Intervieuw met Jan Kooijman:"Ik werd Donald Duck genoemd"

Deze week kan je in Hitkrant een intervieuw lezen met Jan Kooijman. Hij speelt al bijna 2 jaar de rol van Danny in GTST. Lees hier het intervieuw:

(Hitkrant vroeg een woord, waarop hij Ja of Nee moest antwoorden)

Nerd?
Ja! Ik ben eerder een nerd dan een coole dude. Ik ben namelijk überprecies. Als ik iets leuk vindt zoek ik het tot op de bodem uit. Zo weet ik bijvoorbeeld alles wat er gebeurde in de internationale tenniswereld in de afgelopen jaren. Vroeger schreef ik zelfs hele thema's over van grote tennistoernooien en bedacht ik van tevoren al wie er in de finale zou komen. Ook op school was ik een nerd. Ik wilde altijd alles weten en probeerde overal de beste in te zijn. Noem het ambitie, maar het is ook best nerdy.

Noncha?
Ja! Nonchalant zijn heeft te maken met je op je gemak voelen, volgens mij. Dat ben ik vrij snel, waardoor ik een soort an nonchalance over me heen heb. In mijn werk ben ik zeker niet nonchalant, maar juist doelgericht. Ook daarin ben ik een Pietje Precies en ik daag mezelf altijd uit om beter te worden. Vooral voor mezelf kan dat soms heel irritant zijn.

Party Animal?
Ja! Ik hou wel van een feestje. Helaas heb ik er weinig tijd voor, maar ik ga op zich graag stappen om me even te onladen. Wanneer ik voor het laatst flink heb doorgehaald? Bij de afterparty van So You Think You Can Dance was ik pas om kwart over 5 thuis...

Macho?
Nee! Misschien ben ik dat voor mensen die me niet kennen en ik ben inderdaad beschermend naar mijn vriendin toe. Maar zo'n echt macho als iemand die alleen maar over vrouwen en voetbal en zo kan praten met z'n vriendjes in de kroeg? Nee.

Jan Lul?
Ja! Ik ben een makkelijk slachtoffer voor grappen en ga daar ook graag in mee. Bij SYTYCD probeerden Dennis Weening en ik elkaar de hele tijd op een leuke manier in de zeik te nemen en daar hadden we de grootste lol om. Dat ik daardoor een Jan Lul werd, vind ik ook helemaal niet erg. Door mee te gaan in een hoog Jan Lul-gehalte neem je jezelf niet al te serieus.

Onzeker?
Ja! In mijn werk ben ik weleens onzeker over hoe ik speel. Daar heb ik nog geen gemak of een soort van comfortzone gevonden. Als danser kan ik helemaal los, maar dat heb ik met acteren nog steeds niet. Me goed voorbereiden, hulp van ervaren collega's en hard werken helpen me om me steeds zekerder te worden.

Verlegen?
Nee! Ik ben vroeger heel verlegen geweest, maar op een gegeven moment zei ik tegen mezelf: Dit ben ik en ik ga me niet anders voordoen. Met verlegenheid sta je alleen jezelf maar in de weg, omdat je dan nooit precies kunt laten zien wie je bent. Wat ik wel merk, is dat ik me terughoudend opstel alsi k in een grote groep met onbekenden terechtkom. Maar dat is net even iets anders dan verlegenheid.

Gul?
Ja! De laatste jaren ben ik iets meer gaan verdienen en het gaat best goed met mij. Om die reden kan ik makkelijker met geld omgaan en bijvoorbeeld eens vaker op een rondje trakteren. Het is niet zo dat ik een buitensporig veel geld uitgeef, want ik ben ook een spaarder. Ik denk alvast na over de tijd dat het financieel gezien misschien eens wat minder zou kunnen gaan.

Muzikaal?
Ja! Ik ben best  muzikaal en kan aardig zingen. Mijn moeder is muzieklerares, dus ik heb van jongs af aan heel veel verschillende soorten muziek gehoord. Op een blauwe maandag speelde ik ooit viool, maar daar ben ik vrij snel mee opgehouden.

Driftig?
Nee! Mijn broer noemde mij vroeger Donald Duck, omdat ik me altijd enorm liet opnaaien door hem. Als hij dan ook nog eens Donald Duck tegen me zei, werd ik nog kwader. Hij kon echt het bloed onder mkijn nagels vandaan halen. Ik heb zelfs een keer van woede een dartpijl in zijn kuit gegooid. in de loop der jaren ben ik steeds minder driftig geworden. Eigenlijk wind ik me alleen nog maar op over dingen die me echt dwarzitten of raken. maar zelfs die dingen hou ik liever voor mezelf.

Bron: Hitkrant week 50 2010

Intervieuw met Guido Spek:"Ik ben een ander type dan Danny"

Guido Spek speelt sinds begin seizoen 21 de rol van Sjoerd Bouwhuis. Hitkrant stelde hem een paar vragen waarvoor hij zich moest verplaatsen in o.a. Jef

Ben je net zo'n goedzak als Jef?
Ja, absoluut. Ik sta bekend als iemand die altijd voor anderen klaar staat. Zeker voor mijn beste vrienden. ik ben niet te beroerd om ze een hart onder de riem te steken als ze in de put zitten.

Ben jij ook zo opvliegend als Sjoerd?
Niet echt. Sjoerd is meer een recalcitrante puber die heel impulsief reageert. Maar hij heeft een goed hart. Zelf wind ik me over andere dingen op dan hij. Als ik een half uur in de wacht moet staan bij een klantenservice raak ik bijvoorbeeld behoordlijk geïrriteerd. Ik kan erg slecht tegen onrechtvaardigheid. Verder laat ik me niet zo snel gek maken.

Vind je jezelf net zo'n hunk als Danny?
Ik ben een heel ander type. Ik ben tevreden met mezelf, maar vind mezelf geen hunk. Op school stond ik vroeger ook niet zo bekend. Ik was meer de gezellige, sociale, gekke gast, dan de kanppe jongen.

Word je in het echte leven als net zo vaak bij je GTST-naam genoemd als Noud?
Ik ben natuurlijk nog maar net te zien op TV, dus ik wordt nog niet zo vaak herkend. Maar als dat wel het geval is, word ik inderdaad vaak met Sjoerd aangesproken. Mensen weten nu nog niet dat ik eigenlijk zo heet.

Paspoortje:
Naam: Guido Rowan Spek
Geboortedatum: 14 februari 1990
Geboorteplaats: Rotterdam
Lengte: 1,84 m.
Gewicht: 78 Kg.
Kleur haar: Bruin
Kleur ogen: Bruin/Groen
Relatie: Ja
Motto: Doe wat goed voelt, dan komt het goed!

Bron: Hitkrant week 49

Intervieuw met Raynor Arkenbout:"Ik ben net zo mysterieus als Edwin"

Raynor speelt sinds begin seizoen 21 de rol van Edwin Bouwhuis in GTST. Hitkrant stelde hem een paar vragen, waarvoor hij zich moest verplaatsten in o.a. Ludo.

Kun jij net zo gemeen zijn als Ludo?
Net als bij iedereen misschien een beetje. ik kan moeilijk tegen onrecht. Als iemand mij iets aandoet, wil ik me ook wel eens verlagen tot zijn of haar nivo. En ja, dan geef ik wel even een steekje terug. Ik ben vrij eerlijk en recht voor z'n raap. Als iets mij stoort, spreek ik dat uit. Verbaal ben ik dus sterk genoeg.

Ben je net zo'n zelfverzekerde flirter als Lucas?
Ja, ik denk van wel. ik ben zeker niet iemand die meteen voor alles gaat wat voor zijn neus langsloopt. Maar als er iemand is op wie ik oogje heb, gai k er ook voor 100% voor. En ik vind van mezelf dat ik er zeker niet slecht in ben. Ik heb ongeveer 5 jaar in een callcenter gewerkt, dus er willen nog weleens wat praatjes bij mij uitkomen.

Ben je weleens afgewezen in de liefde, zoals Wiet?
Ik ben nog nooit afgewezen. Of mijn ego is heel klein, waardoor ik het als niet eens meer weet. Ik kan me niet herinneren dat ik keihard een blauwtje liep.

Ben jij net zo mysterieus als Edwin?
Ja, dat wel. Ik kom misschien over als een open boek, maar er zijn genoeg dingen die ik voor mezelf hou. Ik vind het bijvoorbeeld niet nodig om altijd maar te zeggen wat ik van anderen vind. En ik hou gepaste afstand bij mensen die ik net leer kennen. Alleen mijn allerbeste vrienden weten alles van me.

Paspoortje:
Naam: Raynor Joshua Arkenbout
Geboortedatum: 28 mei 1989
Geboorteplaats: Amsterdam
Lengte: 1,96 m.
Gewicht: 89 Kg
Kleur haar: Donkerblond
Kleur ogen: Bruin
Relatie: Nee
Motto: Niet geschoten is altijd mis

Bron: Hitkrant week 49

Intervieuw met Marly van der Velden:"Ik wil voor de rest van mijn leven bij Mike zijn"

Lees hier een intervieuw uit G!rlz met Marly van der Velden, die haar mening over G!rlz talk verteld:

Lichaam

Wanneer ontdekte jij bij jezelf dat je lichaam veranderde?
Tijdens het douchen na de gymles werd bij mij opeens duidelijk dat er verschillen waren met de andere meiden. Op zulke momenten zie je bij jezelf en bij anderen dat borsten gaan groeien en je haartjes krijgt die je nooit hebt gehad. Heel stom misschien, maar soms kun je je dan best schamen dat anderen al verder zijn. het is nergens voor nodig om je lichaam voor anderen te verbergen of verbloemen, maar ook daar kom je meestal latr pas achter.

Checkte jij je lichaam vaak in de spiegel?
Ja, in het begin vond ik het verschrikkelijk dat er van alles aan me veranderde. Mijn moeder zei altijd: jij wilt niet volwassen worden. Ik vond het maar raar dat ik vrouwelijke vormen kreeg. Ik was meer een girlie-girl die misschien nog te eel bezig was met andere dingen.

