GTSTdag | 6 september 2011

Laura zit verontrust bij Tanya in de tent. Tanya ligt bewusteloos op de grond en wordt even later naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt ze geopereerd. Ze heeft een klaplong en gebroken ribben. Eenmaal in haar kamer doet ze net alsof ze nog bewusteloos is en laat ze Laura tegen haar praten, maar eigenlijk is ze gewoon wakker. Laura is ondertussen met het politiebureau allemaal dingen aan het regelen over de verdwijning van Jef.

Danny wordt in de tent gevonden door Rik, hij is zwaargewond. Ook hij wordt naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij geopereerd aan een gescheurde milt. Daarbij heeft hij echter wel veel bloed verloren. Rik heeft dezelfde bloedgroep als Danny en geeft bloed aan zijn broer. Danny overleeft de aanslag.

Rikki is lichtgewond geraakt bij de aanslag. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht voor controle en een plek op haar arm. Wanneer ze weer mag gaan zakt ze door haar benen, waardoor de arts toch nog wat testjes wil doen. Daarna mag ze naar huis. Wanneer Charlie Rik ophaalt en Sjoerd naar Edwin gaat, belt de arts naar Rikki. Het gaat goed met haar, maar ze mag geen medicijnen meer slikken in verband met haar zwangerschap. Rikki is in shock.

Held van de dag:
Rik, omdat hij bloed gaf aan Danny ondanks de ruzie

Quote: (Rik tegen Danny)"Mag ik dan nu eindelijk naar huis?,"

Stelling: Tanya overlijdt, waardoor nog steeds niemand weet waar Jef is.

7 september in GTST:
Jacks toekomst hangt aan een zijden draadje na een mededeling van zijn korpschef. Ook heeft Jack heel wat uit te leggen aan Lorena en haar moeder. Sjors probeert te achterhalen hoe het kan dat Wiet zover is afgegleden.

© GTSTistop, 2011

GTSTdag | 5 september 2011

Lucas blijkt een slachtoffer van het drama te zijn. Edwin vindt hem buiten bewust zijn in de tent. Vlak daarna wordt hij afgevoerd naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis wordt Lucas geopereerd. Anton verteld daarna aan Bianca en Edwin dat hij veel bloed heeft verloren en in coma is geraakt.

Ook Rosa blijkt slachtoffer van het drama. De plank met de foto's van Nina en Noud erop is in haar buik gekomen, waardoor ook zij buiten bewust zijn is geraakt. In het ziekenhuis wordt Rosa geopereerd aan haar lever. Deze operatie is geslaagd. Later gaat Lorena bij haar op bezoek. Rosa is al weer bij bewustzijn.

Wiet rent, nadat ze heeft geschoten, weg voor Jack en Sjors, maar ze valt. Hierbij houdt ze Sjors en Jack nog even onder schot, maar Jack weet haar te overmeesteren. Ze nemen haar mee naar de boot. Op de boot overleggen ze wat ze met Wiet gaan doen. Jack besluit haar mee te nemen naar het bureau, waar ze de cel in moet, tot dat ze wordt voorgeleid.

Janine blijkt in haar hoofd te zijn geschoten door Wiet. Nina is in shock als ze Ludo met Janine in zijn armen ziet zitten. Wanneer Noud binnenkomt lijkt ze weer in het hier en nu terecht te komen.  Daarna verlaat ze de tent. Ondertussen wordt Janine naar het ziekenhuis gebracht. Noud gaat Nina achterna naar huis en vraagt waarom ze niet naar het ziekenhuis gaat. Ze durft niet. Later komt ook Nick naar Nina toe om haar over te halen om naar het ziekenhuis te gaan. In het ziekenhuis wachten Maxime en Ludo op Anton. Anton komt er na de operatie aan en verteld hen dat de komende uren en dagen alsnog bepalend kunnen zijn. De kogel is echter wel verwijderd.

Held van de dag:
Sjors, omdat ze Wiet toch niet laat vallen.

Quote: (Lorena tegen Maxime)"Mijn moeder drinkt nooit, en ze wordt geopereerd aan haar lever,"

Stelling: Janine haalt het niet

6 september in GTST:
We gaan terug in de tijd: hoe is het Rik, Rikki, Danny en Charlie vergaan tijdens de rampreceptie? Laura belandt in het ziekenhuis op zoek naar antwoorden over Jef’s verdwijning. Rik moet een levensreddende beslissing nemen.

GTSTdag | 8 juli 2011 | cliffhanger seizoen 21

Lorena gaat haastig op zoek naar Tineke. Eerst zoekt ze in de feesttent van Nina & Noud, maar daar is ze niet. Nadat Nina & Noud in de tent zijn belt Lorena Laura op, dat ze onmiddelijk naar de koning moet gaan, omdat Tineke daar op dat moment is. Laura haast zich er heen en confronteert Tineke met het feit dat zij Tanya is. Ze wil nu de waarheid horen. Dan wordt Tineke gebeld, omdat ze naar het feest moet. Ze belooft Laura het later te vertellen en samen gaan ze naar het feest. Laura houdt Tineke echter wel goed in de gaten.

Nina en Noud zijn intens gelukkig op het strand. Danny komt iets te laat, maar dat maakt niks uit. Wanneer de ambtenaar wil beginnen arriveert Nick. Maxime kijkt neerslachtig, maar Nina is superblij. Nina mag geen 3 getuigen dus Nick kan geen getuige zijn, maar is er wel bij. Nadat ze de huwelijksgeloften hebben uitgesproken naar elkaar, worden ze getrouwd door de ambtenaar van de burgelijke stand. Daarna vertrekken ze naar de feesttent.
Wiet & Sjors zitten ondertussen een film te kijken, maar Sjors wordt moe door de kalmeringspillen van Wiet. Ze gaat echter niet slapen en Wiet probeert alles om haar weg te krijgen. Als Wiet wat wil pakken uit de voorraadkast kan ze ergens niet bij en zegt ze dat ze het trapje niet kan vinden. Sjors pakt hem voor haar, maar dan duwt Wiet haar in de kast en draait hem op slot. Ze gaat er vandoor samen met het pistool.
Nina & Noud arriveren bij de tent. Ietsje later ziet Nina haar ouders staan en gaat er wat ongemakkelijk tegenover staan. Noud komt naast haar staan. Janine en Ludo geven hun een huwlijksreis als cadeau, Noud vindt het super, maar Nina kijkt twijfelend. Dan begint ze maar over Nick. Ludo is geschokt, maar Nick verzekert hem en Maxime dat hij niks van plan is, en is genezen. Later treffen Nick en Maxime elkaar in de voortent en verzekert Maxime Nick dat ze weet dat hij iets van plan is. Vlak daarna gaan Rikki, Lucas, Sjoerd en Edwin een lied voor het paar spelen.
Sjors ontsnapt uit de kast en belt snel Jack op. Ze zegt dat hij naar de bruiloft moet komen. Ondertussen haast ze zichzelf ook naar de bruiloft.
Wanneer het lied af is gaan Nina en Noud dansen. Wiet is ondertussen binnen gekomen en houdt het pistool vast. Janine ziet het en springt snel voor Nina. Dan schiet Wiet, waardoor ze Janine neerschiet. Iedereen duikt op de grond. Sjors en Jack komen ondertussen binnen en proberen haar vast te pakken. Dit lukt niet, en Wiet duwt Jack keihard tegen een ijzeren pilaar aan. Dan vlucht ze weg waarna ze het decor van de tent meetrekt. Een grote verlichte plank op het plafond komt naar beneden en we horen scheuren. Ludo ziet een man liggen en daarna Janine. Daarna horen we alleen geschreeuw en zien we het beeld draaien.......

Held van de dag:
Janine, omdat ze voor Nina sprong, zodat zij en niet haar dochter geraakt werd.

Quote: (Rik tegen Charlie als Danny binnenkomt)"O, daar heb je hem ook, misschien kan hij Nina ook even pakken"

Stelling: Tanya is dood, waardoor niemand weet waar Jef is.

5 september in GTST:
"onbekend"

GTSTdag! 24 mei 2011

Lorena wil wraak nemen op Frederik, omdat hij haar ontkent. Jack laat echter aan haar weten dat hij het geen goed idee vindt en dat ze hem moet beloven niks te doen. Lorena belooft het. Echter gaat ze later met Danny praten over een wraakplan. Danny helpt haar.

Charlie is met Bianca aan het praten wanneer Bianca op het idee komt dat Charlie met Rik in relatietherapie moet gaan. Charlie vindt het een goed idee. Danny heeft het gesprek opgevangen en vindt het een belachelijk idee. Charlie zet echter door. Charlie vraagt het later aan Rik, maar die loopt weg en wil het niet. Ze gaat later weer naar hem toe en raken in gesprek. Charlie wil het proberen, als het niet lukt scheiden ze alsnog.

Rik en Bing hebben een kok nodig in de Koning en dan meldt zich een onbekende vrouw. Tineke wil graag kok worden (Tineke is Tanya, waarmee Jef mee op reis is gegaan red.). Rik besluit haar aan te nemen. Rik, Bing, Sjors en Laura vinden het echter wel vreemd dat Jef nog steeds niks van zich heeft laten horen. Samen schakelen ze Jack in, die het niet helemaal begrijpt. Laura vindt het raar dat Jef met een onbekende vrouw op vakantie is gegaan. Tineke hoort het gesprek en pakt het paspoort van Jef uit haar tas. Niet veel later verbrand ze het.

Held van de dag:
Laura, omdat ze Jef zo goed kent dat ze weet dat er iets mis is.

Stelling: Charlie en Rik in therapie? Een goed idee!

Quote: (Jack tegen Laura, over Jef's mobieltje)"Nou, misschien is hij hem wel kwijt"

25 mei in GTST:
Bing wil dat Jack uitzoekt waar Jef is. Rik kan Charlie er niet van overtuigen dat haar plan zinloos is en moet er dus aan mee doen. Rikki heeft het even moeilijk met Sjoerd.

GTSTdag! 8 februari 2011

Sjoerd en Edwin willen iets bedenken voor de 50ste verjaardag van hun vader.  Na geld, een golftas en True of Dare verzint Sjoerd iets met ganzenbord, wat ook een soort True of Dare is. Ze gaan het testen en wanneer Sjoerd aan Edwin vraagt wie zijn grote liefde is, kiest Edwin voor de omweg: Wodka drinken.

Lucas 'overhoort' Nina in Dansatoria over haar relatie met Noud. Hij vergelijkt hem steeds met Dex en Nina weet zeker dat Noud haar grote liefde is en dat ze er goed aan doet om met hem te trouwen. Wanneer ze thuis zijn belt ze Noud, maar die neemt niet op. Dan belt haar vader. Ze moet naar het ziekenhuis komen.

Janine, Maxime en Bianca zijn aan het overleggen naar wie het geld gaat van de veiling. Maxime en Janine kunnen het niet eens worden wie het meeste moet krijgen: Charlie en Rik of Danny en Noud. Dan wordt Janine gebeld dat ze naar het ziekenhuis moet komen. Ze neemt Laura ook mee. Bianca en Maxime gaan naar Maxime's huis en dan verteld Maxime over haar probleem met Danny en besluiten ze Charlie en Rik het meeste te geven.

Anton en Ludo vinden Noud buiten op straat. Anton kijkt naar hem en voelt een hartslag. Hij belt de politie. Ludo vraagt ondertussen of Anton wil liegen tegen de politiie: hij wil dat Anton zegt dat niet Ludo maar hij achter het stuur zat. Anton piekert er niet over. Wanneer de politie er is zegt Anton dat iemand anders Noud heeft aangereden en zij hem hebben gevonden. Ludo is blij, maar ook weer niet. Hij denkt dat het uitkomt. De ambulance komt en Noud gaat naar het ziekenhuis. Iedereen, Nina, Laura, Janine, Ludo, Anton en Lucas zijn daar later ook. Anton gaat naar huis en dan horen ze van de dokter dat hij geopereerd is, vele kneuzingen heeft, zijn enkel gebroken en kleine bloedinkjes. Nina gaat bij Noud kijken en komt later weer terug. Dan vraagt ze aan Ludo of het zijn schuld is dat Noud in het ziekenhuis ligt.

Held van de dag:
Anton, omdat hij Ludo helpt, zodat hij Nina niet kwijt raakt.

Stelling: Ludo verteld de waarheid

Quote: (Edwin tegen Sjoerd wanneer die zegt dat hij dit gaat uit leggen)"Dit is ganzenbord"

9 februari in GTST:
Amber weet Lorena en Sjors te verrassen. Wiet krijgt tegenvallend nieuws en glijdt steeds verder af. Laura is radeloos na wat er met Noud gebeurd is. Janine wil Ludo wel geloven, maar diep in haar hart voelt ze dat hij tegen haar liegt.

GTSTdag! 27 december 2010

Sil zegt tegen Rikki dat hij zich aan gaat geven en het eerst aan zijn moeder verteld. Rikki wil het eerst niet, maar legt zich er bij neer. Sil gaat naar zijn moeder en roept haar naar boven. Wanneer Laura boven is wil hij het net zeggen. Dan komt Rikki binnen en die verzint dat ze misschien zwanger was, maar dat dat niet zo is. Laura is verbaasd, maar gelooft het. Als Laura weg is, wordt Sil boos op Rikki, maar Rikki weet het goed te praten.

Nina wil Noud en Ludo samen ergens heen zien gaan. Noud zegt dat hij niet kan, maar Nina gelooft hem niet. Die avond gaat ze met Janine en Ludo uit eten en haalt ze Ludo over. Dan gaat ze naar Noud met een golfsetje. Ze wil dat hij ook gaat. Noud zegt dat hij niet gaat.

