar mee wil. In een café praten ze met elkaar over Rik. Danny besluit om niet naar Rik te gaan. Danny gaat weer weg.

Later neemt Danny toch weer contact met Charlie op. Danny gaat naar Rik. Danny en Charlie gaan naar het huis van Rik en wachten op hem. Wanneer hij thuis komt ziet hij zijn broer. Hij geeft hem een knuffel en wil hem opnieuw leren kennen.

Danny komt bij Rik in huis wonen. Het gaat een tijdje goed tot dat ze weer brieven gaan bekijken. Daardoor komen ze tot een gesprek over de jeugd van Danny en Rik. Ze krijgen er ruzie door en rik stuurt Danny dan ook weg. Danny wil eerst teruggaan naar zijn 'eigen' plek. Maar Ronja en Charlie houden hem tegen. Hij gaat weer naar Rik om het goed te maken. Het lukt.

Wanneer Danny zijn 2de boek aan het schrijven is, ziet Rik de titel: Het Weerzien. Rik wordt gelijk boos omdat dat te maken heeft met hem en Danny. Danny legt hem uit dat dit wel gebaseerd is op hen, maar andere hoofdpersonen heeft en ook andere dingen er in zitten. Rik stuurt hem alsnog weg. Toch kan Rik dit niet vedragen dat  hij zijn broer heeft weggestuurd. Hij vraagt Danny om het goed te maken. Danny stemt toe. En tot nu toe zijn ze weer broers voor het leven

Hoofdrolspelers:
Rik de Jong (Ferry Somogyi)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Ronja Huygens (Alexandra Alphenaar)
Anita Dendermonde (Sabine Koning)

Flashback: Vickey's modellenleven

Vickey zit in Teluma wanneer zij wordt gevraagd door een onbekende om model te worden. Ze lacht de man uit en zegt nee. Dex gelooft haar niet en wil er alles aan doen dat ze wel model wil worden. Dex maakt onverwacht foto's van Vickey en Vickey ergert zich dood aan hem.

Dex weet Vickey uiteindelijk toch over te halen om voor Telefonon (het telefoonbedrijf van Nick Sanders) een modellenauditie te doen. Als Vickey daar op haar auditie wacht, is Dex er ook. Dex gaat steeds dichter naar Vickey en zoent haar. Noud komt dan net binnen en ziet dat zijn vriendin met zijn beste vriend aan het zoenen is. Hij is woest rent weg en maakt het later uit met Vickey.

Vickey wordt uitgekozen om bij telefonon model te zijn. Ze gaat met Dex naar de fotostudio en doet van allerlei kleding aan om te poseren: een zonnehoed, een schattig roze jurkje, strikjes in het haar en nog veel meer. Dan komt Vickey op eens naar Dex met een lingerie setje. Dit trekt ze dus echt niet aan. Dex doet net alsof hij met Nick belt en zegt daarna tegen Vickey dat het niet anders kan. Ze trekt het aan of ze moet haar baan inleveren. Vickey besluit om het aan te trekken.

Dex gaat steeds verder en de 2 krijgen een relatie. Noud is stikjaloers en Vickey voelt zicht schuldig. In Teluma wordt Vickey opeens verrast met haar nieuwe campagne foto's door haar vrienden. Ze is blij maar ziet Noud iets verderop heel jaloers kijken. Later begint Vickey volgens haar vrienden steeds verwaander te doen. Ze verliest al haar vrienden.

Op een gegeven moment komt er een fotoshoot buiten met Vickey dat ze met mensen die van haar fan zijn op de foto kan. Vickey trekt het echt niet meer van Dex en wil weg. Dex dwingt haar niet weg te gaan. Als er dan 2 dronken jongens met haar op de foto willen en haar lastig vallen ziet Vickey dat Dex niks door heeft. Jef komt aangelopen en heeft het echter wel door. Hij haalt de jongens bij haar weg en wordt boos op Dex: hij had beter op moeten letten. Jef gaat weer weg en daarna heeft Vickey het te koud. Ze klaagt maar Dex vindt dat ze op moet houden. Noud ziet dat en haalt Vickey van het podium. Hij loopt met Vickey in haar armen weg.