Was je ook onzeker?
Uiteraard! En dat komt volgens mij omdat meiden zich te vaak vergelijken met anderen. Ik ook, ja. Het vervelende is dat er altijd wel iemand is te vinden die je mooier vindt dan jezelf. Terwijl diezelfde persoon hetzelfde de over jou denkt. Het het erover met vriendinnen en probeer jezelf te accepteren zoals je bent. Iederen heeft een andere bouw dus je kunt jezelf nooit vergelijken met iemand anders.

Relaties

Inmiddels heb je al best lang een relatie...
Ja, al anderhalf jaar, met Mike. Bij hem voel ik me heel prettig, omdat ik niet op mijn tenen hoef te lopen. In sommige relaties kunnen jongens je heel onzeker maken, waardoor je je anders gaat gedragen. Je gaat je eigen gedrag dan aanpassen aan hoe je dankt dat hij het graag wil hebben. Daar word je alleen maar onzeker van. Met Mike kan ik lachen en ik voel me veilig bij hem. Het klopt gewoon helemaal.

Je bent pas 22, maar kun je nu dan al zeggen dat je de liefde van je leven hebt gevonden?
Vroeger dacht ik altijd: ik hoef nog geen vriendje, want hoe naïef is het om te denken dat ik de rest van mijn leven bij hem blijf... Nu is het me overkomen en denk ik er anders over. Ik geloof wel in ware liefde, dat je voor de rest van je leven bij iemand wilt zijn. Voor mij is dat Mike en het maakt me ook echt niet uit dat ik pas 22 ben.

Kun je volgens jou dan ook a op je 16e een serieuze relatie aangaan?
Er is niks mis mee om het serieus te bekijken, je leert er sowieso van. En als het dan toch uitgaat, ga dan meteen naar een vriendin om uit te huilen, of naar je ouders of naar e plek waar je niet met diegene bent geweest. Eet veel ijs of iets anders wat je lekker vindt en doe vooral veel leuke dingen. Blijf in elk geval niet te lang in je verdriet hangen!

Seks

Wanneer kreeg je je eerste zoen?
Volgens mij was ik al 16, maar ik was in alles een ontzettende laatbloeier. Volgens mij kreeg ik mijn eerste zoen op de dansvloer in de discotheek van een hele leuke jongen. Daarna heb ik nog wel eens met hem afgesproken, maar dat werd helemaal niks. Hij had het alleen maar over zichzelf.

Wanneer weet je zeker dat je klaar bent voor je eerste keer?
Ik ben zelf nog van de oude stempel. Ik vind echt dat je een tijdje met je vriendje moet zijn voordat je met hem naar bed gaat. Het is belangrijk om je vertrouwd te voelen bij je vriend en om het op een plek te doen waar je je fijn voelt. Misschien is het moeilijk om er over te beginnen, maar dat zou ik uiteindelijk toch doen. Het is heel belangrijk om van elkaar te weten wat er in je omgaat. Zelf was ik ook vet zenuwachtig van tevoren, maar dat is logisch. Volgens mij is niemand niet-zenuwachtig.

Had je seksuele voorlichting op school?
Ja, en dat was altijd hilarisch. Lachen natuurlijk, vooral als het over piemels ging. Maar toch was het ook leerzaam. Het belangrijkste is om altijd voorbehoedsmiddelen te gebruiken en om misschien toch ook met je ouders over voorbehoedsmiddelen te praten. Zeker als je bijvoorbeeld de pil wil gaan gebruiken en daar toch nog iets meer over wilt weten.

Wat vind je de grootste afknapper in bed?
Waarschijnlijk wat iedereen vindt. Dingen als te lang okselhaar en slechte verzorging. Maar volgens mij zijn jongens daar steeds meer mee bezig. Je wilt als boy toch geen slechte reputatie?

Liefde

Wie was de allereerste boy van wie je echt vlinders in je buik kreeg?
Ik was heel verliefd op Mark-Jan, met wie ik later zelfs twee keer heb gehad. Als ik alleen al in zijn buurt kwam, werd ik zenuwachtig en wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Dus liet ik vriendinnetjes bij hem vissen wat hij van mij vond. We hebben trouwens niet lang verkering gehad. Mijn eerste echte relatie kreeg ik op mijn 18e.

Denken jongens anders over liefde dan meisjes?
Ja, ik denk dat meisjes er over het algemeen toch wel heel anders intaan. Voor een meisje kan het best wel belangrijk zijn om verkering te hebben, terwijl jongens het niet zoveel boeit. Meisjes zijn er meer mee bezig, maar volgens mij geldt dat voor heel veel dingen. Meiden denken gewoon meer over van alles en nog wat na.

Heb je wel eens een periode gehad dat je dacht dat er wat mis met je was, omdat jij nog geen verkering had?
Nee, eigenlijk niet. Ik danste vroeger heel veel, dus daar hield ik me vooral mee bezig. Vriendjes kwamen bij mij pas later in beeld. En tegen meiden die wel denken dat er wat mis met ze is, zou ik vooral willen zeggen: Niet wanhopig worden, want het komt vanzelf wel.

Do's en don'ts in de liefde?
Humor werkte bij mij altijd wel. Er leuk uitzien natuurlijk ook, maar wees niet teveel met je uiterlijk bezig. Ga niet in de klas zitten met je spiegeltje, want dat vinden jongens vaak niet leuk. En doe je best met gymnastiek. Jongens vinden het wel leuk als je laat zien dat je een beetje sportief bent.

Bron: G!rlz (meiden maandblad)

20 jaar GTST intervieuw: Gigi Ravelli en Jette van der Meij!

In de televizier-gids van deze week staat een intervieuw met Gigi en Jette over 20 jaar GTST. Lees het hier:

De beginjaren
Jette:
Ik heb even de gedachte gehad om te stoppen met GTST, toen we vlak voor de zomer, van Aalsmeer naar de nieuwe studio's in Amsterdam verhuisden. Twintig jaar geleden ben ik in Aalsmeer begonnen, waar ik alles heb zien worden opgebouwd. In de beginjaren liepen we 's ochtends door de blubber op laarzen naar de ingang, want een parkeergarage was er nog niet. Ik heb de start en het einde daar meegemaakt. Ik ben blij dat ik ben doorgegaan. Het huidige pand geeft nieuwe energie.
Gigi: Zo voel ik dat ook, een frisse kracht. Je merkt dat iedereen er weer als nieuw in staat. Raar idee eigenlijk, dat ik 8 was, toen jij aan het eerste seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden begon.
J: Gek he? Onze oud-collega Liza Sips was zelfs een baby, toen ik mijn eerste scenes speelde. Ik was helemaal ontroerd, toen we ons dat een keer realiseerden.
G: Ik volgde de serie al een tijdje niet meer, toen ik in 2007 bij de cast kwam. Vroeger wel, dus Laura kende ik goed. Het was niet gek om je destijds in het echt te ontmoeten. Ik zie jullie los van elkaar. Jij bent ook zo anders.

Eerste ontmoeting
G:
Onze eerste kennismaking zal ik niet snel vergeten. Jij was er echt voor me. Op mijn eerste dag vroeg je hoe het met me ging en zei je dat ik altijd bij je terecht kon. Toen je later een scene van me had gezien, informeerde je hoe het was gegaan en of ik misschien nog tegen moeilijkheden aanliep.
J: Omdat ik al zolang meeloop, is het mijn plicht er te zijn voor collega's. De serie gaat me na aan het hart. Om goed te kunnen spelen, is het voor een acteur het allerbelangrijkste dat ie ich veilig en op z'n gemak voelt. Vooral omdat het allemaal zo snel moet. Ik zie het als mijn persoonlijke verantwoordelijkheid eraan mee te helpen die veiligheid voor nieuwkomers te creëren. Mijn deur staat altijd open.
G: Dat is echt zo! Ik heb er ook weleens gebruik van gemaakt. Die keer dat ik een gekke auditie moest doen en niet wist wat ik ermee aan moest. Toen hebben we samen bij jou in de kleedkamer geoefend. Als ik advies nodig heb, beland ik vaak bij jou. Jij weet gewoon heel veel.
J: Wat ik zo leuk vind aan jou, is dat jij echt wilt acteren. Je bent sprankelend, energiek, ambitieus en je weet wat je wilt. Ik heb ook gehoord dat je extra afspraken maakt met onze dramacoach om te oefenen.
G: Wat grappig dat jij dat weet!
J: Ja, ik ben geïnteresseerd en vind het altijd leuk om te zien wie van de mensen werkelijk geïnteresseerd s in acteren en wie het vooral belangrijk vindt om in een succesvolle serie te zitten. Vind ik overigens ook prima. Maar van jou weet ik dat jij het vak wil leren en daar op een goede nanier mee bezig bent. jij gaat er, net als ik, helemaal voor. En daarnaast deed je ook nog eens een studie communicatie.
G: Daar ben ik nu voor geslaagd.
J: Dat heb je toch maar mooi voor elkaar gekregen. Waarom deed je die studie?
G: Toen ik een paar jaar geleden ging presenteren, studeerde ik al communicatie. Bij Goede tijden had ik bijna geen tijd meer om te leren, maar het voelde als falen, als ik mijn opleiding niet zou afmaken. DAarom heb ik alles op alles gezet om dat papiertje te halen.
J: Wanneer wist je dat je wilde acteren?
G: Vroeger al, maar ik durfde de stap nooit te zetten. Ik ben heel perfectionistisch, misschien iets té!
J: Dat heb ik gemerkt. Als iets jou niet lukt, dan kun dat je dat echt niet hebben. Ik denk dat het voor jezelf goed zou zijn om dat op sommige momenten langzamerhand los te laten.
G: Je hebt gelijk, dat probeer ik ook al een beetje te doen. Goede tip.