Charlie is helemaal gestressd in de gevangenis en verteld een heel verhaal aan Jack. Ze denkt nu echt dat ze het gedaan heeft, omdat Morris het had verdrongen toen hij de kogels had verwisseld in het moordspel. Daarna is moet Charlie voorkomen, waar ze te horen krijgt dat haar voorlopige hechtenis wordt verlengt. Rik probeert daarna op allerlei manieren haar vrij te krijgen. Hij licht zelfs Sjors is, maar die kan niks voor hem doen. Dan gaat hij naar Jack en zegt tegen hem dat hij Rutger heeft vermoord.

Held van de dag:
Ludo, omdat hij het wil proberen met de relatie van zijn dochter.

Stelling: Jack gelooft Rik.

Quote: (Charlie tegen Jack)"Misschien zit het wel gewoon in de familie"

28 december in GTST
Ludo vindt het uitje met Noud maar niks, toch weet Noud hem op de golfbaan te verbazen. In een ultieme poging om Charlie vrij te krijgen, doet Rik een opmerkelijke bekentenis bij Jack. Hij belandt hierdoor in de cel.

GTSTdag! 24 december 2010

Danny komt thuis, wanneer Maxime kaarten aan het schrijven is. Hij begint haar gelijk te zoenen en hebben een potje heftige seks. Zo kun je zien dat de twee super veel van elkaar houden.

Lucas en Edwin zijn aan het squashen wanneer Bing van Wiet hoort dat ze dat aan het doen zijn.  Bing wordt boos omdat hij en Lucas plannen zouden maken. Wiet denkt hierdoor dat Bing homo is. Wiet gaat naar de squashbaan waar ze de twee treft. Edwin en Wiet horen dat Lucas een club gaat beginnen met gayavonden. Edwin vindt het een goed idee. Wiet gaat door met haar versierpogingen naar Edwin. Als Edwin weer thuis is verteld hij het aan Sjoerd van de club. Sjoerd vindt het belachelijk, maar Edwin, Bianca en Anton niet.

Charlie en Rik worden verhoord op het bureau en Charlie verteld dat ze op de avond van de moord in het huis was. Rik verteld hetzelfde en dat hij haar niet aangaf om haar te beschermen. Sjors en Jack praten later, dat Charlie erg verdacht is, maar het niet hoeft te hebben gedaan zolang er geen moordwapen is. Charlie en Rik knuffelen ondertussen elkaar flink en Charlie blijft huilen. Ondertussen gooien Rikki en Sil de pook in het water, waardoor die voorgoed verdwijnt. Als die thuis zijn, komt Rik ook thuis. Charlie is gearresteerd.

Held van de dag:
Edwin, omdat hij laat merken het niet eens te zijn met zijn broer.

Stelling: Wiet krijgt Edwin niet, Lucas wel

Quote: (Wiet tegen Lucas)"Ik wist niet dan Bing ook....." 

27 december in GTST
Rikki raakt verward door hoe de moordzaak zich ontwikkeld en door wat haar aandeel hierin is. Nina wil dat Noud en haar vader het goed kunnen vinden, dus stuurt ze hen op een gezellig dagje uit. Wanhopige Rik doet er alles aan om Charlie uit de cel te verlossen. 

GTSTdag! 23 december 2010

Lucas wil er dus een gayclub van maken, maar Bing slaat zijn voostel af. Als de makelaar er is, wil Bing toch nog een uur nadenken. Hij gaat naar Lucas en hij gaat akkoord met 2 avonden gayparty. Lucas is blij dat hij een clubeigenaar is, samen met Bing.

Ludo wordt 'afgemaakt' door Anton bij het squashen en loopt zelfs een blessure op. Wanneer Anton drinken aan het halen is, kijkt Ludo stiekem, jaloers, naar de foto's van Anton en Janine. Thuis wil Ludo Anton niet naar zijn voet laten kijken, maar de volgende dag gaat hij toch samen met Janine. Ze spreken af om nog een keer te gaan squashen.

Jack vraagt aan Laura om foto's van het haardstel. Ze zegt dat ze die niet heeft. Dan vraagt hij het aan Sil die in de stress schiet. Dan vallen Sil en Laura tegen hem uit. Op het bureau is Jack het helemaal zat en trekt alle dingen van het bord die iemand anders later weer ophangt. Sil en Rikki zitten ondertussen in Charlie's te smoesen en willen het nog steeds geheim houden. Ze denken dat Jack binnen 1 week het onderzoek sluit.

Rik is weer thuis en Charlie is daar blij mee. Dan komt Lorena binnen. Ze wordt eerst een beetje boos, maar ze mag komen werken voor de helft van haar loon, zodat Charlie en Rik minder schulden krijgen. Rik bekent wel dat hij op 1ste kerstdag er 's avonds niet is, omdat hij weer taxi moet rijden. Ze besluiten samen met Rikki, Sil en Valentijn een kerstlunch te houden. Jack ontdekt ondertussen dat Rik op de avond van de moord naar het bureau heeft gebeld, om Charlie vermist op te geven, terwijl ze in een verklaring begin december zeiden dat ze allebei thuis waren de avond van de moord. Jack gaat naar Charlie's en vraagt ze allebei mee naar het bureau.

Held van de dag:
Charlie, omdat ze Lorena toch laat werken

Stelling: Bing krijgt spijt van zijn beslissing

Quote: (Anton tegen Janine en Ludo)"Ik denk dat dat het resultaat is van een iets te fanatieke drang is om te winnen..."

24 december in GTST
Charlie zal kerst niet gezellig met het gezin rond de boom doorbrengen, maar eenzaam in een koude politiecel. Edwin baalt dat het onmogelijk is om Lucas te ontlopen. Danny krijgt het benauwd als hij merkt hoe Maxime met hun relatie omgaat.

GTSTdag! 22 december 2010

Nina wil Noud nog tegenhouden, maar Noud loopt toch weg. Elisabeth laat Nina weten niet met haar in zee te willen gaan. Nina is woest en gaat naar huis, in bad. De volgende dag stuurt ze Lucas op Noud af, maar die krijgt het niet voor elkaar dat Noud zijn excuses aanbied. Dan gaat ze zelf naar hem toe, om haar excuses te maken.

Janine en Ludo gaan eten bij Bianca en Anton. Dan komen ze op het onderwerp dat Janine en Anton vroeger wat gehad hebben. Thuis komt Janine erachter dat Ludo jaloers is. Ludo zegt van niet. De volgende dag gaan Ludo en Anton squashen, waarbij Anton wat foto's geeft van hem en Janine aan Ludo.

Lucas is zijn baas helemaal zat en neemt ontslag. Ondertussen wil Bing het pand nog steeds in zijn bezit krijgen, maar het lukt hem niet. Zelfs als hij bijna zover is met een man, met een lening, lukt het niet. Dan komt Lucas, hij biedt hem de financiën aan, die hij nodig heeft, in ruil dat hij de inrichting van de club mag bepalen.

Held van de dag:
Lucas, omdat hij Bing wil helpen.

Stelling: Ludo is wat van plan met Anton.

Quote: (Nina tegen Noud)"Ik kom zo weer binnen"

23 december in GTST:
Tijdens het moordonderzoek denkt Jack een belangrijke ontdekking te doen. Bing heeft spijt van een beslissing. Janine wil van Ludo weten wat hem bezielt om Anton zo onder handen te nemen. Ondanks haar geldgebrek doet Charlie een goede daad.

GTSTdag! 21 december 2010

Charlie vliegt Lorena naar de keel als ze het hoort van haar verband met Rutger. Ze laat los en doet het opnieuw. Dan komt Jack binnen en haalt de twee uit elkaar. Jack brengt Lorena naar huis en Laura gaat met Charlie naar Charlie's huis. Bij Charlie thuis komt Sjors ook en wil Charlie naar de Toko gaan om Lorena weer aan te vliegen. Laura weet het uit haar hoofd te praten. Lorena wil ondertussen dat Jack bij haar blijft, omdat ze bang is dat de moordenaar van Rutger haar komt opzoeken. Jack zoent haar, maar gaat dan weg.

Danny en Maxime komen bij Sjors. Sjors geeft ze een kerstkaart. Danny kondigt aan haar aan dat Maxime en Danny een 'wij' zijn. Bij Maxime thuis wil Danny weten of ze nou wel of niet een 'wij' zijn. Maxime vindt dat ze dit nog niet goed hebben overlegd. Bij het kerstkaarten schrijven, weet Danny niet wat hij op de kaarten moet zetten en maakt steeds grapjes. Dan besluiten ze om wel een 'wij' te zijn.

Noud wil samen met Nina naar een bekende DJ. Nina wil wel, maar kan niet, omdat ze een afspraak met Elisabeth heeft van een winkelketen, waar ze haar tasjes misschien kan gaan verkopen. Ze wil dat Noud mee gaat. Na lang zeuren lukt het. Ze bereiden zich voor en gaan erheen. Wanneer ze er zijn begint Noud te sms'en. Elisabeth wordt boos en vindt dat hij moet opletten. Ook vindt ze het belachelijk dat hij klusjesman is. Noud wordt boos en gaat weg.

Held van de dag:
Noud, omdat hij voor Nina het feest afzegt

Stelling: Maxime en Danny zijn leuker dan Sjors en Danny

Quote: (Danny over de kerstkaarten)"Fijne Feestdagen, liefs Danny en Maxime. p.s. We doen het samen zodat we een postzegel besparen"

22 december in GTST
Ludo krijgt te maken met spoken uit het verleden van Janine. Bing komt onder grote druk te staan als hij geld zoekt om een club te kopen. Nina verwijt Noud onprofessioneel gedrag; door hem is haar zakendeal mislukt. Lucas maakt iemand heel erg blij (en toch ook weer niet).

GTSTdag! 20 december 2010

Rikki gelooft Sil eerst niet. Later wel. Sil laat ook de pook zien. Rikki weet niet wat ze moeten doen en wil naar de politie. Op het moment dat Sil naar de politie wil gaan houdt Rikki hem tegen. Ze komen er wel uit zegt ze. Sil stemt in.

Lucas wil van Edwin weten wat de zoen betekende. Edwin zegt dat hij druk is en draait erom heen. Zelfs als Lucas zegt dat Edwin homo is draait hij er om heen. Lucas zegt later tegen Janine dat hij niet begrijpt dat er nog steeds mensen zijn die niet uit de kast durven te komen.

Wiet laat Sjoerd duidelijk weten dat zij hem niet gebruikt heeft en wel vrienden wil blijven. Sjoerd is het zat en stuurt haar weg. Hij gelooft haar niet.

Rik heeft net iemand weggebracht als taxichauffeur en krijgt een opdracht van Laura. Iemand wil naar Milaan. Rik neemt het aan en is dus een paar dagen weg. Charlie is ondertussen aan het winkelen en heeft alle koopjes weten te halen.

Jef vindt dat Lorena tegen iedereen moet zeggen dat ze alles al wist, maar ze doet het niet. Ze biedt Charlie wel aan om haar loon iets in te houden, maar dat wil Charlie niet. Jef is nog niet blij. Lorena geeft later wel haar dure spullen van o.a. de banketbakker aan Charlie. Jef heeft ondertussen aan Laura verteld wat Lorena wist. Laura gaat naar Lorena en confronteert haar. Charlie heeft het ook gehoord.

Held van de dag:
Wiet, omdat ze Sjoerd eerlijk de waarheid heeft verteld.

Stelling: Edwin is inderdaad homo.

Quote: (Lorena tegen Charlie)"Dan neem jij dit en neem ik de.. nasi...!,"

21 december in GTST:
Charlie vliegt iemand aan als de waarheid haar te veel wordt. Noud verheugt zich op een leuke avond, maar raakt verzeild in een date from hell. Maxime is aangenaam verrast als ze Danny hoort spreken over hun relatie. Als ze het er met hem over wil hebben, loopt het totaal uit de hand.

GTSTdag! 24 november 2010

Charlie en Rik staan nog steeds in het huis van Rutger. Dan gaat de bel en gaan ze snel weg. Jef komt binnen en vindt het lichaam van Rutger. Hij belt Jack die op dat moment versierd wordt door Lorena. Jack doet een onderzoek in het huis en ondervraagt Jef, die zegt er niks van af te weten. Dan gaat Jef naar de Koning en verteld Lucas en Noud erover. Lucas kijkt Noud wanhopig aan. In het ziekenhuis komen Noud, Lucas, Nina, Laura en Ludo op bezoek bij Janine. Wanneer ze aan Laura vraagt of ze iets van Rutger hebben gehoord, doen ze allemaal vreemd. Jack en Jef vertellen later aan Laura dat Rutger dood is, maar ze schrikt niet. Ze gaat naar haar suite en haalt alle spullen die haar herinneren aan Rutger weg.

Nina en Noud treffen elkaar in het ziekenhuis en doen raar tegen elkaar. Nina vraagt later aan Lucas of Noud iets over haar gezegd heeft. Lucas zegt van nee. Nina gaat daarop naar de koning waar ze Lucas en Noud treft. Ze wordt boos op ze allebei want Noud heeft het verpest. Ze loopt weg en Noud gaat haar achterna. Hij wordt bij haar thuis boos op haar, maar dan zoenen ze.

Held van de dag:
Noud, omdat hij het intiatief heeft genomen in de relatie met Nina.

Stelling: Noud en Nina passen niet bij elkaar.

Quote: (Noud tegen Nina)"Sorry hoor, maar de man van mijn oma heeft haar bedrogen en haar laten staan en dan komen we erachter dat hij ons allemaal heeft opgelicht, sorry dat ik niet aan jou heb gedacht,"

25 november in GTST:
Danny is geschokt als Maxime meineed heeft gepleegd om hem te beschermen. Nina weet niet hoe ze het heeft als zij en Noud toch op dezelfde golflengte blijken te zitten. Sjoerd liegt tegen de politie, maar is dat voor zichzelf of neemt hij anderen in bescherming?