Vickey wil weten wat dit betekent en Noud zegt dat het niks voor stelt. Anna - de nieuwe vriendin van Noud - heeft alles gezien en wil de waarheid van Noud weten: is hij nog wel verliefd op haar. Noud legt haar uit dat hij haar heel lief vindt, maar niet verder met haar wil. Vickey en Dex zijn nu ook uit mekaar. Noud en Vickey komen weer bij elkaar.

Vickey is helemaal klaar met het modellengedoe en met Dex en besluit te stoppen. Maar dan komt Dex met de mededeling dat zij een ton moet betalen om van telefonon af te zijn. Noud en Vickey bedenken van alles, maar niks helpt. Dan komt Frederik Waals in beeld en die bied haar een ton aan als zij hem helpt met een zakendeal. Vickey besluit dit te doen. Noud is jaloers maar kan zich er later wel in vinden. Ze heeft een ton en is van alles nu af.

Hoofdrolspelers:
Vickey Pouw (Liza Sips)
Dex Huygens (Emiel Sandtke)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)
Anna den Hartog (Sophie Mentens)
Jef Alberts (Bartho Braat)
Frederik Waals (Rene van Kooten)
Nick Sanders (Christophe Haddad)

 

Flashback: Anita's laatste maanden

Nadat Dennis Anita en Rik van een balkon afduwde en Anita een miskraam kreeg, willen Anita en Rik weer een kindje maken. Ze doen het weer met mekaar en komen erachter dat Anita weer zwanger is.

Als Anita net koekjes uit de oven haalt krijgt ze maagkrampen en haasten Rik en Anita zich naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis word Anita onderzocht en krijgt ze te horen dat ze geen kinderen meer kan krijgen en vervroegd in de overgang is.

Ondanks dat willen ze dolgraag nog lang verder met elkaar dus ze trouwen dan ook, onder toezien van Rikki, Charlie en Bing.

Als ze de  klap van de overgang zo goed als verwerkt hebben komen ze thuis en blijkt er ingebroken te zijn. Ze moeten alles opruimen en gaan nieuwe spullen halen. Ze kopen heel veel en hebben alles weer 'terug'.

Dan krijgt Rik een brief op de mat waarin staat dat ze niet verzekerd zijn. Al het nieuwe spul moet misschien weer terug. Rik durft het Anita niet te vertellen en gaat op internet op zoek naar een lener. Hij leent 2.000. Anita heeft ondertussen iets door dat er wat aan de hand is en wil dan ook gelijk weten wat er is. Hij biecht alles op en zegt dat hij haar er niet mee lastig wil vallen. Zij zegt weer dat ze er samen uit moeten komen en dat doen ze dan ook. Ze komen er weer bovenop.

Anita en Rik besluiten om een draagmoeder te nemen om toch nog een kindje te krijgen. Charlie wil dit dolgraag voor ze doen, maar ze maakt er wel de hele tijd grapjes over. Anita laat haar inzien dat het best veel kracht kost en dat ze 2 zaden in moet krijgen dan is de kans groter dat er 1 bevrucht raakt.

Als Anita op een ochtend broodjes haalt smst ze naar Rik dat ze zo thuis komt met de broodjes. Anita heeft op dat moment ook een koptelefoon op met muziek. Dan steekt ze over. Een auto ziet haar te laat en rijd haar aan. Ze valt op de grond. Het mobieltje valt ook en verzend het bericht naar Rik.

Rik is ondertussen thuis de afwas aan het doen en is vrolijk mee aan het zingen met de muziek. Hij hoort op een gegeven moment de huistelefoon gaan en neemt op. Het is het ziekenhuis. Hij moet gelijk komen omdat Anita is aangereden.