Kansen en Kritiek
G:
Ik vind het altijd jammer als GTST of acteurs worden afgekraakt. Helaas is dat wel een beetje de Nederlandse mentaliteit.
J: Er wordt vaak gedaan alsof het allemaal niets voorstelt wat wij doen. Waar ik me ook al jaren tegen verzet, is het woord soapie. Zo denigrerend. Omdat het geen kunst is met een grote K, zijn wij ook geen echte acteurs. Terwijl het leuke van de serie juist is, dat er soms mensen worden aangenomen zonder vakopleiding, puur omdat ze talent en charisma hebben. Zo is het met Antonie Kamerling en Reinout Oerlemans ook gegaan. Maar het is een misvattin dat je niks in huis hoeft te hebben om in een soap te spelen. Het valt me op, dat de acteurs die werkelijk wat kunnen, nooit denigrerend spreken over mensen in ee soap. Dat doen alleen degene die met de hakken over de sloot een carriere weten op te bouwen en achteraf te zeggen dat GTST alleen een springplank was. Er wordt ook vaak afgegeven op jou, omdat je geen acteeropleiding hebt. die mensen weten niet dat jij nog workshops volgt, naar voorstellingen gaat en alles doet om te leren. En tja, je bent prachtig, het is kennelijk heerlijk om mooie mensen naar beneden te halen.
G: Ik werk er hard voor om een goede actrice te worden. Goede tijden ervaar ik als een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen. De serie opent deuren. Ik leer niet alleenacteren, maar wordt inmiddels ook gevraagd voor presentaties en andere leuke dingen.

Dezelfde passie:
G:
Wat ik zo leuk vind, is dat wij elkaar steeds beter leren kennen. Ik weet best veel van je, omdat we vaak samen kletsen. Met jou heb ik ook intieme dingen besproken, zoals relaties. En dan vertelde je mij over jouw relatie. Ik vind het waardevol, dat je zoiets met me wilt delen. Ik kan veel van je leren.
J: We zijn ook wel een beetje een team. Jij bent heel lief Zoals laatst, toen een paar collega's weggingen, was jij de eerste die het afscheidscadeau wilde regelen. Uiteindelijk hebben we dat met z'n tweeën gedaan.
G: Misschien lijken we wel een beetje op elkaar. Ik zou het in elk geval een compliment vinden.
J: Ik herken jouw passie en je doorzettingsvermogen. En ik vind dat je veel humor hebt. Hopelijk vind je van mij hetzelfde.
G: Tuurlijk, haha.

The sky is the limit
J:
Een tijdje geleden ging het verhaal dat de kijkcijfers zorgelijk waren. Helemala niet waar: ik weet uit ervaring dat de kijkcijfers altijd op en neer gaan. Ik heb veel vertrouwen in de serie. Daarbij alles houdt een keer op in het leven, ook Goede tijden zal niet eeuwig bestaan. Misschien stopt het ooit om heel andere redenen dan de kijkcijfers.
G: Ik weet dat de cijfers nu goed zijn, ik bekijk ze weleens op het bord dat we hebben staan. Maar ik vind de kwaliteit van mijn personage belangrijker. Jij?
J: Ik houd me ook liever bezig met mijn rol.
G: Of ik over 20 jaar nog steeds in Goede tijden speel.... ik sluit niets uit, the sky is the limit. Ik heb maar een doel: gelukkig zijn.
J: Mooi gezegd, zo denk ik er ook over. Jouw opmerking zegt ook iets over hoe je in het leven staat. Ik denk dat het uiteindelijk om evenwicht draait. Als ik alleen bezig zou zijn geweest met mijn carriere, had ik de serie misschien al eerder verlaten. Maar ik kan nog zo veel kwijt in mijn rol. Ik ler nog altijd. Door mijn 20 jaar bij GTST kon ik als mens ook heel erg groeien.

Bron: Televizier Gids

Lorena Gonzalez.jpgLaura Selmhorst.jpg

Intervieuw met Marly van der Velden:"I love disney Channel"

Hitkrant heeft deze week een intervieuw met Marly van der Velden waar in ze keuzes moet maken. Lees het hier:

1. Shoppen/Musea
Daar word ik pas echt gelukkig van. Het is mijn favo bezigheid en ik koop bijna altijd wel iets. Mijn laatste aankoop is een nieuwe jeans, zo'n hippe met een enorme flairpijp, weet je wel?

2. Pop/Rockmuziek
Oei, ik hou van pop-rock... Kan dat ook? John Mayer en One Republic heb ik nu op mijn Ipod. Heerlijk!

3. Snoep/Chips
Jaaa, lekker en dan het liefst van die perzikjes met een gesuikerd laagje eroverheen. Oh, ja en Engelse drop vind ik ook super, vooral die rondjes met een enorme laag kokos.

4. Lipgloss/Mascara
In mijn tas zit altijd een potje Rosebud Salve lipbalm. Ik kan niet zonder.

5. Groenteburger/Salade
Uhm, ik ben niet vegetarisch meer. Eigenlijk heb ik ook nooit een goede reden gehad om geen vlees te eten. Ik had de ziekte anorexia en daardoor liet ik het staan. Maar toen werd ik ineens uitgeroepen tot meest sexy vegetariër en durfde ik niet meer terug. Oeps! Nu zet ik me in voor meiden met anorexia en durf ik gelukkig gewoon te zeggen dat ik vlees eet.

6. Big Mac/Broodje Kroket
Een broodje kroket. Wel met mosterd hoor. Een broodje kroket zonder mosterd is een no go.

7. Relatie/Single
Ik heb verkering met Mike. Hij was opnameleider bij GTST, zo heb ik hem leren kennen. We wonen samen en het gaat super. Hij is relaxt, ik kan met hem lachen en ik voel me veilig bij hem. Hij is een blijvertje, hihi.

8. Grey's anatomy/Gossip Girl
Mike en ik kijken samen naar Gossip Girl, leuk hè? Eerst keken we het op Net 5 maar zij stopten ineens midden in het seizoen met uitzenden. Balen! Nu koop ik de DVD-boxen.

9. Justin Bieber/Jonas Brothers
I love Disney Channel! Het liefst kijk ik 's avonds, want dan zijn alle series in het Engels. Mijn favo is Wizards of Waverly Place, echt fantastisch! Nu we het erover hebben: ik weet wat ik vanavond ga doen

Elke schooldag om 20:00 uur kan je weer genieten van jouw favo soapsterren in GTST!

Bron: Hitkrant (weekblad)

Intervieuw met Marly van der Velden:"De hele klas was boos op ons"

In het Meiden-Magazine staat deze maand een soort van intervieuw met Marly van der Velden. Lees het hier:

Quotes van Marly:
* Mijn BFF en ik moesten zingen in onze afscheidsmusical in groep 8. Opeens durfden we niet meer te zingen en dansten we alleen maar. De hele klas was boos op ons.
* Mijn allerleukste vak was biologie. Totdat ik een koeienoog moest ontleden: dat heb ik geweigerd. Ik werd de klas uitgestuurd.... Ik vond het echt te goor om te doen.
* Ik vond het super vet om naar de middelbare school te gaan; echt stoer om bij de groten te horen. Toch was ik zo zenuwachtig dat ik kotsmisselijk was van de spanning.
* Tijdens het vrij dansen op mijn dansschool hoorde ik van een vriendin dat mijn vriendje mij wilde zonen! Ieks! Ik heb meteen mijn ouders gebeld om me te komen halen, haha.
* Ik wilde als kind graag acteren, maar dat durfde ik niet. Dansen vond ik wel echt te gek. Toen ik ouder werd, heb ik me over mijn angst heen gezet en ben ik naar de Jeugdtheaterschool gegaan.
* Ik was snel afgeleid op school. Spieken deed ik niet en veel strafwerk heb ik ook nooit gekregen. Maar we hebben wel eens een nieuwe juf zo erg geplaagd, dat ze wegliep. Oeps!
* Op school deden we mee met de soundmisshow. Met twee vriendinnen deed ik een liedje van Christina Aguilera. Het oefenen was erg leuk, maar we kregen echt de slappe lach tijdens het optreden. Een hoog cijfer kregen we niet....

Naam: Marly van der Velden
Geboortedatum: 6 januari 1988
Ging naar deze scholen: Basischool de Octopus in Hoofddorp, Middelbare scholen KSH in Hoofddorp en HVC in Nieuw Vennep
Marly's favo's:
Sneakers of hakken
Bios of Disco
Patat of worteltjes
Single of Vriendje
Ruud Feltkamp
of Jan Kooijman
SMS'en of bellen
Tas of ketting

4x tips van Marly:
1. Lol Maken!
Het is supertof om naar de middelbare school te gaan. Maak lekker veel lol met je nieuwe klasgenoten
2. Niet Bang zijn
Das nergens voor nodig. Achteraf denk je altijd: pfff, was dit het nou? Onthoud dat!
3. Vertel 't
Iedereen vindt het eng om naar een nieuwe school te gaan, zelfs de stoerste girls. Dus vertel je angst aan je vriendinnen en ouders.
4. Doe je best
De eerste klas is belangrijk, dus doe je best om goede cijfers te halen. Vallen je cijfers tegen? Dan is er ook niets aan de hand, als je er maar voor gewerkt hebt.

Bron: MeidenMagazine (Meidenmaandblad)

Intervieuw met Jan Kooijman:"Ik krijg leuke reacties op mijn sneakers"

Jan Kooijman zit in de finale van de hittegolfawards van Hitkrant. Hier een klein intervieuwtje van hem:

Doe jij veel moeite voor je looks?
Echt heel weinig. Ik ben 's morgens in een kwartier van mijn bed in mijn auto gesprongen. Docuhen, tanden poetsen, scheren, leuke kleren uitkiezen en ik ben ready.

Wie zei voor het laatst dat je er goed uitziet?
Marlies Dekkers. Ze zei dat ze me graag wilde zoenen, omdat elke vrouw in Nederland dat wel wilde.

Meeste complimentjes over...?
Over mijn kleding. En vaak krijg ik leuke reacties op mijn sneakers.

Wie is je grootste concurrent?
Ik vrees ze allemaal, omdat ze bij elkaar opgeteld bijna net zo oud zijn als ik in mijn eentje.

Wat doe je als je wint?
Dan ga ik heel hard juichen en ga ik Dennis Weening jaloers maken en zeggen dat ik verder ben gekomen dan hij.