GTSTdag! 23 november 2010

Lucas, Noud, Edwin en Sjoerd zijn in de Koning en beraden een plan om Rutger om te leggen. Het is echter wel als grapje bedoeld. Edwin gaat al om 12 uur naar huis toe, maar de rest blijft. Wanneer Lucas en Noud gaan sporten zegt Noud tegen Lucas dat zijn oma niks hoeft te weten. Sjoerd wordt 's ochtends toegesproken door zijn vader, omdat hij te laat thuis was. Sjoerd zegt echter dat hij wel op tijd thuis was. Tegelijk met Edwin. Hij liegt.......

Laura en Rutger komen in een menigsverschil en Laura wil graag dat Rutger haar nog één keer vast pakt. Dit doet hij en hij loopt weg. Laura pakt iets op en begint tegen hem te schreeuwen met Klootzak! Later komt ze huilend thuis en huilt ze met lange halen in de armen van Sil......

Charlie en Rik krijgen ruzie omdat al hun geld weg is. Charlie is al aangeschoten en raakt in paniek. Ze gaat naar de Roseboom. Rik hoort dat ze weggaat maar weet niet waarheen. Charlie zit in de Roseboom aan de bar als ze van Sil hoort dat Rutger de hele boel heeft opgelicht. Charlie kijkt geschokt. Rik belt ondertussen naar Toko, Koning en de Roseboom, maar Charlie is nergens. De volgende dag wordt Charlie wakker in een onbekend huis. Rik belt haar en ze neemt op. Ze ziet de jas van Rutger hangen. Rik komt er aan. Dan ziet ze Rutger liggen, maar kan zijn hoofd niet zien. Wanneer Rik er is doen ze de deur, die het zicht van Rutger verspert open. Rutger ligt met zijn ogen open op de grond: Dood! Maar door wie is hij omgekomen?

Held van de dag:
Edwin, omdat hij het voor zijn broer opneemt.

Stelling: Laura heeft Rutger vermoord.

Quote: (Charlie tegen Sil)"Als je geen geld hebt hoef je ook geen moeilijke keuzes te maken, ik bedoel: Rik wilde naar Maleisië en ik wilde naar New York, opgelost!,"

24 november in GTST:
Rik houdt Charlie tegen als ze naar de politie wil. Hij vindt dat ze te verward is en zichzelf alleen maar in de problemen kan brengen. Nina en Noud zitten niet op dezelfde golflengte (tenminste dat denkt Nina). Jack begint zijn onderzoek en stuit op een lange lijst gedupeerden.

GTSTdag! 22 november 2010

De onthulling in de zaak EEPASA heeft grote gevolgen voor de mensen in Meerdijk. Danny is al zijn geld voor Lana kwijt, maar Maxime probeert hem te helpen om hem geld te geven. Dit slaat hij af. Wanneer hij hoort dat Rutger het geld in eigen zak heeft gestoken wordt hij flink boos. Janine stort in de kerk in elkaar en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt dat ze een zware hersenschudding heeft en zich bijna niks meer kan herinneren.

Laura is in haar suite en wil dat iedereen weg gaat. Jef, Sil en Noud vertrekken. Daar trekt ze alle bruidsdingen uit en slaat dan een fles kapot in de spiegel. Jack hoort Rutger uit, maar die blijft alles ontkennen. Jack laat hem gaan, maar hij moet in het land blijven. Jack belt dan naar Laura en verteld haar dat ze geen contact met Rutger moet zoeken. Dan gaat Jack naar Lorena en Lorena is het zat. Ze wil niet dat hij haar nog langer verdenkt. Jack gelooft haar nog steeds niet. Laura gaat ondertussen naar Rutger toe en vraagt aan hem of het echt waar is wat Janine heeft gezegd.

Held van de dag:
Maxime, omdat ze Danny wil helpen.

Stelling: Rutger verteld de waarheid aan Laura.

Quote van de dag: (Maxime tegen Jef)"Wie was ook al weer die vrouw die jou heeft geholpen om de Koning terug te krijgen?,"

23 november in GTST:
Charlie voelt zich enorm schuldig over het verdwenen geld en weet zeker dat Rik haar dit verwijt. Laura twijfelt of Rutger eigenlijk ooit wel echt van haar gehouden heeft en dus stapt ze op hem af. Na een nacht vol alcohol doet Charlie een schokkende ontdekking. Bianca bijt van zich af als Anton haar naïef noemt.

GTSTdag! 19 november 2010

Noud haast zich naar het kerkje. Lucas verteld daarna samen met Wiet aan Nina dat Noud verliefd op haar is en hij dus ook op haar. Nina is blij en gaat samen met Lucas en Wiet naar het kerkje. Nina vraagt bij de kerk of Noud even met haar wil praten. Ze geeft aan hem toe dat ze verliefd op hem is, maar hij moet weg om Laura te begeleiden.

Rutger verstopt Janine achter de deur naar de badkamer. Dan komt Jef binnen en die merkt dat er wat is. Rutger zegt dat er wat is, maar dat verteld hij later wel. Ze haasten zich naar het kerkje, waar Laura al een tijdje aan het wachten is, samen met de gasten. Ondertussen zoekt Ludo naar Janine, maar door een telefoontje van Sjors komt hij erachter dat ze bij Rutger is. Hij gaat naar de suite en treft Janine daar aan met hoofdpijn. Ze willen naar het kerkje om Laura te waarschuwen. Bij de kerk wil Laura het net afzeggen als Rutger arriveert. Dan verteld hij aan iedereen dat EEPASA niet meer bestaat en wil weggaan. Laura wil hem tegen houden, maar hij zegt dat hij het niet meer kan. Eigenlijk is hij blij dat hij van haar af is. Janine arriveert daarna bij de kerk en verteld Laura de waarheid: Rutger heeft iedereen opgelicht.

Held van de dag:
Nina, omdat ze toegeeft dat ze verliefd is op Noud.

Stelling: Iemand neemt vast wel wraak op Rutger.

Quote: (Charlie tegen Laura)"Ga jij eens onmiddelijk naar binnen, je haar!"

22 november in GTST:
Laura is ontroostbaar. Rutger wordt door Jack gehoord, maar blijft de vermoorde onschuld spelen. Als Janine instort, moet Ludo met haar naar het ziekenhuis. Daar blijkt dat haar toestand verslechterd is. Lorena smeekt Rutger om haar niet te verraden.

GTSTdag! 18 november 2010

Noud zit in de Toko samen met Jef, Rikki, Sil en Sjors een lied in te studeren voor Laura en Rutger. Hij wordt gebeld door Lucas en verteld dat hij niet meer zal komen, omdat Ludo hem dat verboden heeft. Lucas vindt het nergens op slaan. De volgende dag komt Noud Nina en Lucas op halen, maar Nina gaat met Ludo mee. In de Koning wil dat Lucas dat Noud toenadering gaat zoeken tot Nina, maar Nina loopt weg op zoek naar haar moeder.

Laura zit in Charlie's. Ze wordt klaargemaakt voor de bruiloft door Bianca en Charlie. Ze wordt prachtig opgemaakt en ook Sil, Rikki en Jef arriveren. Rikki en Sil zingen zelfs een liedje voor haar. Ze is ontroerd. Ondertussen heeft ze het trouwboeket al en heeft ze haar jurk al aan. Het is echter wachten op Rutger. Jef gaat hem zoeken.

Laura vindt tickets naar Rio van Rutger. Snel laat Rutger de twee 'echte' tickets zien naar Venetië. Die van Rio waren namelijk op de verkeerde dag. De volgende dag is hij aan het bellen met Laurens over de winst die ze gaan maken. Janine is ondertussen een groot onderzoek begonnen naar EEPASA. Ze komt er door de weduwe van Peter achter dat al het geld naar Rutger Goedhart gaat. Ze gaat naar hem toe en confronteert hem er mee. Ze wil onder zijn ogen de politie gaan bellen, maar Rutger wil haar tegen houden. Daardoor valt Rutger op bed en loopt Janine weg. Dan pakt Rutger een fles wijn en slaat die kapot op het hoofd van Janine. Janine valt bewusteloos op de grond.

Held van de dag:
Lucas, omdat hij Noud graag wil helpen om met Nina te krijgen.

Stelling: Het huwelijk gaat toch niet door.

Quote van de dag: (Rutger tegen Laura)"Dat komt uit een GOED HART"

19 november in GTST:
Laura staat in het trouwkerkje en wacht op Rutger. Het duurt heel erg lang voordat hij komt en als hij er is, loopt de plechtigheid op een geheel onverwachte wijze af. Janine moet al haar reserves aanspreken als zij Laura voor Rutger wil waarschuwen.

GTSTdag! 9 november 2010

Nina gaat naar Maxime voor advies: ze is verliefd op Noud en weet niet wat ze nu met Dex aanmoet. Maxime vindt dat ze het moet uitmaken en voor de 'simpele' klusjesman moet gaan. Als Nina thuis is belt ze naar Dex, om te zeggen dat ze de volgende dag naar Praag komt. Hij werkt echter niet mee, want hij wil op dat moment niet thuis zijn. Nina wordt hier woedend over. Ze maakt het via de telefoon uit.

Charlie en Rik overleggen of ze 50.000 euro moeten lenen van de bank. Ze besluiten het te doen en zijn dolgelukkig. Lorena is flink in discussie met Rutger, maar Rutger weet dat ze niet naar de politie durft. Dan komt Jack uit de lift en vindt het raar dat ze boos kijken, terwijl er 'winst' is gemaakt. Hij confronteert haar er nog een keer mee, maar Lorena ontkent. Charlie en Rik komen de volgende dag Rutger en Laura vertellen dat het is gelukt met de 50.000. Rutger gaat daarop een fles wijn halen en dan komt Jack, hij zegt dat hij er mee moet ophouden, wat hij ook van plan is. Rutger belt daarop naar Lorena. Ze moet tegen Jack zeggen dat Rutger een normale aardige man is.

Maxime vraagt aan Sjors of ze echt duidelijk tegen Danny wil zeggen dat ze niet meer van hem houdt. Dan gaat ze weg. Als Danny en Sjors samen thuis zijn, zegt Sjors niks over het bezoek van Maxime. De volgende dag gaat Sjors wandelen met Lana en komt Danny ze achterna. Sjors maakt hem duidelijk dat ze vanaf nu alles apart gaan doen waaronder eten. Danny wordt nu boos en maakt haar duidelijk dat ze nou eens eindelijk eerlijk moet zijn: hij houdt van haar en zij houdt van hem!

Held van de dag:
Nina, omdat ze nu eindelijk eerlijk tegen zichzelf durft te zijn.

Stelling: Maxime wil Danny terug!

Quote van de dag: (Nina tegen Maxime over Noud)"Hij heeft totaal geen ambities, misschien volgend jaar een grotere bus, maar daar blijft het bij"

10 november in GTST:
Ludo is het niet eens met de liefdesbeslissing van Nina. Sjors heeft er spijt van dat ze Danny in huis heeft genomen, maar kan hem niet zeggen waarom dat is. Door Sjors wordt Noud aan het denken gezet over zijn gevoelens voor Nina. Sjoerd spijbelt van school en wil dat zijn broertje hem dekt.

GTSTdag! 4 november 2010

Lucas heeft steeds meer winst bij Epassa en Janine wil op onderzoek uitgaan. Ze gaat Rutger intervieuwen voor J-magazine. Het loopt uiteindelijk uit op dat ze de 'eigenaar' van Epassa wil spreken! Rutger belt snel naar de 'neppe' eigenaar, zodat hij Janine om de tuin kan leiden. Wanneer Rutger en Laura naar de kerk gaan kijken en Laura even wegloopt belt Rutger met de eigenaar. Het is gelukt, hij heeft Janine voorgelogen.

Danny had afgesproken geen feest voor Sjors te organiseren, maar doet het toch. Wanneer Sjors door het park fietst, komt Jack in de politieauto en een busje. Uit het busje stapt een 'boef' en 3 'politieagenten'. Het blijken Danny, Nina, Lucas en Noud te zijn die een feestje voor haar hebben georganiseerd. Sjors is er toch wel blij mee. Op haar feestje dansen Danny en Sjors samen.

Maxime gaat met Amy naar Ludo. Amy zegt dat ze haar vader nog een kans geeft en dat ze nog wel eens bij hem langs komt. Ludo is er tevreden mee. Wanneer Amy en Maxime weg zijn, zegt Ludo tegen Nina en Lucas, dat dit wel het minste is dat ze kon doen.

Nina wordt boos op Noud als ze denkt dat hij haar heeft afgeluisterd. Wanneer ze wegloopt kijkt ze toch gelukkig naar Noud. Nina geeft aan Lucas toe dat ze het met Noud heeft gedaan. Lucas vindt het geweldig en wil ze steeds koppelen. Nina is het op een gegeven moment zat en gaat weg bij het feest van Sjors. Thuis zegt Lucas dat hij het zeker weet: Ze wil bij Noud zijn en niet bij Dex.

Held van de dag:
Maxime, omdat ze naar Ludo is gegaan met Amy

Stelling: Nina past beter bij Dex dan bij Noud.

Quote: (Lucas tegen Nina over Dex)"Yes, jippie, ik mag weer naar Praag, weer naar Dexssels"

5 november in GTST:
Wiet trekt de stoute schoenen aan en vraagt Edwin mee uit. Ze heeft echter geen flauw idee of hij haar nou leuk vindt of niet. Rik baalt als Rikki meer aandacht heeft voor haar liefje dan voor hem. Als ze ook nog eens veel te laat thuiskomt, kan Rik zich niet beheersen. Anton wil niet dat Bianca gaat werken, dus komt Charlie met plan B: doe het stiekem. Gaat Bianca hierop in?

GTSTdag! 15 oktober 2010

Charlie zoekt Rutger op en vraagt of ze het geld terug kan krijgen. Rutger zegt dat het kan, maar dan wel 500 euro minder. Charlie laat het maar ff zo. Op het afscheidsfeest van Martijn en Irene vraagt ze dronken aan Lucas of hij wel eens geheimen heeft voor geliefden. Thuis vraagt Rik hierna en ze geeft als antwoord snel dat Rikki en Sil een relatie hebben.