Na een zware openratie ligt Anita op een kamer en mag Rik bij haar ze lachen naar mekaar en kussen elkaar. Als dan de dokter binnen komt. Hij zegt dat haar lever niet goed meer werkt door het ongeluk en dat ze komt te overlijden. Ze schrikt zich een hoedje.

Als Charlie het bericht hoort gaat ze gelijk naar het ziekenhuis om te zeggen dat Anita niet dood gaat, ze wil het niet geloven. Ook Janine, Jack, Nina en Maxime gaan naar het ziekenhuis. Jack vraagt aan de dokter of er echt niks meer aan te doen is. Het antwoord is Nee. Dan komt Stefano vanuit New York naar Meerdijk toe om afscheid van Anita te nemen. Rik is blij dat hij er is.

Anita mag naar huis om daar dood te gaan, dat wilde ze graag. Als Rik en Anita binnen zijn. Komt Stefano met Dennis binnen. Dennis is gelijk gekomen vanuit Tokyo om van Anita afscheid te nemen. Hij zegt nog 1 keer dat het hem spijt wat hij heeft aangericht. Ze nemen afscheid van mekaar. Dan komen Charlie en Rikki binnen. Rikki gaat bij haar moeder zitten. Samen huilen ze en lachen ze voor de laatste keer. Ze nemen afscheid. Ook Anita en Charlie nemen afscheid van mekaar. Charlie en Rikki gaan naar buiten en Rikki laat dan een ballon op met een tekstje voor Anita er aan vast. Rik heeft Anita in zijn armen liggen. Anita denkt aan alles wat er gebeurt is in haar leven. Ze kijkt Rik nog 1 keer aan en overlijd dan.

De crematie van Anita is in besloten kring. Alleen Rik, Rikki, Charlie en Stefano zijn er aanwezig. Rikki legt haar liefste knuffeltje neer op de kist, voor Anita. Charlie en Stefano nemen afscheid van haar. Dan neemt Rik voor de laatste keer afscheid van Anita, Rikki komt naar hem toe rennen en samen huilen ze voor de kist.

Hoofdrolspelers:
Anita Dendermonde (Sabine Koning)
Rik de Jong (Ferry Somogyi)
Rikki de Jong (Amber Brantjes)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Stefano Sanders (Bas Muijs)
Dennis Alberts (Koert-Jan de Bruijn)
Bing Mauricius (Everon Jackson-Hooi)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Janine Elschot (Caroline de Bruijn)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Maxime Sanders (Marjolein Keuning)

Flashback: De moord op Rene/Rene's plan!

Nadat Nina verkracht is wil Janine wraak nemen. Ze lokt Rene naar de Roseboom en doet iets in zijn drankje. Hij heeft het door en wil haar gaan verkrachten op de tafel.

Ondertussen zijn Laura, Barbara en Dorothea hem aan het zoeken. Barbara was namelijk ongerust. Als Dorothea met een paar sleutels door de Roseboom loopt hoort ze gegil van Janine. Ze maakt de deur open en haalt Rene van Janine af.

Dorothea gaat helemaal tekeer tegen Rene en Rene probeert haar daarna te wurgen. Laura en Barbara komen ook binnen en Laura wil de politie gaan bellen. Rene begint dan tegen ze te praten en wil Barbara te lijf gaan. Janine en Laura houden haar tegen. Dan wurgt hij Dorothea weer. Maar dan is Laura het zat en duwt Rene omver. Hij valt tegen de punt van de tafel aan en er komt bloed uit zijn oor.

De dames besluiten hem de volgende dag te begraven in de tuin van de roseboom. Ze gaan er naar toe en begraven hem daar.

Laura en Dorothea kunnen er niet mee leven om iemand te vermoord te hebben. En besluiten de politie te bellen. Maar dan komt Barbara binnen en drukt het gesprek weg. Ze weet de dames om te praten.

Als later Nina en Jef het ook weten krijgen ze met zijn zessJorisputmanen ruzie. Wel of niet naar de politie? Nina wil dat ze niet naar de politie gaan en uiteindelijk doen ze het niet. De hele tijd staat er al iemand te kijken: Rene!