En als je verliest?
Uithuilen in de kleedkamer van Jette van der Meij. ;-)

Bron: Hitkrant week 32

Einde van intervieuw week: overzicht van intervieuws!

Deze week heb je van intervieuws met o.a. Pip Pellens kunnen genieten. Hier krijg je een overzicht van alle interviews:

Liza Sips: http://gtstistop.blogse.nl/log/intervieuws/intervieuw-met-liza-sips-mark-is-gezellig-in-de-kroeg.html
Marly van der Velden: http://gtstistop.blogse.nl/log/intervieuws/het-vriendenboekje-van-grlz-marly-van-der-velden.html
Ruud Feltkamp door Pip Pellens: http://gtstistop.blogse.nl/log/intervieuws/intervieuw-met-ruud-door-pipze-zijn-me-op-een-gegeven-moment-wel-zat.html
Ruud Feltkamp door Marly van der Velden: http://gtstistop.blogse.nl/log/intervieuws/intervieuw-met-ruud-door-marlyik-zou-mijn-haar-afscheren-voor-een-vette-film.html
Pip Pellens:
http://gtstistop.blogse.nl/log/intervieuws/intervieuw-met-pip-pellensik-lijk-best-wel-op-wiet.html

Intervieuw met Pip Pellens:"Ik lijk best wel op Wiet"

Wil je een leuk intervieuw uit Tina met Pip Pellens lezen? Lees dan verder:

Hoe combineer je werk met school?
Het is lastig: de ene week ben ik drie dagen op de GTST-set en dan de andere week maar een dag. Ik heb hier een tweede moeder. Zij controleert of ik m'n huiswerk maak en niet stiekem ga msn'en. Ik hoop dat ik dit jaar overga.

Zijn je vriendinnen jaloers op je?
Ze zijn blij voor me! Ik heb nog niks geks meegemaakt. Misschien omdat ik nog maar zo kort in GTST speel. Het is wel jammer dat ik maar weinig tijd voor m'n vriendinnen heb Gelukkig zien we elkaar op school.

Hoe kwam je bij GTST terecht?
Ik ben gevraagd om auditie te doen. Toen ik hoorde dat ik het was geworden, heb ik heel hard gegild. Ik was zo blij! En ik heb stiekem champagne gedronken met m'n moeder.

Hoe voelde je je toen je voor het eerst op de set kwam?
Ik was erg zenuwachtig! Het was m'n eerste dag en dan wil je toch alles goed doen. Gelukkig was iedereen erg aardig en deed ik het prima.

Heb je al een blunder gemaakt?
Ik zat aan de bar en moest een gals geven aan de barman. Per ongeluk liet ik het glas vallen, middenin de spoelbak... Splatsj! Alles was zeiknat! Gelukkig kon iedereen er wel om lachen, maar ik schaamde me dood...

Lijk je op Wiet?
Best wel, ja. Zij krijgt graag haar zin en ik ook, haha! Alleen kan zij het op een iets gemenere manier voor elkaar krijgen. Ze komt soms wat hard over, en zo ben ik niet.

Met  wie kun je het hardst lachen?
Ik kan het beste overweg met Ferry Doedens en Ruud Feltkamp, zijn zijn ook wat jonger, net als ik. Maar eigenlijk is iedereen hartstikke aardig. Het is net een grote, blije familie.

Wat vind je van de kleding die je aan moet?
Geweldig! En da's gek, want het niet helemaal mijn smaak. Maar het staat altijd goed. Sommige kledingstukken wil ik wel hebbenhebbenhebben! Wat jammer genoeg niet kan.

Hoe lang zijn ze met je haar en make-up bezig?
Niet zo lang, meestal twintig minuutjes. Dat vind ik helemaal niet erg. Juist lekker, dat gefriemel en gefrut aan m'n gezicht en haar! En ik ontdek zo veel creatieve kapsels. Handig.

Keek je vroeger ook GTST?
Ik was enorm fan. Maar de afgelopen twee jaar heb ik nauwelijks gekeken, ik had het te druk. Nu kijk ik wel weer. Heel vaak zelfs, we kijken ook onze eigen scenes terug. Om te zien of het anders, leuker of beter kan.

Welke rol in GTSt zou je ook wel willen spelen?
Ik zou de rol van Gigi Ravelli, Lorena, ook wel willen spelen. Zij is lekker vals en achterbaks!

Hoe was het om met Ruud Feltkamp te zoenen?
Dat was wel even spannend! Maar ach, het stond in het script. En wat moet, dat moet, haha! Vervelend, he?

Wist je dat...
... Pip als sinds haar negende acteert
Wist je dat...
... ze ook in The Sound of Music speelde?
Wist je dat...
... er op een dag bijna een hele GTST-aflevering wordt opgenomen?

Naam: Pip Wilhelmina Petronella Margaretha Pellens
Geboortedatum: 30-10-1993
Sterrenbeeld: Schorpioen
Lekkerste eten: de lasagna van m'n moeder. Ik heb het nog nooit ergens anders zo lekker gegeten
Vieste eten: champignons
Favoriete tv-programma: CSI miami
Leukste film: Grease
Lievelingsliedje: In my head van Jason Derülo
Beste actrice: Linda de Mol

Bron: Tina (meiden weekblad)

Intervieuw met Ruud door Marly:"Ik zou mijn haar afscheren voor een vette film"

Wil jij het intervieuw dat Marly van der Velden aan Ruud Feltkamp aflegde toen hij voor de 1ste keer Hunk van het jaar van G!rlz werd lezen? Lees dan snel verder:

Marly: Eindelijk de G!rlz hunk award 2009 staat op je naam... Heel erg gefeliciteerd! Hoe vond je m'n verrassing?
Ruud: Je hebt het heel goed verborgen weten te houden! Ik had het gewoon echt niet door. Het was wel een beetje raar dat we met z'n tweeën naar de fotostudio moesten, want we hebben eigenlijk nooit intervieuws samen. Ik vond het wel lachen om eens een keer met jou in een blad te staan, maar dit had ik nooit verwacht. Echt vet dat ik gewonnen heb! En ik ben nog vrijgezel, dus kom maar op met die liefdesmail, meiden, haha!

Ben je iemand die veel bezig is met zijn uiterlijk?
Nee, helemaal niet. Ik houd me er nooit zo mee bezig. Als ik in de spiegel kijk, doe ik dat alleen maar om te checken of mijn haar oke zit. En dat is geen standaard antwoord, maar het is echt zo: alleen wat mijn kapsel betreft ben ik ijdel.

Zou je je haar afscheren voor een rol?
Ja, dat wel, maar niet voor een gastrol. Als het voor een vette rol in een film is, zeker. Ik zou het jammer vinden, maar dan laat ik het daarna wel weer groeien. En jij?

Ja, als het voor een te gekke rol is, zou ik het ook doen. Iets anders: er staan regelmatig meisjes voor de GTST-studio in Aalsmeer te gillen voor je. Hoe vind je dat?
Leuk natuurlijk, maar ik heb toch ook wel het gevoel dat ze dat doen omdat ik op tv kom. Ik zal vast niet zo lelijk als de nacht zijn, maar ik denk dat ze het ook gewoon leuk vinden om even te praten of om een handtekening te scoren. Als ik niet in GTST had gespeeld, was ik waarschijnlijk een stuk minder interessant geweest.

Maak je wel eens rare dingen mee?
Serieus: ik heb heel vaak mijn handtekening op borsten moeten zetten. En ik heb een keer meegemaakt dat een meisje op me afstapte en tegen me zei: Ben jij niet die jongen uit de soapserie Onderweg naar mijn hotel? Dat was haar openingszin en ik vraag me nog steeds af of het nou grappig bedoeld was of niet.

Wat voor openingszin werkt bij jou?
Ik ben niet zo van de openingszinnen. Ik hou er meer van als er bij toeval een gesprek ontstaat. Je hoeft echt niet met een goede zin naar met toe te komen, hoor. Wanneer ik verlegen word? Dat weet ik niet. Als ik echt veel begin te praten, dan weet je dat ik onder de indruk van je ben.

Wanneer had je je laatste date?
Poeh, dat is lang geleden! Eind vorig jaar, met mijn ex. Die avond ben ik zelfs nog vrij dronken geworden.

Je weet dat aangeschoten jongens regelrechte afknappers zijn, he?
Ja, maar ik kende haar al heel lang, dus dan is het minder erg. We gingen ergens samen naartoe en toen leek het ineens wel erg op een date. We hadden gewoon ontzettend veel lol.

Wat voor meisjes passen er echt niet bij je?
Huppelkutjes! Meisjes die continu hun make-up en haar checken en over kleding lullen. En waar ik ook niet van hou, zijn meisjes die heel overdreven doen. Het maakt mij echt niet uit of een meisje wel of niet make-up op heeft, maar als ze er te veel mee bezig is, hoeft het van mij niet meer. Eigenlijk komt het er dus weer op neer dat ik afknap als meisjes niet zichzelf durven te zijn.

Ben je wel eens verliefd geweest op een collega?
Nee, maar dat wil ik ook echt niet. Oke, het kan gebeuren als je veel met elkaar samenspeelt, maar ik houd het liever bij vriendschap met mijn collega's. Stel je nou voor dat je een relatie krijgt met een tegenspeelster en het gaat uiteindelijk mis. Volgens mij zou ik daarna dan helemaal gek worden.

Ben je op dit moment op zoek naar een relatie?
ik ben niet echt op zoek, maar als ik een meisje zou tegenkomen met wie het klikt, zou ik er wel voor gaan. Maar ik ga dus niet elk weekend naar allerlei discotheken om wanhopig te kijken of er nog wat te scoren valt.

In elk geval heb je nu een G!rlz! hunk troffee op zak. Zou je nog iets willen veranderen aan jezelf qua uiterlijk?
Ik zou wel wat breder willen worden. Ik ben erg aan het sporten, dus daar doe ik mijn best voor. Ik hoef echt geen bodybuilder te worden, maar ik vind dat ik nog wel wat mag aankomen.