Wiet en Lucas vervelen zich en zitten tv te kijken. Wanneer Rosa met punch de kamer binnenkomt bedenkt Lucas opeens een plan. Ze gaan naar het afscheidsfeest en stoppen alcohol in de punch. O.a. Charlie wordt daar door hartstikke dronken.

Martijn en Irene ruimen alles op in hun huis, maar dan krijgt Martijn een telefoontje. De verkoop van hun huis gaat niet door. Op hun afscheidsfeest komen Charlie, Rik, Jef, Laura, Rutger, Rosa, Noud, Lucas en Wiet. Irene verteld per ongeluk aan Laura wat het probleem is. Zij verteld het weer aan Rutger en die heeft goed nieuws: een vriend van hem zorgt dat ze gewoon wegkunnen en dat het huis verkocht wordt. Als iedereen weg is verlaten Irene en Martijn met veel blijdschap hun huis.

Jack wil dat Lorena weg gaat en dat ze raar doet. Lorena gaat echter aan het bureau zitten en zegt dat zij het wel weet: Hij vindt haar leuk en zij hem. Hij stuurt haar weg. Wanneer ze later thuis is komt hij haar opzoeken. Ze stelt hem een vraag en hij kan ja of nee antwoorden: Is hij gek op haar? Hij antwoord met een lange zoen.

Held van de dag:
Laura, omdat ze zorgde dat Martijn en Irene met een gerust hart wegkunnen.

Stelling: De grap van Lucas is wel iets te erg.

Quote: (Lorena tegen Jack)"En je hebt me ook al gezien als Ma Flodder",

18 oktober in GTST:
Maxime hoopt op Danny's steun, maar dat is niet waarvoor hij op bezoek komt. Jack is niet enthousiast over een voorstel van Lorena, maar zij houdt de moed erin. Lucas en Wiet lopen twee leuke broers tegen het lijf. Ludo schaamt zich diep als hij onverwacht bezoek krijgt in de gevangenis.

GTSTdag! 8 oktober 2010

Rikki zit steeds te sms'en, wat Rik niet fijn vindt. Hij denkt dat hij wat voor haar verbergt. 's avonds als Rik en Charlie zijn dansen, komt Sil naar Rikki en willen ze net naar bovengaan als Charlie ze zoenend betrapt. Rikki smeekt of Charlie niks tegen Rik wil zeggen. Ze loopt weg. Later als Rik en Charlie thuis komen vraagt Rik of Rikki Amy en Valentijn op wil halen. Ze gaat weg. Rik vraagt aan Charlie wat Rikki verbergt. Charlie zegt dat ze van niks weet. Rik gelooft haar wel en ook weer niet.

Lorena is blij dat Jack haar heeft opgevangen. Ze gaat op een stoel zitten en wordt dan boos op Jack, ze vindt het stom dat hij kwam kijken en denkt dat hij kwam om haar en Tim te bespioneren. Hij zegt van niet, maar ze gelooft hem niet. Ze stuurt hem weg. In de woonboot van Jack vraagt Wiet of hij iets met een vrouw heeft gedaan. Jack ontkent het. In de Toko komt Lorena met Lucas binnen en bestellen ze eten. Lucas denkt dat Lorena nog wat voor hem voelt, maar dat ontkent ze.

Lucas en Janine maken ruzie om Ludo. Lucas staat aan de kant van Maxime en maakt Janine duidelijk dat hij het niet kan begrijpen waarom Ludo iemand heeft neergeschoten. Ondertussen zit Amy bij Maxime in het ziekenhuis. Maxime vraagt of ze Ludo heeft gesproken, haar antwoord is nee. Dan gaat Amy bij Maxime liggen en zegt Maxime dat het goed komt en dat Ludo het voor haar heeft gedaan. Dan loopt Amy weg. Lucas komt later bij Maxime en vind het ook raar dat Amy is weg gegaan. Janine zit bij Ludo en zegt hem dat ze het ook niet begrijpt waarom hij het heeft gedaan, maar ze blijft aan zijn kant staan. Daar is hij blij om. Wanneer ze net weg wil gaan, komt Amy eraan. Ze komt Ludo vertellen dat ze afscheid van hem komt nemen en hoopt dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis moet zitten.

Held van de dag:
Maxime, omdat ze het voor Ludo opneemt bij Amy

Stelling: Rik wordt boos als hij het hoort van Rikki en Sil!

Quote: (Komt nog)

11 oktober in GTST:
Maxime vindt het ongelooflijk, dat Janine het lef heeft om bij haar langs te komen. Sjors loopt tegen een studie-deadline op, maar zorgt ook fulltime voor Lana. Door pech moet Rik diep in de buidel tasten. Charlie en Laura gaan voor een trouwjurk shoppen en vinden een peperdure. Ludo's advocaat komt met slecht nieuws.

GTSTdag! 4 oktober 2010

Martijn begint tegen Irene over Afrika. Irene is het meteen zat zegt ze. Ze maken de hele tijd ruzie over Afrika, want Martijn wil er graag heen maar Irene niet. Later vraagt Irene aan Martijn toch nog details. Hij laat haar de site zien en legt haar uit dat er een psycholoog en arts nodig is. Dan gaat Irene de hele site lezen.

Jef zegt tegen Laura dat ze een moedige beslissing heeft gemaakt. Laura vindt dit nogal raar. Later zegt hij sorry dat hij dat gezegd heeft, maar dat hij het toch gewoon een beetje snel vindt gaan. Laura heeft er vrede mee. Als Rutger en Laura in de Roseboom zijn, vertelt Laura over Jef. Dan verteld Rutger over een vriend van hem dat hij hetzelfde heeft gedaan, hij liegt. Dan zoenen ze samen op de bank, het verse bruidspaar.

Ludo loopt naar achter de bank en ziet Maxime lopen. Ze is bij bewustzijn en trilt helemaal. Dan gaan haar ogen dicht en belt Ludo een ambulance. Dan komt Amy binnen en schrikt. Wanneer de ambulance er is belt Ludo met een paar mensen en zit Amy in shok. Dan roept Amy dat Ludo Maxime heeft neergeschoten. Later komt Charlie Amy halen. Amy zegt niks. Ludo wordt aangehouden en gaat naar het politiebureau. Daar probeert Jack wat uit hem te halen, maar dat lukt hem niet. Later wel en hij liegt. Hij zegt dat het gebeurde in een worsteling. Aan zijn advocaat verteld hij wel het goede verhaal. Ondertussen in het ziekenhuis wordt Maxime binnengebracht. Ze krijgt een hartstilstand. Dan verteld Jack aan Ludo dat hij onder arrest staat op poging tot moord op Maxime Sanders.

Held van de dag:
Irene, omdat ze Martijn toch een kans geeft.

Stelling: Ludo komt er toch wel weer onderuit

Quote: (Irene tegen Martijn)"Welkom in Afrika,"

5 oktober in GTST:
Danny schrikt zich rot als hij het nieuws hoort over Maxime. Janine en Ludo krijgen goed én slecht nieuws te horen. Jef heeft moeilijk als hij ziet hoe Lorena met haar handicap omgaat. Sjors krijgt te horen dat Danny ooit iets met Maxime had en dat zit haar toch dwars. Amy is ineens spoorloos.

GTSTdag! 1 oktober 2010

De Koning bestaat 20 jaar en Noud en Lucas hebben de hele Koning klaargemaakt. Alle mensen zijn eral behalve Jef. Charlie gaat hem halen in het ziekenhuis, maar daar krijgt ze te horen dat hij er voor Lorena wil zijn. Daarom besluit Lorena om met Jef mee te gaan in de rolstoel. Daardoor is Jef toch nog op het feest en laten Noud en Lucas de film zien. Dan houdt ook nog Laura een kleine toespraak over alle mensen die in de Koning zijn geweest. Daarbij komen er beelden in beeld van de drie overleden castleden: Frederique Huydts, Guusje Nederhorst en Wik Jongsma.

Laura wil tegen Rutger zeggen dat het haar spijt en dat hij niet moet denken dat ze niks wil. Rutger vindt het niet erg zegt hij. Laura gaat dan met Irene praten en ze komt er toch uit dat ze met hem wil trouwen. Op het feest van Jef vraagt ze of Rutger het nog een keer wil vragen en dat doet hij. Ze zegt volmondig Ja. Iets daarna belt Rutger met een onbekend iemand over de vriendenkring van Laura. Hij is iets gemeens van plan.

Maxime en Amy gaan weg bij Ludo en Ludo zweert dat het nog niet klaar is. Wanneer Maxime en Amy net naar het feest willen gaan komt Ludo eraan. Hij wil met Maxime praten. Amy gaat ijs halen. Wanneer ze alleen zijn dwingt Ludo Maxime om de papieren te tekenen dat hij de voogdij krijgt. Dan denkt ze terug aan haar wurging door Nick. Doodsbang is ze. Dan pakt ze het pistool en richt die op Ludo. Ludo zegt dat ze dat toch niet durft hij pakt het af en zegt dat hij schiet als ze niet de papieren tekent. Dan dreigt Maxime dat hij het ook niet durft en dat hij haar alles heeft afgenomen door het schot. Nu gaat zij hem alles afnemen. Als ze over Nina begint wordt Ludo zo boos dat hij schiet. Maxime valt met een grote bloedvlek op de grond.

Held van de dag:
Jef, omdat hij toch naar zijn feest is gegaan en daar leuk alles over zich heen heeft laten komen.

Stelling: Maxime is dood

Quote van de dag: (Maxime tegen Ludo)"Sterkte,"

4 oktober in GTST:
Amy is getuige van een schokkend tafereel tussen Ludo en Maxime. Martijn is enorm enthousiast over zijn Afrika-plannen. Té enthousiast vindt Irene. Laura ontdekt dat Jef zijn bedenkingen heeft bij haar trouwplannen.

GTSTdag! 29 september 2010

Noud en Lucas komen in de Toko om daar te gaan filmen. Jack, Sjors, Wiet, Lana en Janine zijn daar ook. Janine verteld o.a. over Hannie, de moeder van Wiet. Daarna verteld ze ook nog over Trix een beetje. In de Koning geeft Danny toe aan Wiet dat hij nog verliefd op Sjors is. Hij wil weer een gezinnetje met haar vormen. Als hij later naar haar toe gaat is ze Lana aan het vertellen over Martine, de oma van Lana. Over hoe Sjors haar moeder voor het laatst heeft gezien. Danny zegt daarna tegen Lana dat haar oma veel van haar houdt en ook van Sjors houdt.

Lorena zit Jef nog steeds af te zeiken in het ziekenhuis en Jef is dat zat. Hij heeft het haar nu goed duidelijk gemaakt en gebruikt uiteindelijk zelfs Dian als voorbeeld. Dat is voor Lorena de doorslag en laat zich in een rolstoel heisen door Jef.

Amy is een brief aan het schrijven voor iemand. Maxime mag niet weten voor wie. In de Roseboom komen Maxime en Ludo elkaar tegen en doet Maxime weer raar tegen hem. Later als ze weer thuis is komt Lucas haar filmen voor de Koning. Daarna zegt Lucas tegen haar dat ze voorzichtig moet zijn, omdat Ludo meerdere mensen, waaronder Dian, Bowien en Meike, om zeep heeft geholpen. Maxime is op alles voorbereid zegt ze. Wanneer Lucas weg is haalt ze een pistool uit haar tasje.

Held van de dag:
Lorena, omdat ze eindelijk in de rolstoel is gaan zitten

Stelling: Danny en Sjors komen toch wel weer bij elkaar

Quote: (Maxime tegen Lucas over de Koning)"Ik zou Jef wel weer helpen hoor, eigenlijk steeds weer. Eigenlijk niet altijd want dan ben ik failliet,"

30 september in GTST:
Janine wil weten wat Ludo zal gaan doen als hij de rechtszaak verliest. Ludo houdt zich op de vlakte, maar het zet hem wel aan het denken over fouten die hij in het verleden heeft gemaakt. Amy legt een beslissende verklaring af bij de rechter. Noud wil weer verliefd worden.

GTSTdag! 27 september 2010

Sil staat een ontbijt te maken voor Rikki. Ondertussen landen Charlie en Rik op schiphol en wil Rik Rikki opbellen. Sil komt bij Rikki aan ze houden een kussengevecht. Dan belt Rik en verteld dat ze eerder terug zijn en 's avonds even met haar willen praten. Rikki is ongerust, maar stuurt Sil snel weg. Laura vraagt later waarom Sil eerder weg was bij Noud, omdat hij dat tegen haar had gezegd. Ruzie, was zijn smoes. Wanneer Charlie en Rik 's avonds met Rikki gaan praten vertellen ze haar dat ze gaan trouwen.

Lucas en Noud betrappen Laura stapelverliefd in haar suite aan. Ze vragen of ze een stukje wil inspreken voor de video die Noud en Lucas maken voor 20 jaar de Koning. Ze verteld van alles, waaronder hoe Arnie 20 jaar geleden in Meerdijk woonde en dat ze Robert in een rolstoel heeft geholpen. Ook dat Lotje werd geboren. Wanneer later Laura en Noud aan het praten zijn verteld Laura ook nog over haar liefdes: Robert Alberts waarmee ze twee keer getrouwd is, Stan Nijholt, Tessel van Benthem, Victor Donkers en Jef Alberts. Ze verteld Noud dat ze nooit meer wil trouwen. Wanneer ze later bij haar suite komt staat Rutger daar. Hij vraagt haar ten huwelijk......

Held van de dag:
Laura, omdat ze zich groot houdt als ze het over Arnie en Lotje heeft

Stelling: De terugblikken naar 20 jaar geleden zijn erg leuk!