Als het sinterklaas is speelt Jef sinterklaas. Als hij klaar is met zijn Sinterklaasrol is Dorothea opeens verdwenen. Janine, Barbara, Laura en Jef bellen alle nummers af maar krijgen haar niet aan de lijn. Dan komt Laura binnen met het bericht dat Dorothea gewoon naar huis is om de kado's voor Bing te halen.

Eigenlijk is Dorothea naar buiten gegaan en ze wil het graf van Rene openmaken. Ze vindt alleen het doek. Ze is helemaal bang en hoort dan een stem: Rene. Dorothea wil hem uitleggen dat het een ongeluk was maar Rene wil het niet horen. Hij bedreigt haar dat hij de 4 dames 1 voor 1 zal omleggen en dat hij begint met haar. Hij ontvoert Dorothea en neemt haar mee in een auto. Daar dient hij haar een overdosis pillen toe. Hij gaat zelf uit de auto en haalt de handrem eraf. De auto rijdt in de sloot en Dorothea wordt er bewusteloos uit gehaald.

Ondertussen wil Jef iets gaan kopen voor Dorothea. Maar dan komen er 2 politieagenten binnen. Ze vertellen hem dat Dorothea een ongeluk heeft gehad. Hij gaat gelijk naar het ziekenhuis, maar moet even wachten. Hij mag dan naar binnen en treft daar Dorothea aan: Dood!

Op de begravenis word Janine steeds door Laura en Barbara afgekraakt over haar gezeur, dat Jef alles zou veraden! Na de begravenis gaan Laura, Barbara, Noud en Floris samen koffie drinken. Janine blijft alleen achter.

Janine kan het niet meer verdragen dat ze Rene heeft vermoord, dus gaat ze naar de politie. Ze word verhoord en biecht op dat Dorothea ook heeft mee geholpen om Rene te vermoorden, ze zegt niet dat Barbara en Laura ook hebben meegeholpen. Daarna moet Janine het graf van Rene aanwijzen. De politie graaft in het gat maar er ligt niemand. Laura en Janine zijn verbijsterd en Janine moet weer naar het politiebureau. Later komen Barbara en Laura zich ook aangeven bij de politie. Als ze zich aan komen geven. Komt Rene binnen en mogen ze naar huis, ook Janine. Buiten wil Rene zand over wat er gebeurt is gooien. Maar de dames weigeren het.

Rene komt daarna nog naar Laura om zijn exuses aan te bieden maar Laura gelooft hem eigenlijk niet. Ook laat Rene de banden van de auto van Floris leeglopen die eigenlijk naar Barbara toe moest.

Als Sjors bij Janine thuis een DVD op komt halen gaat ze weer naar buiten maar is haar handschoenen vergeten. Ze gaat weer naar binnen en treft daar Rene aan. Rene weet eerst niet wat hij moet doen, maar slaat daarna Sjors toch neer met een kandelaar.

Rene bedreigt Nina ook nog met de dood waarna Janine het helemaal zat is. Als Rene zijn huis wil in gaan staat er buiten iemand op hem te wachten: Janine. Janine heeft een bijl in haar hand en wil hem vermoorden. Rene overmeesterd haar en bind haar vast aan een boom. Hij wil haar in de avond net met de bijl vermoorden als Jack de hoek om springt. Hij schiet met een pistool op Rene. Rene valt dood neer.

Hoofdrolspelers:
Rene Meijer (Roscoe Leijen)
Janine Elschot (Caroline de Bruijn)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Dorothea Grantsaan (Chris Comvalius)
Barbara Fischer (Charlotte Besijn)
Laura Selmhorst (Jette van der Meij)
Jef Alberts (Bartho Braat)
Sjors Langeveld (Inge Schrama)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Floris van Wickenrode (Ruben Lursen)
Bing Mauricius (Everon Jackson Hooi)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)

5665697