De uitslag van de G!rlz! hunk award 2009:
1. Ruud Feltkamp (GTST, Lover of loser)
2. Jim Bakkum (Idols, Grease)
3. Beau Schneider (Radeloos, SpangaS)
4. Thomas Berge (GTST, Kon ik maar even bij je zijn)
5. Levi van Kempen (Onm, Mega Mindy)
6. Jan Smit (Als de morgen is gekomen, Leef!)
7. Valerio Zeno (TMF, Alles is liefde)
8. Dirk Taat (ONM, De TVkantine)
9. Nick Schilder (Sinterklaasfeest, Rosanne)
10. Emiel Sandtke (GTST, Spetter)

Boodschap van Ruud voor de lezers:
Heel erg bedankt voor het stemmen! Toppie! Kus Ruud (+ handtekening)
Marly's reactie:
Gefeliciteerd lekkerding! -x- Marly

Bron: G!rlz (meiden maandblad)

Intervieuw met Ruud door Pip:"Ze zijn me op een gegeven moment wel zat"

Wil jij het intervieuw met Ruud lezen, van zijn award van G!rlz? Pip heeft een intervieuw met hem afgelegd. Lees hem hier

Pip: Van harte proficiat! Het tweede jaar op rij dat je de prijs van de lekkerste hunk hebt gewonnen: wat vind je daarvan?
Ruud:
Ik vind het wel heel apart en ik vind het een groot compliment, dus dank jullie wel allemaal! Het is een eer om zoveel stemmen te hebben gekregen, terwijl ikzelf niet eens doorhad dat er alweer gestemd kon worden. Heel tof, het geeft mijn zelfvertrouwen weer een grote boost! Op wie zou jij eigenlijk hebben gestemd?
Pip: Ik weet niet of hij genomineerd was, maar ik vind de turner Epke Zonderland heel erg leuk. Sorry, Ruud! Zie je jezelf touwens als een echte hunk?
Ruud: Dat is volgens mij een vraag die voor iedereen lastig is te beantwoorden. Het is moeilijk om over jezelf te zeggen dat je knapper bent dan iemand anders. Ik vind het in elk geval leuk om te horen dat ze me nog altijd niet lelijk vinden.
Pip: Heb je vorig jaar veel reacties gehad toen je deze verkiezing won?
Ruud: Nou, het grappige was dat ik daardoor ineens vele meer optredens kreeg als dj. Ik ben al mijn hele leven bezig met muziek en die hobby is op een leuke manier uit de hand gelopen. Soms zijn ze op zoek naar en goodlooking dj en toen hoorde ik regelmatig van organisatoren: Tja, we lazen dat je de G!rlz! hunk award had gewonnen, dus dan zal het wel geod zijn. Dat vond ik wel heel leuk.

Pip: Doe je er zelf veel aan om er goed uit te zien?
Ruud:
Nou ja, je weet hoe ik op maandagochtend kom binnenwandelen op de set van GTST! Voor mijn werk en voor fotoshoots doe ik wel mijn best, maar in mijn vrije tijd doe ik er vrij weinig aan. Ik ben daar redelijk lui in geworden. Een tijdje geleden gebruikte ik wel dag- en nachtcremes om mijn huid te verzorgen na alle make-up die erop wordt gesmeerd. De laatste tijd is dat er door de drukte een beetje bij ingeschoten.
Pip: Maar je ging toch wel vaak naar de sportschool?
Ruud: Ja, daar beik ook weer mee bezig.
Pip: Maar ook echt om te sporten of om vrouwen te versieren?
Ruud: Bij mij op de sportschool lopen vooral veel oude vrouwen rond, dus nee: ik ben echt aan het sporten! Ik doe vooral veel krachttraining. Ook vind ik dat je als acteur gewoon fit moet zijn, zodat je de energie van het scherm kan laten spatten.

Pip: Denk jij dat jongens net zoveel met hun uiterlijk bezig zijn als meiden?
Ruud:
Elke jongen wil natuurlijk gespierd zijn, een sixpackje hebben en alles erop en eraan. Ik denk dat jongens in de loop der jaren veel ijdeler izjn geworden. Door de media en alle mogelijkheden die er zijn krijgen steeds meer mannen het gevoel dat ze ook eens wat aan hun uiterlijk moeten doen. En als jongen wil je er natuurlijk ook goed uitzien als je een leuk meisje mee uitneemt 's avonds.
Pip: Nu je het er toch over hebt, is versieren voor jou makkelijker geworden sinds je bekend bent?
Ruud: Misschien is het wel makkelijker geworden in de zin dat ik sneller word aangesproken. En soms krijg ik ook best rare voorstellen. Maar vaak vind ik juist de meisjes die meteen over mijn werk beginnen niet zo interessant.
Pip: Of heb je soms al een vriendin?
Ruud: Nee, ik ben vrijgezel. En jij?
Pip: Ja, ik ook. Maar waarom ben jij eigenlijk nog single?
Ruud: Geen idee. Waarom niet, zou ik willen zeggen. Kijk, als ik een leuk meisje ontmoet, zal ik het echt niet uit de weg gaan om met haar te daten. Maar de laatste tijd is het erg rustig bij mij op liefdesgebied.

Pip: We hebben het net gehad over ijdel zijn. Vind jij het belangrijk dat een meisje er helemaal perfect gestyled uitziet?
Ruud:
Tot op zekere hoogte. Ze hoeft echt niet perfect te zijn en ik vind het zelfs vreselijk als ze zichzelf de hele avond zit te checken. Volgens mij is dat een teken van onzekerheid, dat moet je op een gegeven moment wel los kunnen laten, vind ik. Aan de andere kant is het natuurlijk ook weer vreselijk als ze helemaal niks heeft gedaan om er goed uit te zien. Wat voor type denk jij trouwens dat bij mij past?
Pip: Uhm... Ik denk iets jonger, iets kleiner en ze moet wel slim zijn, want dat vind jij leuk. Al denk je toch dat je zelf slimmer bent. Ze moet er leuk en verzorgd uitzien, maar geen tut met een Louis Vuitton-tasje zijn.
Ruud: Ja, dat klopt wel ongeveer. Ik val meestal op meiden die kleiner zijn dan ik. Bruin haar, bruine ogen in principe, en een Indische tint vind ik echt heel mooi. Het is niet zo dat ik perse op oosterse vrouwen val, maar ik weet wel dat zo'n type me aantrekt. En ze moet volwassen zijn.

Pip: Krijg je veel brieven binnen via GTST?
Ruud:
Veel te weinig! Tegenwoordig gaat alles via hyves en dat soort sites, terwijl ik het heel leuk vind om kaarten en brieven te ontvangen. Ik lees ze allemaal en vooral de originele berichtjes beantwoord ik meestal ook wel. Als het een leuke grap is, of een bijzondere vraag of als iemand iets is opgevallen in GTST, bijvoorbeeld. Maar alleen: Hai, ik vind je leuk, wil je me iets terugschrijven? is dus niet origineel meer.
Pip: Maar stel nou dat je een leuke krabbel krijgt op hyves van een meisje van je eigen leeftijd. Ze ziet er op haar profielfoto echt ontzettend mooi uit. Wat doe je dan?
Ruud: Ik zou haar misschien een berichtje sturen, maar met haar afspreken doe ik niet. Je weet nooit wat voor het type het is en straks blijkt et een enorme psycho te zijn. Ik zou ook veel te bang zijn om verliefd te worden, terwijl zij mij alleen maar leuk vindt omdat ik bekend ben.
Pip: Oke, dat duidelijk. Wat ga je eraan doen om volgend jaar weer een G!rlz Hunk Award in de wacht te slepen?
Ruud: Het zou te gek zijn als ik 'm dan weer krijg maar het lijkt me stug dat ik 'm drie ker achter elkaar zou winnen. Op een gegeven moment zijn de meiden me waarschijnlijk wel zat, toch? Ik ben benieuwd tegen wie ik het dat moet opnemen om deze titel te verdedigen. Mag ik een Tip van Pip?
Pip: Je moet je goed blijven scheren...
Ruud: Maak ik dan meer kans om jou te versieren?
Pip: Dan maak je in ieder geval een betere kans! ;)

Bron: G!rlz (meiden maandblad)

Het vriendenboekje van G!rlz: Marly van der Velden!

G!rlz liet een tijd geleden elke maand een star een vriendenboekje invullen. Zo is ook Marly van der Velden (Nina) aan de beurt geweest. Lees hier wat zij in het vriendenboekje schreef in nr. 10 van 2008:

Naam: Marly van der Velden
Geboortedatum: 06-01-1988
Woonplaats: Haarlem
Mijn hobby's zijn: Acteren, dansen, shoppen en lunchen
Ik eet het liefst: Ben en Jerry ijsjes!
De mooiste kleur vind ik: Blauw en paars
Mijn lievelingsdier is: Een hert
De coolste zanger/acteur vind ik: John Mayer, Meryl Streep
Mijn favoriete vak op school was: Biologie
Het vetste tv-programma/film vind ik: kijk graag E (t.v.zender). Film: Babel
Mijn gaafste boek/cd is: John Mayer Continuum, Fotoboek David Lachapelle
Mijn mooiste lichaamsdeel vind ik: Mijn navel
Mijn fijnste kledingstuk is: Mijn "I love NY" trui van Disney
Mijn beatygeheim/-tip is: Altijd je gezicht schoonmaken voor je gaat slapen ook al heb je geen make-up op
Mijn beste vriend(in) is: Carolien, Liza en Joey! O en Daphne :)
Ik ben verliefd op: Wenthort Miller
Waar ik niet van hou: Toiletten in de trein
Ik kuste voor het eerst met: een jongen
Bijna niemand weet van mij dat ik: Liever de auto uitstap als iemand gaat inparkeren.
Over vijf jaar heb ik: Een mooi huis en vriend, ben ik een goede actrice en heb ik minstens 1 film op mijn naam staan.
Ik wens alle G!rlz-lezeressen: Minstens 1 t storten/doneren aan IKN! (Internationale kinderhulp)

Marly speelt al sinds seizoen 15 (2005-heden) de rol van Nina Sanders in GTST!