Quote: (Sil tegen Rikki lachend)"Je snurkt,"

28 september in GTST:
Noud en Lucas duiken in de geschiedenis van Meerdijk. Charlie is bang dat Rikki verkeerd zal reageren op haar verhalen over Anita en de dingen die in het verleden gebeurd zijn. Laura vertelt Sil wat Rutger gedaan heeft. Terwijl Jef wat afstand neemt van Lorena, gebeurt er een ongeluk.

GTSTdag! 20 september 2010

Rutger zegt sorry tegen Laura dat ze gezoent hebben. Laura wil dat hij weggaat en hij gaat. Janine zegt tegen haar dat ze sorry moet zeggen. Laura gaat over na denken. Bij Martijn thuis verteld Rutger aan Martijn dat hij verliefd is op Laura. Irene twijfelt aan hem. Wanneer de twee elkaar later weer tegen komen wil Laura tegen hem zeggen dat ze verliefd is, maar is haar voor. Hij wil eerst vrienden met haar worden.

Lucas en Wiet komen langs bij Lorena en zijn blij dat ze wil blijven leven, ook haar moeder, Jack en Jef zijn blij. Ondertussen is Jack in een loods om de man te pakken die Lorena heeft neergeschoten. Dit doet hij. Eerst overmeesterd de man hem maar al snel heeft Jack hem al. De make-up van Lorena wordt er ondertussen afgehaald en ze wordt geopereerd. Wanneer ze weer op haar kamer ligt, gaan Jef en Jack bij haar kijken verteld Jack aan Jef dat de schutter is gepakt. Dan opent Lorena haar ogen en vragen ze aan haar wat ze voelt. Ze antwoord dat ze niks voelt in haar benen en ze ze niet kan bewegen.

Held van de dag:
Jack, omdat hij de schutter heeft gepakt voor Lorena

Stelling: De verlamdheid van Lorena gaat vast ooit weer over!

Quote: (Wiet en Lucas in koor tegen Lorena)"Uhm... nee hoor, eerder geleend!,"

21 september in GTST:
Maxime en Ludo staan lijnrecht tegenover elkaar bij de rechter wegens Maxime's onrechtmatige voogdij. Maxime denkt een troef in handen te hebben als zij de dagboeken van Isabella leest. Lorena trekt het medelijden van Sjors niet en stuurt haar het ziekenhuis uit.

GTSTdag! 16 september 2010

Sjors wordt boos op Bing, dat hij dat heeft gezegd en zegt dat ie op kanrotten. Bing zegt daarna sorry voor zijn uitval, maar Sjors accepteert dit niet. Danny denkt ondertussen dat het niet goed met Sjors gaat en dat niet goed is voor Lana. Noud haalt polshoogte en zegt dat het inderdaad niet zo goed gaat. Sjors en Bing praten het uit en komen tot de conclusie dat Bing weggaat de volgende ochtend. De volgende ochtend verlaat Bing Meerdijk voor een tijdje.

Maxime heeft bezoek van de kinderbescherming en liegt alles bij elkaar. Zo zegt ze dat Ludo te veel afgeeft op haar en Amy daarvan in de war is. Dan gaat de kinderbescherming met Amy praten en zij verteld dat Isabella niet goed met Ludo kon opschieten. Dan gaat de kinderbescherming naar Ludo toe. Hij vertelt haar dat Isabella de voogdij aan hem wilde toekennen. De vrouw gelooft hem niet en zegt dat het goed is als hij geen contact meer heeft met Amy totdat de rechter uitspraak heeft gedaan.

Laura is met Janine aan het praten, wanneer ze Rutger hoort bellen met een vrouw. Laura is jaloers. Daarna gaan Martijn, Irene en Rutger eten en helpt Laura hen. Wanneer Irene en Laura alleen zijn verteld Irene dat zij het niet zo heeft op Rutger. Laura vindt hem merkwaardig, omdat Jef dat ook al vindt. De volgende dag vraagt Laura het adres van het nieuwe huis van Rutger omdat hij daar met een vrouw heeft afgesproken. Laura achtervolgd Rutger en ziet het. Dan bestormt ze Rutger en zegt tegen hem dat hij voor haar achterhoudt dat hij met die vrouw gaat wonen in dat huis. Dan stelt Rutger zijn makelaar voor aan Laura. Laura kijkt beschamend en dan vraagt Rutger waarom ze het eigenlijk zo erg zou vinden als Rutger met een andere vrouw in dat huis zou gaan wonen.

Held van de dag:
Bing, omdat hij zijn excuses steeds aanbood

Stelling: Laura mocht Rutger nooit gaan bespioneren

Quote: (Laura tegen Noud)"Daar kan ik zijn post naar toe sturen, doorsturen bedoel ik"

17 september 2010:
Als Jack langskomt in het ziekenhuis reageert Lorena uiterst emotioneel op zijn zakelijke houding. Lucas probeert het bij te leggen met Noud, maar Wiet dwarsboomt dit. Laura doet Rutger een voorstel.

GTSTdag! 15 september 2010

Lorena verteld aan Rosa en Jef dat ze liever dood wil dan dat ze verlamd raakt. Ze stuurt ook steeds mensen weg. Rik en Charlie wachten expres met hun huwelijk aangezien Lorena in het ziekenhuis ligt. Jef vraagt aan Charlie of zij met haar wil gaan praten, omdat zij evaring heeft. Charlie doet het, maar Lorena pikt dit niet. Toch blijft Charlie en zet ze Lorena aan het denken. Bing komt ook nog bij Lorena en zegt wat verstandige dingen tegen haar. Jef is ondertussen woedend op Jack dat hij haar meedeleven wil tonen met haar en haar van dingen beschuldigt.

Bing verteld Sjors dat hij een paar dagen bij haar weg wil. Sjors is het hier niet mee eens, maar Bing gaat toch. Bing gaat ook langs Jef, die vraagt of hij naar Lorena wil gaan. Hij gaat en Lorena zet hem aan het denken. Als hij weggaat is er een kans dat Sjors weer terug komt bij Danny. Ondertussen stuurt Sjors Danny weg bij haar omdat ze met Bing dingen wil doen. Dan komt Jack. Sjors gaat met Jack eten en komt tot de conclusie dat ze Bing wat ruimte moet geven. Wanneer Bing thuis komt vertelt hij haar dat hij toch wilt blijven. Sjors wil het nu juist weer niet, omdat ze hem ruimte wil geven. Bing wordt dan woest en zegt dat ze dan zeker samen kan zijn met papa Danny.

Held van de dag:
Charlie, omdat ze Lorena probeert te helpen

Stelling: Lorena wil inderdaad aandacht hebben

Quote: (Lorena tegen Charlie over mensen die tegen haar 'praten' later)"En dan zitten ze alleen maar tegen de mensen te praten, die mijn karretje duwen"

16 september in GTST:
Bing beschuldigt Sjors van het hebben van een geheime agenda. Laura bespiedt Rutger als hij een ontmoeting heeft met een andere vrouw. Tot woede van Ludo schakelt Maxime de kinderbescherming in.

GTSTdag! 13 september 2010

Bing en Sjors zijn hevig aan het discuseren hoe het nu verder moet. Sjors kan niet eens van haar kindje genieten omdat ze anders Bing kwetst. Ook Bing weet het niet meer. Rik, Charlie en Danny zijn ondertussen foto's van Lana aan het bekijken en horen dan van Lorena. Ook Sjors en Bing horen later van Lorena!

Ludo belt Maxime op met de vraag of hij morgen iets met Amy mag doen. Maxime keurt het goed en vraagt dat aan Amy of ze morgen wat met Maxime wil doen. Ze wil met haar gaan beeldhouwen voor haar moeder. Wanneer Ludo de volgende dag komt gaat hij al snel weer weg omdat Amy wil beeldhouwen. Samen met Maxime maakt ze een vogel voor het graf van Isabella. Dan begint Amy te huilen. Maxime troost haar. Ludo is ondertussen bezig om de advocaat op te sporen die het contact heeft laten tekenen voor Maxime. Ludo vindt hem en zoekt hem op. Hij vraagt hem de volgende vraag: Als hij getuigt dat Maxime op verkeerde wijze aan de voogdij is gekomen dan betaalt Ludo hem het dubbele van wat Maxime hem betaalde!

Held van de dag:
Ludo, omdat hij Maxime nog steeds niks heeft aangedaan!

Stelling: Sjors en Bing moeten nu maar uit elkaar gaan!

Quote van de dag: (Danny tegen Rik over Lana)"Kijk ze heeft de oren van Ma!"

14 september in GTST:
Lorena krijgt slecht nieuws over haar schotwond. Laura geeft Rutger een romantische rondleiding door Meerdijk. Dan krijgt ze te horen dat Jef Rutger totaal niet vertrouwt. Ludo kan zich niet inhouden als Amy Maxime ophemelt.

GTSTdag! 10 september 2010

Lorena wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Rosa is daar ook al. Ondertussen worden  Jack en Jef gebeld dat ze is neergeschoten. Ze spoedden ze naar het ziekenhuis. Daar horen ze van de dokter dat ze kogel niet kunnen weghalen zonder onherstelbare schade aan te richten. Rosa gaat bij Lorena naar binnen. Jef zegt dat Jack dat hij al genoeg heeft veroorzaakt. Hij had Lorena moeten beschermen!

Laura praat met Jef of hij nog aan een nieuwe liefde wil beginnen. Jef begint gelijk te vissen en komt op Rutger uit. Laura ontkent. De twee gaan samen uit eten 's avonds en Rutger doet heel lief tegen Laura.

Sjors en Bing vertellen aan Danny dat hij de vader is van Lana. Danny wil gelijk alles gaan regelen maar ze sturen hem weg. Hij gaat weg. Wanneer hij bij Noud komt vertelt hij het en straalt. Noud vindt het echter knap lullig voor Bing dat hij niet de vader is. De volgende dag komt Sjors bij Danny om over de dingen te praten. Danny is superblij! Bing zit ondertussen met Lana in zijn handen te zweten. Wanneer Sjors thuis is vertelt Bing aan haar dat hij niet vind dat het zo kan.

Held van de dag:
Danny, omdat hij toch wegging bij Lana, Sjors en Bing

Stelling: Laura is wel verliefd op Rutger!

Quote van de dag: (Danny tegen Sjors en Bing, wanneer Bing zegt dat hij maar een andere keer moet terugkomen) "Dat doe ik zeker, MIJN dochter woont namelijk hier"

13 september in GTST:
Sjors zet haar relatie met Bing onder druk als ze wil weten of de komst van Lana hun liefde veranderd heeft. Maxime geniet als Amy voor haar kiest en niet voor Ludo. Ludo is vastbesloten om Maxime onderuit te halen in de rechtszaak.

GTSTdag! 9 september 2010

Sjors en Bing zijn dolblij met Lana. Wanneer Sjors gaat douchen komt Martijn een brief met de DNA-test brengen naar Bing. Bing verstopt hem eerst, maar gaat hem dan toch lezen. Ondertussen zijn Sjors en Lorena aan het praten over dat Bing het niet kan accepteren als hij niet de vader is. Later trekt Sjors het vest van Bing aan en komt ze erachter dat Bing niet de vader van Lana is. Bing is woedend.

Noud en Rutger zijn aan het praten over het huis van Rutger. Ondetussen probeert Noud ze aan elkaar te koppelen. Als Rutger, Irene en Martijn aan het eten zijn hebben ook zij door dat Rutger iets wil van Laura. Laura hakt de knoop dan toch door en wil wel morgen met hem gaan eten.

Lorena zit te eten in de Koning, wanneer Jack binnenkomt. Jack vindt het niet verstandig dat Lorena van de bewaking af wil. Toch doet ze dit. Bij Sjors thuis biedt Lorena haar excuses aan voor de voedselvergiftiging van Sjors. Wanneer Lorena dan gaat shoppen en weer wil gaan fietsen voelt ze een pistool in haar rug. Ze wordt neergeschoten en valt neer.

Held van de dag:
Jack, omdat hij zo zorgzaam is om Lorena

Stelling: Bing kan het niet hebben dat hij niet de vader is.

Quote van de dag: (Lorena tegen Jack als ze hem weer tegenkomt)"Dit is al de derde keer vandaag, als ik niet ging shoppen zou je me moeten trakteren"

10 september in GTST:
Sjors krijgt de uitslag van de DNA-test onder ogen. Nu heeft ze hard bewijs over wie de echte vader is van Lana. Jack en Jef krijgen een slecht bericht over Lorena. Laura wil de liefde nog een kans geven en spreekt met Rutger af…

GTSTdag! 8 september 2010

Rutger vraagt aan Laura of zij met hem wil dineren. Laura slaat het aanbod af omdat Isabella vandaag begraven wordt. Dan vraagt hij of ze morgen wil, maar ook dat slaat ze af. Op de herdenkingsdienst van Isabella komt Noud erachter dat Rutger's huis wordt verbouwd. Noud wil graag helpen, maar op een voorwaarde mag dat van Rutger. Hij moet een date met Laura regelen. Noud zegt dat het goed komt en slaat het aanbod van een ballonvaart van Lucas af.

Charlie, Rik, Amy, Maxime, Janine en Ludo maken zich klaar voor de begravenis van Isabella. Op de begraafplaats komt Maxime samen met Amy de wagen uit. Ludo kijkt met een jaloerse blik. Bij het graf geeft Ludo een korte speech terwijl Amy en Charlie zich voorbereiden voor een liedje. Wanneer ze gaan zingen praat eerst Ludo er door heen, omdat het te wild is voor een begravenis. Ze gaan gewoon door. Op de herdenkingsdienst missen Maxime en Amy, omdat Amy te moe was. Ludo komt haar later een boek brengen waarin mensen uit Meerdijk wat hebben geschreven. Maxime laat het maar zo. Ludo zegt tegen Amy dat ze snel weer in huize Sanders kan komen wonen. Amy geeft toe dat ze Maxime ook wel ziet zitten. Ondertussen zijn Rik en Charlie thuis aangekomen. Charlie ziet haar liefde voor Rik nu echt goed en vraagt hem ten huwelijk. Rik zegt JA!