Bron: G!rlz (meiden maandblad)

Intervieuw met Liza Sips: "Mark is gezellig in de kroeg"

Wil je weten wat voor dingen Liza Sips met haar GTST-collega's deed toen ze nog in de serie zat? Lees het hier:

Als ik verliefd ben, vertel ik dat als eerste aan....
Ruud! (Noud in de serie). Hem spreek ik heel veel, omdat we veel scenes samen hebben. Degene met wie je veel speelt, heeft natuurlijk ook dezelfde werktijden, dus logischerwijs zie ik Ruud veel meer dan alle anderen. GTST is niet een baan waarbij iedereen om negen uur aanwezig moet zijn en om vijf uur weer naar huis gaat. Soms is het zelfs zo dat je een collega-acteur twee weken niet ziet. Maar goed, Ruud zou het op dit moment dus als eerste horen als ik verliefd ben., maat dat is niet het geval.

Als ik slap wil ouwehoeren, ga ik naar....
Jeffrey! (Fos in de serie). Ik kan heel serieus met hem praten, maar soms kunnen onze gesprekken zo nergens over gaan. Jeffrey en ik delen een beetje dezelfde humor, die ontzettend flauw kan zijn. Soms maakt hij zulke droge opmerkingen dat ik de slappe lach krijg. En vaak oefenen we samen ook typische accentjes, waarbij we zelf uiteindelijk in een deuk liggen.

Als ik ooit nog eens een grapje wil uithalen met een van mijn collega's, kies ik als slachtoffer....
Robin! (Milan in de serie). Geen idee waarom, maar volgens mij is het heel leuk om hem een keer in de maling te nemen. Maar het moet niet te gemeen zijn. Ik zat net nog in de kappersstoel met hem en het viel me op dat hij best ijdel; zeker wat betreft zijn haar. Dus misschien is het wel leuk om eens een keer heel serieus tegen hem te zeggen:"Goh, Robin, wat hoor ik nou? Moet je haar er volgende week helemaal af?"

Als ik een acteeradvies wil, vraag ik raad aan...
Jette! (Laura in de serie). Zij speelt al 17 jaar lang de rol van Laura in GTST en heeft al heel veel ervaring. Ze heeft me gelijk als een soort pleegdochter opgenomen en zei meteen:"Als er wat is, of als je iets niet weet, moet je naar me toekomen hoor". Dat vond ik als nieuwkomer met weinig ervaring heel erg fijn. Ze heeft alles ook heel snel door bij mij. Als ik moet ben ofzo, dan ziet zij dat onmiddelijk.

Ik zou best op vakantie kunnen met....
Everon! (Bing in de serie). Zijn familie woont op Curaçao en volgens mij gaat hij daar heel vaak heen. Bovendien is Everon echt een lieverd en ik leer hem steeds beter kennen. Volgens mij is hij iemand die 's avonds lekker los kan gaan, maar overdag zijn rust kan pakken op het strand met een cocktailtje erbij. Precies zo'n vakantie waar ik zelf ook van hou.

Als ik zou worden lastiggevallen, zou ik de hulp inschakelen van....
Koert-Jan! (Dennis in de serie). Hij is echt een grote, brede, gespierde man en volgens mij is hij ook wel een type dat opkomt voor de mensen om zich heen. Als ik dus zou worden lastiggevallen, zou ik me veilig voelen bij hem. Hij heeft heel grote handen en volgens mij moet je daar echt niet mee in aanraking komen.

Als ik kledingadvies wil, vraag ik dat aan....
Marly! (Nina in de serie). Ik vind dat zij er altijd onwijs goed uitziet en een heel leuke kledingstijl heeft. Marly is iemand die gewoon draagt wat ze leuk vindt en dat vind ik stoer. Ik heb respect voor mensen die dat doen. Zelf doe ik dast ook wel, maar in iets mindere mate. Marly draagt soms heel aparte dingen en dan denk ik vaak: wow, hoe kom je op die combinatie? Aan haar kan ik ook rustig kledingadvies vragen en ik weet bij wie ik moet aankloppen als ik ooit nog schopadresjes nodig heb.

Als ik me net sta om te kleden, zou ik me doodschamen als ineens.... binnenkomt.
Niemand eigenlijk. Bij GTST kleedt iedereen zich heel vaak om, dus ik zie heel veel collega's die zonder T-shirt of in hun BH rondlopen. Dus eigenlijk hoef je je niet gauw ergens voor te schamen. Omkleden hoort gewoon bij dit vak. het zou voor jezelf ook heel vervelend worden als je je daar al voor schaamt. Zelf heb ik gelukkig over eht algemeen al niet zoveel schaamte.

Als ik de kroeg in wil, dan wordt het vast heel gezellig met....
Mark! (Jack in de serie). Dat is iemand die ik wel aan de bar zie hangen en met wie je ook een gezellige kletsavond kan hebben. Of hij goed danst? Dat weet ik eigenlijk niet. Maar hij is volgens mij wel een gezellige feestganger. Als ik hem op maandag vraag hoe zijn weekend was, vertelt hij meestal wel dat hij naar een kroegje of een feest is geweest. Mark is ook al heel lang van plan om eens met z'n allen een kroegentocht te gaan doen. Hopelijk gaat dat snel gebeuren, want dat lijkt me erg gezellig.

Als ik deze winter het ijs op wil, bind ik mijn schaatsen onder met....
Gigi! (Lorena in de serie). Met Gigi deel ik mijn kleedkamer bij GTST. Ik kan het heel goed met haar vinden we zijn allebei types die zeggen wat we denken. Het klikt heel goed en ik kan met haar over van alles en nog wat praten. Ik weet niet of ze van schaatsen houdt, maar ze heeft wel het postuur van een kunstschaatsster. Op school was ik de enige van de klas die met een stoel moest schaatsen omdat ik zo vaak viel. En dat is er nooit beter op geworden, dus als ik met Gigi zou gaan schaatsen dan wordt het lachen geblazen.

Liza speelde van seizoen 17 t/m seizoen 19 (2007-2009) de rol van Vickey Pouw in GTST.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bron: G!rlz (meiden maandblad)

Intervieuw met Pip Pellens!

Hitkrant had een intervieuw met Pip Pellens (16). Lees het hier:

Je speelt de rol van Wiet van Houten, wie is zij?
Wiet is een meisje dat er alles aan doet om haar zin te krijgen. Af en ote kan ze dus best bitchy uit de hoek komen.

Hoe ben je aan deze rol gekomen?
Ik werd gevraagd om auditie te komen doen en na 2 rondes kreeg ik te horen dat ik het was geworden. Daarvoor speelde ik in de muscial The Sound of Music, zat ik in het kinderkoor Hamelen en was ik te zien in een aantal gastrolletjes in andere TVseries.

Heb je altijd al actrice willen worden?
Ja! Geen idee waarom, want het zit niet echt in mijn familie. Maar als kind was ik altijd al bezig met toneeltukjes opvoeren en dat soort dingen.

Uit wat voor familie kom je?
Ik kom uit het gooi. Mijn vader werkt in de internetbranche en mijn moeder is thuisblijfmoeder. Ik heb twee jongere zusjes van 15 en 13.

Je zit in 4VWO. Hoe reageerden ze op school toen je op tv was geweest?
Heel enthousiast, gelukkig. Heel veel mensen zijn al naar me toegekomen om te zeggen dat ze het ontzettend leuk voor me vinden.

Om welke reactie moest je erg lachen?
Iemand zei laatst tegen me: Je speelt bijna jezelf en daardoor is het zo goed.

Hoe combineer je je werk bij GTST met je school?
Het is heel pittig, want ik wil alles tegelijk doen. Als ik niet met school bezig ben, ben ik bij GTST aan het werk, en andersom. Gelukkig wordt ik goed begeleid en ben ik zelf ook goed in plannen.

Voel je je bijzonder?
Nee, maar ik merk wel dat mijn leven anders in elkaar zit, maar mijn vriendinnen gaan er heel goed mee om. Aan de ene kant moet ik er iets voor opgeven, maar aan de andere kant heb ik nu een wereldbaan. Acteren is toch iets waarin ik verder wil.

Moet je eigenlijk je school afmaken?
Ja, dat wil ik zelf graag, want dat is een basis die ik wil leggen. Als GTST afloopt, heb ik toch mijn school afgemaakt.

Keek je voor je rol altijd naar GTST?
Een paar jaar geleden heb ik het echt elke dag gevolgd, maar de laatste tijd was dat juist weer iets minder.

Wat vind je zelf het leukst aan je rol?
Ik vind het wel leuk dat Wiet er telkens in slaagt om iedereen om haar vinger te winden.

Wat is het grootste verschil tussen jou en je soapkarakter?
Wiet is niet gemeen, maar wel manipulatief. Ik ben aardiger en zou in veel gevallen heel anders reageren dan zij.

Wat zijn de overeenkomsten met Wiet en jij?
Net als zij krijg ik ook graag mijn zin, maar wie niet?

Hoe was je allereerste werkdag bij GTST?
Van tevoren dacht ik: als ze me nou maar aardig vinden en als ik het allemaal maar goed doe. Ik was best wel zenuwachtig. Ik kende ook nog niet veel mensen, maar iedereen gaf me meteen een welkom gevoel. Ze stelden me erg op m'n gemak.

Heb je dezelfde kledingsmaak als Wiet?
Alles wat ze voor Wiet hebben aangschaft, vind ik ontzettend leuk. Ze is wel stoerder gekleed dan ik. Ik ben zelf toch iets meer van de meisjesachtige dingen.

Wat was de allereerste scene die je moest spelen?
Ik kwam binnen bij Sjors (Inge Schrama), aan wie ik vraag of ik bij haar mag wonen.

Wat doe je in die paar uurtjes per week die je nog vrij bent?
Meestal verveel ik me nogal snel, dus het komt eigenlijk wel goed uit dat ik zo druk ben! In mijn vrije tijd speel ik graag piano en ik hou van zingen en afspreken met vriendinnen.

Wat wil je later worden als je groot bent?
Haha, ik hoop dat ik kan blijven acteren. Ik moet eerst nog 2 jaar naar school en daarna zie ik wel wat toekomst brengt.

Heb je al een zoenscene gehad?
Ja met Noud (Ruud Feltkamp). Dus je begrijpt: Nu kan ik alles aan.

Heb je zelf een vriendje?
Nee, daar heb ik momenteel geen tijd voor. Op wat voor types ik val? Ik hou wel van surftypes met van dat Justin Bieber haar. Hij moet wel iets langer zijn dan ik. En ouder....!

Wist je dat: Een beginnend soap-acteur, zoals Pip, voor een vaste rol in een soapserie tussen de 1800 en 2500 euro per maand verdient?

Pip zie je elke werkdag om 20.00 op RTL4!

Bron: Hitkrant week 17 (www.hitkrant.nl)

Deze week staat er ook een poster in van Pip: In de GIRLZ!

Hitkrant intervieuw met: Roman van der Werff!

Roman van der Werff
Geboortedatum: 07-05-1984
Geboorteplaats: Dordrecht
Kleur haar: Zwart
Kleur ogen: Bruin
Lengte: 1.86 meter
Relatie: Ja, met Nathalie

Hoe kwam je in GTST terecht?
Ik werd gebeld door eht castingbureau of ik geïnteresseerd was in een rol in GTST. Natuurlijk was ik meteen enthousiast. Vervolgens kreeg ik een scène opgestuurd, die moest ik voor de camera spelen. Dat filmpje is opgestuurd naar GTST en ik werd aangenomen.

Wie speel je?
Ik speel Marco Buis. Dat is een lieve jongen die als verpleger in het ziekenhuis werkt. Hij wordt verliefd op Lucas, die losbandig is als het op relaties aankomt. Marco gaat proberen Lucas ervan te overtuigen dat een relatie helemaal niet zo suf is.

Hoe was je eerste werkdag?
Wat mij opviel, was dat iedereen aardig en behulpzaam was. Het klinkt als een enorm cliché, maar het voelde alsof ik er meteen bij hoorde. Ik deel de kleedkamer met Seth en hij maakt er een ontzettende rommel van, haha! Eigenlijk kon ik meteen met iedereen door een deur.

Wat was je leukste scène tot nu toe?
Vaak proberen we elkaar uit onze concentratie te halen. Dit gebeurt meestal als we in bodega de Koning zijn. Sta ik bijvoorbeeld aan de bar, schuift Ferri Somogyi een briefje onder m'n neus met een tekst die ik hier niet kan herhalen.

Bron: Hitkrant week 2 (www.hitkrant.nl)

Hitkrant intervieuw met: Seth Benjamin Kamphuijs!

Seth Benjamin Kamphuijs
Geboortedatum: 01-09-1977
Geboorteplaats: Eenrum
Kleur haar: Donkerbruin
Kleur ogen: Blauw
Lengte: 1.77 meter
Relatie: Avec moi

Hoe kwam je in GTST terecht?
Ik had de mazzel dat deze rol em werd aangeboden. Ik hou namelijk absoluut niet van audities. Natuurlijk ben ik superblij dat ik in deze mooie serie mag spelen.

Wat is je rol?
Ik speel Paul Karels, een student Rechten en een keurige jongen. Mijn ouders hadden af en toe stiekem gehoopt dat ik later zo zou worden.

Hoe was je eerste werkdag?
Verassend leuk. WAt een lieve mensen werken er bij GTST. Op de eerste werkdag had ik al heel veel lol met de mensen achter de schermen en met Lieke van Lexmond.

Wat was je leukste scène tot nu toe?
Dat was in de Efteling. Het voelde een beetje alsof we lekker buiten mochten spelen.

Bron: Hitkrant week 2 (www.hitkrant.nl)

Hitkrant intervieuw met: Sjoerd Dragtsma!

Sjoerd Dragtsma
Geboortedatum: 27-04-1984
Geboorteplaats: Amsterdam
Kleur ogen: Blauw
Kleur haar: Blond
Lengte: 1.84 meter
Relatie: Ja, ik heb een vriendin met wie ik samenwoon.

Hoe kwam je in GTST terecht?
Ik heb auditie gedaan en had er meteen een goed gevoel bij. Niet veel later werd ik gebeld met het goede nieuws dat ik het was geworden.

Wie speel je?
ik speel Arthur Diepgrond. Dat is een jongen die geen 'nee' kan horen, een stormachtig verleden heeft en een charmeur met een scherp randje is. Ik kan een ding zeggen: hij laat nog genoeg van zich horen in de serie.

Hoe was je eerste werkdag?
Vanaf het begin had ik heel leuk contact met Lieke. Het spelen ging goed en we kenden elkaar al van andere producties. De kleedkamer deel ik met Ferry Doedens, Ruud Feltkamp en Jan Kooijman. Dat is dus echt een boeven-kleedkamer.

Wat was je leukste scène tot nu toe?
Met Lieke heb ik al zo vaak de slappe lach gehad, dat ik niet een scène kan noemen. Ik moet me soms echt concentreren en niet te lang naar haar te kijken om niet weer in een deuk te liggen.

Bron: Hitkrant week 2 (www.hitkrant.nl)

"Gordon is briljante televisie"

De TVtips van:
Everon Jackson-Hooi:

Gordon Ramsay
Ik check alle programma's waar hij in zit. Briljante Televisie!

Wie is de Mol?
Wat een verslavend TVprogramma! In januari 2010 komen er weer nieuwe afleveringen heb ik begrepen en in decemeber worden waarschijnlijk de kandidaten bekend gemaakt.

So You Think You Can Dance
Begint ook al weer snel. Nu al zin in!

De TVtips van:
Liza Sips

Gossip Girl
Gewoon een heerlijke serie, waar je met je verstand op nul naar kunt kijken. Genieten van andermans problemen

RTL Boulevard
Het leuke van dit programma vind ik dat het zo gevarieerd is. Van showbizz tot criminaliteit: het zit er allemaal in.

Lost
Een onwijs spannende serie. Als ik het kijk voor ik ga slapen, droom ik serieus dat ik ook op een eiland zit. En als ik in een vliegtuig stap, kijk ik altijd eerst even rond. Want als we dan neerstorten weet ik precies aan wie ik wat heb en met wie ik vrienden moet worden

Bron: Hitkrant www.hitkrant.nl
(deze week ook in hitkrant: een agendeposter van Jan Kooijman!)

De keuzes van: Lieke van Lexmond!

[x] Presenteren of [x] Acteren?
Al op jonge leeftijd leek het me leuk te presenteren. Een grote familieshow als Dancing With The Stars was natuurlijk helemaal een droom. Ik heb nooit wat met die ambitie gedaan, omdat ik altijd lekker met acteren bezig was. Toen ik bij RTL aangaf dat presenteren me ook wel leuk leek, kreeg ik de kans om dit te doen. Ik vond het nogal wat van RTL. Zenuwachtig? Natuurlijk voel ik elke vrijdagmiddag een gezonde spanning, maar echte zenuwen heb ik niet. Dat komt volgens mij ook door Beau. We klikken heel goed.

[x] Patat of [ ] Salade?
Ik vind patat heerlijk. Sowieso ben ik dol op eten. Koken vind ik ook leuk om te doen, maar helaas ben ik daar soms te druk voor.

[ ] Msn of [ ] Hyves?
Geen van beide. Ik ben geen computernerd. Ik heb liever face to face contact.

[x] Chachacha of [ ] Wals?
Ik ga voor de Chachacha. Ik hou wel van een beetje ondeugende Latin. De Engelse Wals is wat netter en meer ingehouden en dat past minder bij mij. Ik hou meer van vrolijkheid.

[x] Huismus of [x] Outgoing?
Ik ben gek op thuis zijn. Daar vind ik mijn rust, zeker als ik zo druk ben als nu. Ik ben heel erg van de huiselijke gezelligheid. Ik heb altijd bloemen in huis en steek regelmatig kaarsjes aan. Aan de andere kant ga ik ook graag uit. Ik ben gek op dansen, dus dat moet ook af en toe gebeuren.

[x] Stoer of [x] Romantisch?
Ik ben gek op avontuur. Als ik op reis ga, wil ik dingen doen en beleven. Ook vind ik mezelf best stoer in de keuzes die ik maak. Een sprong in het diepe kan soms heerlijk zijn. Maar ik benook heel attent en romantisch. Ik vind het heel belangrijk om iets liefs te doen voor een ander. Romantiek is heel belangrijk in een relatie.

[ ] Gympen of [x] Hakken?
Als medepresentatrice van Dancing With The Stars ga ik natuurlijk voor stiletto's. Die horen er gewoon bij.

[ ] Winter of [x] Zomer?
Ik vind het heerlijk om op het strand te zonnen. Maar ik ben wel blij dat we in een land leven waar we zowel zomers als winters hebben.

[x] Britney of [ ] Christina?
Sinds ik haar documentaire heb gezien, leef ik met haar mee. Laat haar maar eens naar Nederland komen om op adem te komen.

[x] In de Winkel of [ ] Online Shoppen?
Ik koop steeds vaker dingen online, maar kleding wil ik vooraf gewoon passen.

[x] Spiritueel of [x] Nuchter?
Ik ben heel nuchter, maar ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde.

[ ] Drop of [x] Chocola?
Dat is lekker makkelijk: Absoluut Chocola!!

www.hitkrant.nl

 

Overgetypt door: gtstistop.blogse.nl

 

Teun Kuilboer over Stella's Oorlog

Teun Kuilboer ken je nog van GTST en ZOOP, nu is hij te zien in de telefilm Stella's Oorlog

Vertel eens over je rol:
Ik speel Twan, de broer van Stella en ik ga met een stel vrienden als soldaat op uitzending naar Afghanistan. Daar kom ik onder zeer verdachte omstandigheden om het leven.

Waarom wilde je meespelen in Stella's Oorlog:
Het leek me eigenlijk wel spannend om een keer een oorlogsfilm te maken. Dat gebeurt in Nederland niet zo vaak.