Held van de dag:
Charlie, omdat ze toch met Rik wil trouwen en hem vroeg

Stelling: Amy is beter af bij Maxime, dan bij Ludo

Quote van de dag: (Wiet tegen Lucas, wanneer Lucas een plan voor Rutger en Laura heeft bedacht) "Oo, leuk! Ik doe ook mee"

9 september in GTST:
Martijn heeft de uitslag van de DNA-test van Danny en Bing. Laura wordt in verlegenheid gebracht door een actie van Rutger. Lorena is blij dat ze weer zorgeloos over straat kan. Maar is dat wel zo?

GTSTdag! 6 september 2010

Maxime komt bij Charlie en Rik vragen of ze Amy krijgt. Amy is echter daar niet, maar al bij Ludo ingetrokken. Daarop komt Maxime bij Ludo en eist Amy op. Ludo zegt nee en Amy wil ook bij Ludo blijven. Een tijdje daarna komt Maxime binnen met iemand van de kinderbescherming binnen. De meneer eist dat Amy naar Maxime gaat anders haalt hij er versterking bij.

Lorena is boos op Jack dat hij niet er was en dat ze bedreigt is. Ze verlaat boos de boot. Jack komt daarna in de Koning bij haar en zegt dat het hem spijt en verteld hem dat ze onder beveiliging komt. Lorena boeit het niet en laat Jack links liggen.

Danny en Bing zijn allebei trots op het kindje. Wanneer Danny Lana wil aanraken mag dat niet van Bing. Bing denkt dat het van hem is, terwijl Danny weer vindt dat het kind van hem is. Wanneer ze in het ziekenhuis komen, mag Danny ook het kindje niet vasthouden en stuurt Bing Danny weg. Sjors wijst hem erop dat het niet zeker is wie de vader is en dat het kind wel erg blank is. Wanneer ze thuis zijn doet Bing alles voor Sjors en 'zijn' dochter. Wanneer Sjors naar bed gaat en ook Lana in haar bedje legt, moet ze nog naar de wc. Wanneer ze terug komt ziet ze Bing met een woeste blik naar Lana kijken.

Held van de dag:
Danny, omdat hij toch rustig blijft, ondanks de omstandigheden.

Stelling: Danny is de vader van het kind!

NIEUW: Quote van de dag: (Lorena tegen Jack, wanneer Jack aan Lorena zegt dat hij ook wel beveiliging voor haar had geregeld) "Helaas, WEER te laat"

7 september in GTST:
Om elke twijfel over het vaderschap uit de wereld te helpen, oppert Sjors dat Danny en Bing een DNA-test doen. Ook al heeft Maxime Amy, dat wil nog niet zeggen dat Amy zich daar ook thuis voelt.

GTSTdag! 2 juli 2010 DE CLIFFHANGER

Lorena wordt 's ochtends wakker. Wanneer ze in het zitgedeelte loopt hoort ze een geluid op het dek. Jack gaat kijken, maar ziet alleen een jongetje. Lorena is weer wat  gerustgestelld. Jack wordt dan gebeld en moet weg.

Sjors is thuis bij Bing en wil er even op uit gaan. Bing wil met haar mee, maar dat mag niet van haar. Wanneer ze weg gaat, komt Danny bij de Toko. Bing wil dat ie weg gaat. Hij gaat niet weg tot dat Sjors er weer is.

Sjors komt bij Jack op de boot en treft daar Lorena. Dan breken de vliezen van Sjors en komen er weeën. Ze gaan naar het dek en daar zien ze dat de boot niet meer in de haven ligt. Lorena legt dan uit dat ze onderduikt bij Jack. Dan komt Tiffany (alias Priscilla) naar boven en bedreigt de twee met een pistool. Lorena en Sjors lopen naar de andere kant van de boot en Tiffany loopt met ze mee. Wanneer Tiffany per ongeluk haar pistool laat vallen duwt Lorena haar: ze valt achterover in het water.

Ondertussen heeft Jack door dat de boot niet meer in de haven ligt. Hij belt Danny en Bing. Ze gaan met z'n drieën kijken waar de boot is gebleven.

Op de boot helpt Lorena Sjors met puffen. Lorena wil het eerst allemaal niet doen, maar helpt haar toch. Op een gegeven moment komt het hoofdje eruit en moet Sjors nog even doorpuffen. Dan is de hele baby geboren. Ondertussen komen Danny, Bing en Jack bij de boot aan. Tiffany wil net weer aan boord klimmen, maar wordt tegengehouden door Danny. Daarna gaan Danny en Bing aan boord en komt Lorena naar buiten. Ze verteld dat het een meisje is. Danny vraagt van wie het kind is.........

Held van de dag:
Lorena, omdat ze Sjors zo goed hielp met de bevalling

Stelling: Danny is de vader van het kind!

6 september in GTST:
Als Maxime Amy wil ophalen bij Charlie komt ze voor een vervelende verrassing te staan. Bing doet er alles aan om het Sjors en de baby naar de zin te maken. Danny kijkt met een jaloerse blik naar Bing. Lorena heeft het gehad met Jack.

GTSTdag! 1 juli 2010

Ludo belt thuis naar zijn advocaat. De secretaresse neemt op en zegt dat zijn advocaat in een vergadering zit. Ludo dringt aan en ze geeft hem het nummer van de advocaat. Hij belt hem. De advocaat wordt eerst boos dat hij zomaar belt, maar na de reden is het wel goed. Hij zegt dat hij zijn best zal doen.

Charlie denkt dat Rik haar vraagt uit medelijden en ze zegt dan ook Nee, op zijn aanzoek. Daarna loopt ze weg en gaat ze naar het ziekenhuis. Wanneer ze de volgende ochtend uit het ziekenhuis komt zegt ze dat ze van hem houdt en dat ze oud met hem wil worden.

Amy komt in het ziekenhuis aan en gaat bij Isabella op bed liggen. Isabella verteld haar dat ze dood gaat. Amy begint te huilen en zegt dat ze dat niet wil. Ook Charlie komt dan binnen en gaat ook bij Isabella liggen. Samen blijven ze daar de hele nacht liggen. De volgende ochtend worden ze wakker en gaan Charlie en Amy van het bed af. Amy neemt afscheid van haar moeder en vertrekt. Vlak daarna komt een advocaat binnen en Isabella tekent de papieren. Ze kan nu rustig sterven. Charlie komt daarna weer bij het bed zitten. Even later overlijdt Isabella. Vlak daarna komt Ludo binnen met zijn advocaat. Hij belt daarna op de gang dat er iets mis is gegaan. Dan komt Maxime ten tonele. Ze verteld hem dat zij vanaf nu de voogd is van Amy en niet hij.

Held van de dag:
Isabella, omdat ze het toch accepteerde dat Amy haar mocht zien.

Stelling: De wraak van Maxime is wel iets te erg!

2 juli in GTST: DE CLIFFHANGER
De dreiging rond Lorena bereikt het kookpunt en loopt hopeloos uit de hand. Bing en Danny ruziën over het vaderschap. Ze worden onderbroken door Jack die hen inschakelt om Sjors te vinden.

GTSTdag! 30 juni 2010

Wanneer Lorena net uit bed komt hoort ze geluiden vanaf het dek. Ze verstopt zich achter het trappetje. Dan komen Lucas en Wiet binnen. Ze vinden een BH en denken dat Jack een nieuwe liefde heeft. Wanneer Jack binnen komt vragen ze hem de hemd van het lijf. Jack zegt dat het pril is en dat ze nu weg moeten. Ze gaan weg en Lorena komt boos onder het trappetje vandaan. Jack moet er eigenlijk wel om lachen. Later bij het eten zit Jack haar een beetje uit te dagen. Niet wetend dat iemand ze aan het bespieden is.

Wanneer Jef in de koning aan het werk is komt er een vrouw binnen die zegt dat ze wacht op een vriendin van boven. Jef verteld haar dat Lorena er niet is. Ze is op vakantie. De vrouw vindt het raar omdat ze hebben afgesproken. Ze gaat weer weg. Jef raakt bezorgd en belt Rosa op. Rosa komt naar hem toe en verteld hem dat ze bij Jack zit ondergedoken. Ondertussen zit de onbekende vrouw ze te bespieden. Daarna gaat ze naar de boot.

Bij Isabella treden complicaties op en ze wordt onderzocht. Wanneer Ludo binnenkomt begint ze gelijk weer over Amy. Ze wil het regelen. Ludo verteld haar dat de notaris er mee bezig is. Dan komt de arts om Rik en Charlie het nieuws te vertellen. Isabella heeft een bacterie in haar lijf die haar organen langzaam 'opeten'. Charlie is geschokt en gaat naar Isabella. Isabella weet het nu zeker: ze gaat Dood. Charlie zegt dat ze gewoon moet vechten. Rik kan het even niet aan en gaat naar een weiland. De gedachtes van Anita flitsen door zijn hoofd. Wanneer Charlie en Rik thuis zijn, wil Rik Charlie troosten en andersom. Charlie weet niet of Rik over Anita heen is. Rik zegt dat ze van haar houdt en vraagt haar ten huwelijk.

Held van de dag:
Rik, omdat hij wil bewijzen dat hij van Charlie houdt.

Stelling: Rosa had het Jef niet mogen vertellen.

1 juli in GTST:
Na een moeilijke nacht is Bing hevig verontrust over Sjors’ zwangerschap. Isabella stort haar hart uit bij Charlie en Amy. Ludo loopt iemand tegen het lijf die hij nooit in het ziekenhuis verwacht had.

GTSTdag! 29 juni 2010

Rutger raakt met Laura aan de praat in de Roseboom. Hij geeft haar vele complimenten over dat ze nog geen oma kan zijn en of ze met hem wil lunchen. Wanneer Laura wegloopt met Noud begint Noud tegen haar te zeggen dat ze een nieuwe liefde krijgt. Laura wordt hier boos over. Noud weet het nu zeker: Laura is verliefd! Later gaat Rutger naar het huis van Martijn en Irene. Wanneer Irene open doet herkent ze hem niet, maar dan komt Martijn. Het is zijn oom! Irene geeft toe het niet zo te hebben op oom Rutger.

Bing leest verhalen op internet over moeders die dood gaan bij de bevalling en wordt er bang van. Sjors verteld hem dat ze het al wist en dat ze probeert niet bang te zijn. Wanneer Sjors wil gaan zitten aan de tafel stoot ze haar teen. Ze maakt een paar geluiden, omdat het zeer doet. Bing denkt echter dat ze gaat bevallen. Het pakt alles wat nodig is. Hij heeft ook al een vrouw gebeld. Wanneer hij de auto wil pakken, zegt Sjors dat ze haar teen heeft gestoten. Bing zucht diep en Sjors lacht zich rot. Dan grijpt ze naar haar buik en schiet Bing weer in de stress. Sjors begint weer te lachen en Bing zucht weer.

Ludo zit bij het bed van Isabella. Isabella begint weer over de voogdij en wil het zo snel mogelijk regelen. Dan komt Charlie binnen en die valt uit tegen Ludo. Isabella verteld haar dat het haar keus is dat het zo snel wordt geregeld. Ludo gaat weg en thuis praat hij met een man. Als Isabella morgen haar handtekening zet, kan er niks meer mis gaan. Isabella ligt ondertussen in het ziekenhuis en voelt zich niet goed worden. Ze wil de alarmknop indrukken, maar slaat wat dingen aan de kant. Dan valt haar hoofd op bed en ligt ze doodstil.

Held van de dag:
Sjors, omdat ze best wel rustig blijft over de bevalling.

Stelling: Sjors had Bing niet zo te grazen moeten nemen.

30 juni 2010 in GTST:
Er treden complicaties op bij Isabella. Rik denkt aan het verleden en neemt een beslissing over de toekomst. Een onbekend meisje probeert er bij Jef achter te komen wat Lorena's verblijfplaats is. Hierdoor raakt Jef verontrust. Als hij een zoektocht naar Lorena op touw wil zetten, moet Rosa een geheim verraden. Wiet en Lucas ontdekken dat Jack damesbezoek heeft gehad op de boot en zijn reuzebenieuwd wie dat was.

GTSTdag! 28 juni 2010

Lorena is woest op Huibert Rem, omdat hij haar niet serieus neemt over het beruchte briefje. Lorena gaat dan ook klagen bij Jack en eist dat ze ergens mag onderduiken. Jack biedt aan dat ze bij hem mag onderduiken en dat doet ze dan maar. Wanneer Wiet eraan komt wordt Lorena in de wc gezet tot dat Wiet weer weg is. Jack heeft er voor gezorgd dat Wiet even ergens ander logeert vanwege kakkerlakken. Lorena verteld alleen aan haar moeder waar ze zit. Voor de rest denkt iedereen dat ze op vakantie is.

Dex zit met zijn ouders in de Roseboom te wachten op Nina. Nina komt echter niet want die zit thuis te nukken omdat ze niet wil dat Dex gaat. Wanneer Janine en Lucas thuis komen en met haar gaan praten helpt dat echter niks. Ze wil niet naar hem toe. Op een gegeven moment gaat de bel en staat Dex voor de deur. Hij wil afscheid nemen van Nina. Na een halve minuut staat hij echter alweer buiten. Wanneer Dex net in de taxi zit om te vertrekken komt Nina net aanrijden. Ze gaat toch met hem mee. Gelukkig en uitgezwaaid door hun familie's rijden ze op weg naar het vliegveld.

In de Roseboom zit een onbekende man die nogal geïnteresseerd lijkt te zijn in Laura. Hij vraagt dat ook aan Wiet of Laura getrouwd is waarop ze nee antwoord. Later botsen Laura en de onbekende man per ongeluk tegen elkaar op. Ze stellen zich aan elkaar voor. De onbekende man heet Rutger en is nogal gecharmeerd van Laura.

Ludo krijgt een telefoontje van het ziekenhuis dat Isabella uit haar kunstmatige coma is gehaald. Ludo haast zich naar het ziekenhuis en begint over Amy tegen haar te praten. Dan komt Jef binnen. Hij wordt boos op Ludo dat hij hier zo zit en zo aardig doet tegen Isabella. Dan ontwaakt Isabella en gaat Jef een arts halen. Isabella zegt tegen Ludo dat ze wil dat er een notaris komt. Alles moet zo snel mogelijk worden geregeld, omdat er een kans is dat ze overlijdt. Dit wil ze voor Amy.

Held van de dag:
Nina, omdat ze toch voor de volle 100% heeft gekozen voor Dex.

Stelling: Ludo zat alleen bij Isabella voor het voogdijschap!

29 juni in GTST:
Bing ziet enorm op tegen de bevalling na allerlei vreselijke voorbeeldverhalen. Rik is doodsbang om naar het ziekenhuis te gaan. Isabella en Ludo vinden toenadering tot elkaar en zitten op één lijn wat betreft Amy's toekomst. Danny kan aan niets anders meer denken dan aan de baby. Charlie zoekt ruzie met Ludo. Laura probeert Noud ervan te overtuigen dat ze echt niet in Rutger geïnteresseerd is.

GTSTdag! 25 juni 2010

Wanneer Charlie en Rik thuis komen hangt er was in de ramen. Charlie wordt woedend op Danny. Danny wordt op zijn beurt weer boos op Charlie. Charlie heeft 3 wassen gedraait voor hun en nog wordt hij niet bedankt. Hij is het zat en gaat de volgende morgen weg. Charlie probeert hem toch nog tegen te houden, maar hij gaat weg. Daarna komt Charlie in de Roseboom en probeert ze het weer goed te maken. Weer lukt het haar niet. Wanneer Rik en Charlie in Charlie's zijn en Charlie een klant helpt, praten Rik en Danny het uit. Dan komt Charlie erbij en kunnen ze weer lachen tegen elkaar.

Lorena zegt tegen Jack dat ze instemt op zijn plan. De volgende ochtend op het politiebureau lees Jack de verklaring van Lorena voor over de bedreiging. Lorena zet haar handtekening eronder. Jack zegt dat ze mag gaan en dat doet ze ook. Voordat ze gaat zegt Jack dat ze het goed gedaan heeft. Wanneer ze naar buiten loopt gaat ze op weg naar de winkels om dingen te kopen. Dan gaat een vrouw haar achtervolgen. Wanneer Lorena klaar is met winkelen en over straat loopt, loopt de vrouw Lorena om ver. Lorena wordt boos en pakt haar tassen. In een van de tassen vindt Lorena een briefje met een doodshoofd erin.

Held van de dag:
Charlie, omdat ze haar excuses aan Danny heeft aangeboden.

Stelling: Charlie reageerde wel iets te overdreven over de was.

28 juni in GTST:
In ruil voor een verklaring wil Lorena dat de politie haar beschermt. Laura wordt geobserveerd door een onbekende man. Ludo en Jef waken aan het bed van Isabella als zij uit haar kunstmatige coma ontwaakt.

GTSTdag! 16 juni 2010

De weeën van Sjors stellen uiteindelijk niks voor. Noud en Bing gaan praten en Noud stelt dan ook aan Bing voor om met Danny te gaan praten. Wanneer Bing Danny tegen komt zegt hij tegen hem dat hij het 'gekloot' niet meer wil hebben en dat Danny bij de geboorte mag zijn als hij dat wilt. Danny is eerst boos, maar zegt dan ook dat hij geen 'gekloot' meer wil en gaat op het voorstel in. Later zegt Sjors tegen Bing dat ze het zat is tussen hem en Danny. Bing zegt dat hij het heeft goedgemaakt. Sjors is gelukkig.

Isabella komt bij Irene en vraagt zich af of Ludo en zij samen bij haar in therapie komen. Irene wil nee zeggen, maar zegt uiteindelijk toch ja. Ludo probeert het ook en de twee gaan naar Irene toe. Wanneer ze aan het praten zijn worden er veel dingen uit het verleden opgehelderd. Ludo kan daar niet tegen en Isabella komt er hierdoor komt Isabella er ook achter dat er wat heeft gespeeld tussen Ludo en Irene. Ludo loopt boos weg maar Isabella houdt hem tegen. Ze zegt dat als hij nu weggaat dat hij Amy waarschijnlijk niet meer te zien krijgt.

Held van de dag:
Bing, omdat hij met Danny ging praten.

Stelling: Ludo moet weer op de stoel gaan zitten.

17 juni in GTST:
Wiet heeft Lucas nodig als ze een verrassing heeft voor Noud. Rik is bezorgd omdat Charlie weer aan het werk wil, volgens hem kan ze dat nog niet aan. Ludo verklaart het overleg met Isabella tot een mislukking.

GTSTdag! 14 juni 2010

In Charlie's slaan Lorena, Charlie en Nina doodsangsten uit. De overvallers pakken het geld van de toonbank en willen het geld van de kluis ook. Charlie gaat het halen en geeft het hen. Dan wil hij alle siraden hebben van de meiden. Lorena en Charlie geven alles maar Nina wil de ring die ze van Dex heeft gekregen niet geven. Dan pakt de overvaller haar en slaat haar neer. Er zit bloed op haar hoofd en er komt bloed uit haar mond. Ondertussen zit Jack doodleuk te drinken aan de bar wanneer Rik hem waarschuwd dat hij niks van Lorena en Charlie heeft gehoord. Charlie is ondertussen de ring van Nina's vinger aan het schuiven. Het lukt niet, maar Lorena haalt shampoo waardoor het wel lukt. De overvallers gaan weg en dan komen Rik en Jack binnen met de politie. Er wordt een ambulance gebeld. Wanneer die er is en Nina wordt meegenomen zegt Jack tegen Charlie dat Lorena de eerste overval heeft verzonnen. Wanneer Jack weg is wil Lorena niks toegeven en gaat met Jef naar huis. Als ze de volgende dag op het kantoor komt wil ze niet dat Jack haar overhoort maar dat Rem haar overhoord. Ze wil ook dat Jack wordt verhoord vanwege dat hij zo laat bij de overval kwam.

Dex en Martijn zijn aan het praten over Praag. Martijn maakt hem duidelijk dat hij niet wil dat hij gaat, maar Dex is onverbiddelijk. Later bij Ludo thuis denkt Nina dat Dex met haar naar Parijs wil en dat Praag wegvalt. Dex wil hier echter alleen maar heen omdat hij een nieuwe ring voor haar wil kopen. Nina wil dit niet. Ze wil hem bij zich houden. Dan gaan de twee naar bed. De volgende morgen krijgt Dex te horen van Ludo dat hij morgen al naar Praag moet. Hij wil dit niet omdat hij bij Nina wil zijn. Ludo geeft hem de keus: Of hij blijft hier en kiest voor Nina en de baan gaat naar een ander, of hij gaat naar Praag.

Held van de dag:
Nina, omdat ze zoveel van Dex houdt dat ze de overvallers de ring van hem niet geeft.

Stelling: Dex moet kiezen voor Nina en Praag laten schieten!

15 juni in GTST:
In de ruzie tussen Jack en Lorena geldt voor allebei: aanval is de beste verdediging, en dus is het hard tegen hard. Dex staat voor een onmogelijke keuze: Nina steunen of naar Praag? En wat verwacht Ludo van hem? Met een prachtig persoonlijk gebaar helpt Jef Bing en Sjors bij een lastig huwelijksdilemma.

GTSTdag! 11 juni 2010

Nina en Noud zitten te praten in de koning over Praag. Dan komt Dex binnen. Dex verstaat dat Nina mee gaat naar Praag. Wanneer hij haar daarna ermee confronteert zegt ze dan ook dat ze niet wil en loopt Dex boos weg. Later komt Nina toch weer terug om haar excuses te maken, maar toch krijgen ze weer ruzie en dit keer loopt Nina weg. Dex zit later op zijn laptop te zuchten en besluit dat hij toch in zijn eentje gaat over 2 weken.

Lorena weet zich te redden uit een verwarde positie. Ze zegt dat het niet zeker is dat ze een zak geld heeft weggegooid in de vuilniscontainer. Lorena doet daarna weer heel lief tegen Jack maar hij zegt dat hij er alles voor doet om haar voor altijd achter de tralies te krijgen omdat ze een gevaar is voor de samenleving. Lorena kan haar oren niet geloven.

Charlie krijgt een ruzie met Danny over een jampot. Omdat die van Valentijn is. Daarna komt Danny weer binnen om te zeggen dat hij wel een nieuwe pot gaat halen. Dan legt Charlie hem uit wat er nou echt aan de hand is. Danny boeit het niet echt. Dan gaat Charlie met Rik praten. Ze wil dat Danny het huis uit gaat. Rik zegt dit niet te willen, omdat ze hem te lang heeft moeten missen. Hierdoor loopt Charlie boos weg. Als Charlie weer terug komt zegt Rik dat hij wel met Danny wil praten maar hem niet het huis uitzet.

Nina, Lorena en Charlie zijn hun problemen even zat en zeuren in Charlie's bij elkaar uit. Lorena komt met het idee om voetbalvrouwen te worden. Na gelach wil Lorena even wat pakken bij de bar. Wanneer ze bukt komen er 2 inbrekers binnen en bedreigen Charlie en Nina met een mes. Lorena belt Jack maar die hangt op. Een overvaller ziet dit en pakt haar bij haar haren. Hij bedreigt haar met een mes.

Held van de dag:
Rik, omdat hij voor Charlie toch met Danny wil praten

Stelling: Jack had Lorena moeten geloven toen ze belde!

14 juni in GTST:
Met ware doodsverachting probeert Nina haar eigendommen te bewaken en dat komt haar duur te staan. Lorena moet diep door het stof als ze, onder druk van Jack, haar vrienden een enorme fout moet bekennen. Dex probeert zijn vader ervan te overtuigen dat een internationale carrière in het bedrijf van Ludo de juiste keuze is.

GTSTdag! 8 juni 2010

Sjors en Bing zijn dolgelukkig dat ze gaan trouwen en gaan naar de koning, waar champagne wordt geschonken voor het echtpaar. Dan komt Wiet binnen en is bijna gelijk weer weg samen met Noud. Noud gaat met Wiet praten in de Roseboom en zegt dat ze het weer goed moet maken met Sjors. Wanneer Sjors thuis thee aan het zitten is, komt Wiet binnen en biedt haar excuses aan. Sjors vraagt of Wiet haar bruidsmeisje wil zijn en Wiet zegt ja. Ze gaan een jurk uitzoeken voor Wiet. Ondertussen verteld Bing aan Danny dat hij en Sjors gaan trouwen.

Dex zit op het minifeestje van Sjors en Bing alweer tegen Nina te zeuren dat hij naar Praag met haar wil. Nina zegt daarop dat ze niet met hem wil trouwen als hij naar Praag gaat. Dex vraagt later waarom ze dat zei. Ze antwoord dat ze tasjesdief hier niet kan laten. Bij haar vader zegt haar vader precies hetzelfde als wat Dex zei: Ze kan tasjesdief meenemen naar Praag en een Praagse collectie beginnen. Nina vindt dat dit niet kan.

Danny en Maxime krijgen ruzie omdat Danny heeft besloten om met de affaire te kappen. Er vliegen kwetsende woorden heen en weer van: Nu snap ik waarom je een kind gebruikt, en: Nu snap ik waarom Sjors voor een echte vent heeft gekozen. Hierop gaat Maxime naar huis. Thuis is ze zeer verdrietig omdat alles haar in de steek laat. Ze gooit zelfs een glas kapot tegen de muur. Ze probeert Isabella nog te bellen en over te halen, maar die hangt op. Dan staat Nina op de stoep met de mededeling dat ze niet vind dat het kan wat Maxime heeft gedaan. Maxime vraagt aan haar of ze alsjeblieft met haar contact wil houden omdat zij de enige is die ze nog heeft.

Held van de dag:
Wiet, omdat ze sorry heeft gezegd tegen Sjors.

Stelling: Als ik Nina was zou ik geen contact meer willen met Maxime.

9 juni in GTST:
Isabella raakt in paniek als ze een dagvaarding van de rechtbank krijgt. Danny verstoort een romantisch samenzijn van Rik en Charlie. Nina krijgt een ander (het ware?) gezicht van Maxime te zien en schrikt daar van. Het feit dat Maxime niemand meer heeft, brengt haar tot een drastisch besluit.

GTSTdag! 7 juni 2010

Wanneer Lorena in Charlie's is, stapt er een zwerver binnen en vraagt of zij zijn haar wil knippen. Dan laat hij het geld zien: 15.000 euro. Lorena schrikt en dat ze niet weet waar dat geld vandaan komt. Herman gaat dan weer weg met de belofte dat hij naar thailand gaat met het geld. Jack is ondertussen in de Roseboom Lucas nogmaals aan het ondervragen. Lucas laat niks los. Jack zegt dat hij de cel in kan gaan als hij liegt. Lucas gaat naar Lorena en vertelt dat hij dit niet meer vol houdt. Lorena zegt dat het wel goed komt als hij niks zegt. Ondertussen wil Herman net tegen Jack vertellen wat hij wel niet gevonden heeft maar Jack heeft geen interesse.

Ludo heeft een diepgaand gesprek met Maxime en hij zegt dan ook dat ze nooit een familie zou krijgen als ze zo doorgaat. Maxime wordt woest en dreigt dat ze Amy ooit zal krijgen. Ludo kan haar niet geloven. Wanneer Ludo weer thuis is zegt hij alles tegen Janine. Ze zegt dat het wel goed loopt. Maxime gaat ondertussen naar Danny. Danny wil haar zoenen maar dat wil ze niet. Alleen dat hij haar vast houdt. Dan zegt Danny dat hij er niet meer mee verder wil wat er tussen hen speelt.

Bing vraagt Sjors of zij met hem wil trouwen. Sjors geeft geen antwoord en denkt dat hij dit vraagt omdat hij Danny een hak wil zetten. Jef gaat met Bing praten en maakt hem duidelijk dat ze er nog even over moet nadenken want ze heeft nog geen ja of nee gezegd. Ondertussen praat Janine met Sjors. Janine weet haar om te praten omdat hij de liefde tussen hen echt meent. Sjors vraagt of Bing naar de Roseboom moet komen. Daar vraagt Sjors hem ten huwelijk. Bing zegt dat hij het niet wil omdat ze dat doet omdat ze een goed gezin wil hebben voor de baby. Dan zegt hij dat het een grapje is. Ze zeggen allebei JA en zoenen elkaar innig.

Held van de dag:
Sjors Langeveld, omdat ze toch trouwt met Bing.

Stelling: Lucas vertelt binnekort toch wel wat hij weet van Lorena.

8 juni in GTST:
Dex moet erg zijn best doen om Nina mee te krijgen naar Praag. Danny vindt dat hij niet langer Maximes toy-boy moet zijn. Sjors probeert Wiets verdriet weg te nemen; ze leggen het bij als Sjors haar vraagt een speciale taak te volbrengen. Nina weet uit Maxime te krijgen wat haar nou écht bezighoudt.

GTSTdag! 7 september 2009

Jack en Janine zijn stapelverliefd op elkaar. Jack neemt dan ook in Janine's huis met een lange kus afscheid van haar. Dan wordt Janine gebeld door een collega. Ze moet even naar de Roseboom komen, want hij heeft haar wat te vertellen. Ze gaat er heen. De collega wil net iets over Jack tegen haar zeggen, wanneer Jack er zelf aan komt lopen. Janine stelt haar collega aan Jack voor en ze spreekt iets met Jack af. Als Jack weer weg is vertelt de collega het: Van houten internationaal is gebouwd op nati-geld......

Janine kan het niet geloven en gaat gelijk naar Jack toe. Ze stormt bij hem binnen en vraagt gelijk of het waar is. Jack geeft toe dat het waar is en Janine is verbijsterd. Janine wil dan ook dat hij Van houten internationaal weggeeft. Jack zegt dat het geen zin heeft en hij al een flinke donatie aan een oorlogfonds heeft gegeven. Janine kan hier niet mee overweg en loopt boos weg.

Nick kan het niet geloven wat hij heeft gedaan en vlucht uit het zwembad eenmaal in de auto gaat hij toch weer terug. Als hij terugkomt is het zwembad leeg. Hij gaat in het huis zoeken, maar vind haar niet. Als hij een borrel heeft gedronken komt Maxime de kamer in. Ze schrikt van hem en hij begint te schelden. Maxime word bang van hem en ze krijgen een woordenwisseling. Als Maxime over Valentijn begint wil Nick haar weer wurgen. Net op tijd komt Ludo binnen om ze uit elkaar te trekken. Nick vlucht weg en Maxime vertelt alles aan Ludo. Ook Nina krijgt het te horen. Maxime en Ludo willen Nick laten opnemen in een kliniek. Nina wil het in de eerste instantie niet, maar na een gesprek met Nick, wel. Nick is ondertussen bij Charlie en smeekt haar om met hem en Valentijn weg te vluchten. Charlie kan het niet en Nick gaat weer weg naar de Roseboom. Wanneer Nick uit de lift komt biedt Ludo hem een lift aan. Nick neemt de aanbieding aan. Wanneer ze de lobby in lopen wordt Nick opgepakt. Hij wordt naar een kliniek gebracht.........

Held van de Dag:
Nina, omdat ze haar broer toch liet oppakken!

Stelling: Jack moet inderdaad Van Houten internationaal weggeven!

8 september in GTST:
Dex wil bewijzen dat hij geen homo is en overvalt Nina. Bing heeft moeite zijn claustrofobie onder controle te houden. Irene ergert zich aan haar moeder, die zich overal mee bemoeit.

GTSTdag! 3 juli 2009

Als Jack bij Janine een arm om haar heen slaat voor de ogen van Ludo wordt Ludo gek! Ludo gaat zoenen met Lies en ook de kleren vliegen uit. Ze vinden daarna dat niemand dit mag weten en heel onproffesioneel was! Jack en Janine zijn dolgelukkig met elkaar en Lucas doet bij hun er lekker een schepje boven op. Ludo is laaiend en wil wraak. Hij denkt dat de relatie van Jack en Janine niet lang stand houdt.......

Lorena wil de rechter echt overhalen dat het haar schuld is. Bing zegt dat het niet waar is en de rechter gelooft Bing. Bing wordt veroordeel voor een half jaar waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Lorena kan het niet geloven dat hij dit voor haar doet. Ze nemen op de gang afscheid van elkaar. Thuis wordt Jef laaiend op Lorena en zegt dat niet de hele wereld om haar draait. Ze kan er niet tegen. Jef loopt weg. Bing wordt ondertussen opgesloten in de gevangenis en wordt gelijk gek door zijn caustrofobie.........

Nick komt woedend bij Maxime aan en begint tegen haar te schreeuwen. Maxime vindt het wel grappig en gaat er vrolijk op in. Nick loopt boos weg. Later staat Nick buiten achter een boom en ziet een gesprek tussen lies en ludo en ludo en maxime. Als Ludo en Lies weg zijn en Maxime naar binnen is. Sluipt Nick naar binnen naar het zwembad. Maxime gaat baantjes trekken en hoort iets vallen, ze vind het raar maar duikt het zwembad in. Als ze net klaar is hoort ze weer wat vallen. Er bekruipt haar een angstig gevoel. Dan komt Nick met een sjaaltje en wil Maxime er mee wurgen, het lukt hem in de eerste instantie wel maar dan geeft Maxime hem en trap en ze vallen in het zwembad. Daar vechten ze door en Nick blijft haar wurgen. Dan vallen de ogen van Maxime dicht. Ze drijft bewusteloos weg..........

Held van de dag:
Bing, omdat hij zichzelf toch liet opsluiten om Lorena in bescherming te nemen.

Stelling: Maxime is niet dood.

7 September in GTST:
'onbekend'

GTSTdag! 2 juli 2009

Sjors is laaiend tegen Lorena dat ze Bing zomaar naar de gevangenis laat gaan, terwijl zij de schuldige is. Lorena wil haar duideljk maken dat hij het zelf wil. Ook Jef maakt zich druk tegen Bing over dat Lorena de echte schuldige is! Bing wil naar niemand luisteren en wil gewoon naar de gevangenis. Sjors zegt nog dat hij in paniek raakt als ze de deur achter hem dicht gooien, maar hij luistert niet. Als ze in de rechtbank zijn en de rechter net haar oordeel wil zeggen, komt Lorena overeind en zegt dat het haar schuld is. Bing zegt daarop dat het zijn schuld is. De rechter weet niet wat ze er van moet denken.

Danny blijft bij Sjors maar zeuren over zijn boek, en uiteindelijk neemt Sjors het toch maar aan, omdat ze vind dat ze toch niks goed kan en dat dan misschien wel. Danny dacht echter dat alles al was afgehandeld in de ontploffingzaak en voelt zich schuldig. Sjors gaat gewoon beginnen met het boek beter te maken.

Irene zit thuis op haar moeder, dex en ronja te wachten. Als ze er eenmaal is begint Sair gelijk te zeuren over van alles en nog wat. Aan tafel komt Barbara langs en vraagt of Martijn er is. Hij is er niet en ze gaat weer weg. Later zegt Sair tegen Irene dat ze ziet dat Barbara achter Martijn aan zit.

Charlie heeft een beetje spijt van wat ze gedaan heeft en voelt zich dan ook schuldig. Nick wordt gebeld door de kinderbescherming dat hij zijn zoon Valentijn een tijdje niet mag zien. Hij komt erachter dat Charlie de kinderbescherming heeft gebeld. Hij is laaiend en gaat naar haar toe. Charlie probeert uit te leggen waarom ze het gedaan heeft. Daar komt ook Maxime's naam in voor. Nick word nog bozer en speert weg. Naar Maxime.........

Held van de dag:
Lorena, omdat ze toch zegt dat zei het gedaan heeft.

Stelling: Barbara pakt Martijn echt af!

Vandaag 3 juli 2009 in GTST:
Nick raakt door Maxime buiten zinnen, met alle gevolgen van dien. Ludo uit zijn frustratie over Jack en Janine op onverwachte wijze. Bing en Lorena moeten gedwongen afscheid nemen.

GTSTdag! 20 mei 2009

Vickey wil niet op het voorstel van Frederik van Waals in gaan. Ze belt hem nog wel even zegt ze. Noud komt daarna ook met een idee: het huis verhuren! Dan zijn ze in 10 maanden van de schuld af. Als hij belt hoort hij dat het niet kan. Vickey biecht dan op wat Frederik gezegd heeft. Noud wil het absoluut niet en Vickey belt hem af.

Ronja wil Danny inlaten zien dat hij moet stoppen met Sjors. Hij wil niet luisteren en gaat weg. Ronja word wanhopig en breekt in Danny's laptop. Sjors is ondertussen tips voor Danny aan het schrijven en mailt die naar zijn mailbox. Ronja komt in Danny's mailbox en leest de mail. Ze confronteert Sjors ermee. Dan komt Danny, hij vraagt of Ronja zijn mailbox heeft gehackt.

Barbara is op bezoek bij Irene en zegt dat ze geen therapie hoeft. Ze komt Martijn ook de hele tijd tegen. Irene is eigenlijk boos op Martijn dat hij zijn probleem ook met Barbara heeft besproken, maar ze zegt later tegen Barbara dat het hem goed heeft gedaan.

Held van de dag:
Vickey, omdat ze Frederik heeft afgebeld voor Noud.

Vandaag in GTST:
Bing confronteert Danny met zijn egoïstische gedrag. Nina wordt hard aangepakt bij haar revalidatie, tot schrik van Janine. Jack krijgt een bericht van Laura en is bang voor de gevolgen.

GTSTdag! 4 mei 2009

Dex blijft boos op Martijn dat hij Nina niet eerder hielp. Martijn zegt ook tegen Irene dat Dex gelijk heeft, maar Irene vind dat onzin. Irene gaat uiteindelijk te keer tegen Dex, maar Dex loopt boos weg.

Jack voelt jaloezie opkomen, als hij Ludo en Janine bij elkaar ziet. Sjors confronteert hem hier mee terwijl hij dat niet wil. Janine zegt later door de telefoon dat hij niet naar het ziekenhuis hoeft te komen. Jack ziet 'groen' van jaloezie en Sjors confronteerd hem er nogmaals weg, maar Jack loopt boos weg.

Danny begrijpt niet waarom Sjors zomaar weggaat en confronteerd haar hiermee, maar ze gaat er niet op in. Ook Irene vind het raar dat ze weggaat. Danny gaat later de dag naar Sjors toe en zegt dat het hem spijt. Sjors accepteerd zijn exuses.

Nina word door dokter vergeer onderzocht. Later komt dokter Vergeer terug en zegt dat haar hele rechterhelft vanaf haar nek verlamd is, hij weet niet of het voor altijd is. Ludo vind dat super raar. Ze zeggen tegen Maxime dat ze niks tegen Nina mag zeggen. Later komt Maxime bij Nina en begint gelijk over Berlijn dat Nina daar over 2 dagen wel heen kan. Janine word hier boos om en bedreigt haar: als ze nog 1 keer zoiets uit haalt zorgt Janine ervoor dat ze nooit meer bij Nina in de buurt komt!

Stelling: Maxime luisterd toch niet naar Janine.

Held van de dag: Ludo Sanders: omdat hij ondanks zijn haat tegen Jack wel vriendelijk voor hem blijft.

Morgen in GTST:
Dex eist dat Martijn Ludo bekent dat hij een fout heeft gemaakt. Charlie herkent zich in Nina en probeert haar te helpen. Lorena heeft een idee hoe ze uit de problemen kan komen en onderneemt meteen actie.

GTSTdag! 1 mei 2009

Martijn voelt zich steeds schuldiger en Dex spreekt hem hier ook echt op aan. Dex wrijft het er lekker in bij Martijn. Martijn voelt zich nog schuldiger. Ludo had hem nou net verteld dat hij een held is, maar zo voelt hij zich niet.

Lorena zit in de Roseboom en treft daar Laura, Laura zegt dat ze best eens kleren van haar mag lenen in plaats van Rik. Lorena weigert het aanbod, maar zegt dat ze nog wel even langs komt. Dan komt Nica de Bruijn binnen, waarmee Lorena had afgesproken. Ze probeert hem te verleiden zodat hij vergeet dat hij de gasleiding kwam controleren. Hij trapt er echter niet in en laat dan zien dat hij homo is. Lorena schrikt.

Dex zit het ook bij Sjors erin te wrijven dat ze bij Danny heeft gesnuffeld. Dex zegt tegen Danny dat Sjors iets moet zeggen. Sjors zegt maar snel dat ze een lok uit zijn oog weg haalde. Hij gelooft haar. De volgende ochtend doet Sjors raar aan het ontbijt en zegt Irene dat ze hun 2 nooit in huis had moeten nemen als ze dit had geweten. Danny zegt dat dat een misverstand is.

Ludo krijgt van de arts te horen dat Nina binnen enkele uren wakker kan worden. Ze moet in ieder geval de volgende ochtend wakker zijn. Als Nina dan wakker word, wil Ludo haar wat drinken geven. Nina wil net drinken, als ze een schokkende ontdekking doet: ze voelt haar armen niet en kan ze niet bewegen!

Maandag 4 mei in gtst:

Danny is verbijsterd als Sjors hem verwijten begint te maken. Irene probeert Martijn te overtuigen de waarheid niet te vertellen. Maxime geeft Nina verkeerde informatie tot woede van Janine.

Stelling: Wie heeft echt de schuld van Nina's ongeluk?

5665697