Hoe was het om soldaat te zijn:
In eerste instantie wil je cowboytje gaan spelen, maar ik moet zeggen dat het achteraf heel zwaar was. De scenes waren ook heel heftig, waardoor dat plezier in het spelletje vrij snel verdween.

Heb je van tevoren wel geoefend voor de oorlogsscenes:
We hebben een dag met een militair meegelopen en hij heeft ons laten zien hoe het allemaal werkt en welke termen er gebruikt worden in het leger.

Wat ga je binnenkort nog doen:
Dat weet ik nog niet zo goed. Ik heb wel wat op de planning staan, maar het is nog niet zeker of het allemaal doorgaat. Nu zit ik nog met een geblesseerde knie (dit intervieuw is van ongeveer een maand geleden) en zit ik thuis rust te houden. Ik moet wel zeggen dat ik me een beetje verveel, maar dat komt wel goed.

Jan Kooijman in Hitkrant!

In de Hitkrant van deze week stond een intervieuw met 3 nieuwe soap-mannen. Ook Jan Kooijman staat erbij. Lees hier zijn facts en het intervieuw.

Jan? Ben je ijdel?

'Nee niet heel erg. Omdat ik elke dat make-up opgesmeerd krijg, gebruik ik wel crème, zodat mijn huid niet uitdroogt. Maar laatst kreeg ik de vraag van iemand hoe lang het duurt om mijn haar goed te doen. Nou, dáár hoef ik dus echt heel weinig aan te doen, want het is gelukkig heel goed geknipt. Het is zeker niet zo dat ik helemaal nooit met mijn uiterlijk bezig ben. Ik vind het prettig om er leuk uit te zien en toffe kleding en schoenen te kopen.'

Wat vind je minder mooi aan jezelf?

'Mijn gebit is een beetje scheef. Maar ik wilde geen beugel vroeger. dus da's mijn eigen schuld.'

Ben je wel eens onzeker?

'Ja. Dat kan op werkgebied zijn, maar ook als ik wat stress heb. Ik probeer zo min mogelijk onzeker te zijn, want het is nutteloos. Iedereen is soms onzeker, maar je schiet er niks mee op.'

Wat waardeer je heel erg in andere mensen?

'Als ze humor hebben en zichzelf niet al te serieus nemen. Ik vind het wel leuk als mensen ook om zichzelf kunnen lachen.

Facts:
Volledige naam: Jan Kooijman
Geboortedatum: 14 april 1981
Geboorteplaats: Rotterdam
Kleur haar: Donkerbruin
Kleur ogen: Blauw
Lengte: 1.92 meter
Gewicht: 82 kilo
Ken je van: Model van de Martini Ice Tea-campagne, uit ONM (waarin hij de rol van Just speelde) en nu is hij te zien als Danny de Jong in GTST.
Rol: Danny is het broertje van Rik en is op aanraden van Charlie naar meerdijk gekomen. Beide broers hebben hun grote liefde verloren. Danny is daar nog niet overheen en houdt daarom de aandacht van dames een beetje af. Hij is een beetje een mysterieuze jongen, die mede door zijn achtergrond niet snel het achterste van zijn tong laat zien.
De verschillen/Overeenkomsten?: Als er een probleem is, wil Danny het ook snel oplossen. Dat herken ik wel van mezelf in hem. Maar ik denk dat ik veel gekker ben dan hij, Danny is iets minder uitbundig.

Op de site: www.hitkrant.nl kan je stemmen op je favoriet: Ruben Solognier, Niels Destadsbader en Jan Kooijman: Stemmen dus!

Hitkrant & GTSTistop

Intervieuw: Wim Zomer

Jarenlang zaten de fans van Goede tijden Slechte tijden aan de buis gekluisterd om maar niets te hoeven missen van de ietwat koppige - maar oh wat vonden we hem leuk - Daniël Daniël. In februari van het jaar 2000 kwam hier abrupt een einde aan toen acteur Wim Zomer (62) besloot om de handdoek in de ring te gooien en te stoppen met zijn loopbaan bij Neerlands langstlopende soapserie. Ruim 8 jaar na dato zijn de fans hem nog steeds niet vergeten, aangezien er op de fora 'geschreeuwd' wordt om een comeback van Wim Zomer. En ook de scriptschrijvers zagen het wel zitten om Daniël weer terug in de serie te schrijven. Het verzoek om een rentree te maken kon dus niet lang uitblijven..

Zo is Wim gevraagd door de uitvoerende producent om volgend seizoen weer terug in de huid te kruipen van 'social worker' Daniël Daniël. Wat zijn antwoord hierop was? U leest het exclusief op de GTSTCourant. Wij spraken de acteur over zijn de ups en downs in de tijden dat hij werkzaam was voor GTST en natuurlijk over de mogelijke comeback van zijn alterego Daniël. Benieuwd wat hij allemaal te melden had? U leest het hier..

Daniël heeft een rumoerig bestaan geleidt in Goede tijden Slechte tijden. Zo kwam zijn grote liefde Eveline van Wessem om bij een bomaanslag en werd hij een tijdlang verdacht van de moord op de corrupte Onno P. Wassenaar. Maar aan welke verhaallijn heeft u als acteur-zijnde eigenlijk de beste herrineringen?
'Ik heb aan ontzettend veel verhaallijnen goede herrineringen. Om te beginnen vond ik Daniël's eerste verhaallijn, die met zijn doodzieke vrouw Jeanne Dekker, erg goed in elkaar gezet. Daarnaast vond ik de scènes in het opvangcentrum ook erg leuk om te spelen. En natuurlijk de verhaallijn waarin Daniël voor het eerst gegijzeld werd gehouden.'

Met wie kon u het beste opschieten op de set van GTST?
'Ik had met ontzettend veel acteurs een goede band. Vooral met de actrices met wie ik de meeste scènes hebben opgenomen. Ingeborg Wieten (Suzanne) en Caroline de Bruijn (Janine) bijvoorbeeld. En natuurlijk met de mannen met wie ik mijn kleedkamer deelde: Ferri Somogyi (Rik), Rick Engelkes (Simon) en Cas Jansen (Julian).'

Onlangs heeft oudgediende Wilbert Gieske, nadat zijn verhaallijn voor de zoveelste keer in een fiasco eindigde door toedoen van de scriptschrijvers, besloten om de serie te verlaten. Lag u vaak in de clinch met de crew van de serie, of kon u juist goed met hen overweg?
'Er waren altijd al problemen met de scripts. Zeker nadat GTST stopte met het vertalen van de scripts van de Australische soapserie The Restless Years. We hebben er destijds alles aan gedaan om die problemen te verhelpen, maar er bleef altijd een groot verschil tussen wat de spelers wilden met het verhaal en met wat de scriptschrijvers van plan waren met de karakters. En dat terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om een goed script te bedenken: kijk maar naar Amerikaanse series als Cheers of Rosanne. Of, om even nationaal te blijven, naar de nieuwe soapserie van Jonge leu en aole groand.'

Vrijwel iedere ex-acteur beschrijft Goede tijden Slechte tijden als een 'warm bad'. Is de sfeer achter de schermen écht zo goed of is dit absolute nonsens?
'De onderlinge sfeer tussen cast en crew is echt geweldig. Ik heb er (bijna!) altijd met ontzettend veel plezier gewerkt.'

Wat was de reden voor uw vertrek destijds?
'Ze wilden me geen vrij geven om mezelf even op te kunnen laden van mijn hectische tijd die ik achter de rug had met mijn wintercircus. Daarnaast was ik overmoeid geraakt door het steeds op en neer reizen van de opnameset naar mijn woonplaats en was ik het beu om voortdurend dezelfde soort verhaallijnen te moeten spelen. Ik was ontevreden over het beleid dat de serie voerde en daardoor ontstond er irritatie aan beide kanten. En wanneer dat gebeurt, is het naar mijn mening de hoogste tijd om op te stappen.'

In februari 2000 zagen we u voor het laatst in GTST. Wat mist u eigenlijk het meeste van deze periode in uw leven? En wat mist u totaal niét?
'Ik mis echt helemaal niets. Het waren tien mooie jaren en het is gewoon goed zo. En wat ik totaal niét mis? Dat ik niet meer voortdurend bezig ben met de serie. En dat ik niet meer steeds hoef te proberen om die (vaak toch erg slechte) teksten geloofwaardig over te brengen. En het op en neer reizen natuurlijk, dat mis ik ook niet.'

Uw exit kan uiterst opmerkelijk genoemd worden: uw alterego Daniël vertelde zijn toenmalige vriendin Suzanne een pakje sigaren te gaan halen en keerde vervolgens nooit meer huiswaarts. Waarom werd u op zo'n bizarre manier uit de serie geschreven? En vindt u het niet jammer dat u na tien jaar trouwe dienst op deze manier de serie moest verlaten?
'Nee. Het was namelijk mijn eigen idee. De uitvoerende producent vroeg hoe ik de serie wilde verlaten. Ik zei vervolgens als geintje dat ik wilde dat Daniël wegging om een pakje sigaren te halen en nooit meer terug zou keren, en zo is het dus ook uiteindelijk in het verhaal verwerkt.'

U speelde vrijwel altijd samen met dezelfde acteurs, bijvoorbeeld Caroline de Bruijn (Janine) en Ingeborg Wieten (Suzanne). Waren er geen andere spelers waar u - achteraf gezien - graag vaker mee had willen spelen?
'Ach, misschien waren die er wel ja. Maar ik ben tevreden met de acteurs met wie ik heb mogen spelen.'

Momenteel wordt er heel wat afgeklaagd over de toch wel erg slechte verhaallijnen die de afgelopen jaren de revué zijn gepasseerd. Bent u ooit ontevreden geweest over Daniël's verhaallijnen?
'Absoluut. De zoveelste verhouding die op een rare manier eindigde, de zoveelste gijzeling. En natuurlijk die scènes op het onbewoonde eiland. Verschrikkelijk.'

Sinds de 'verjongingskuur' die de serie in 2005 onderging, is het kijkcijferaantal zo ongeveer gehalveerd. Wat denkt u dat hiervan de reden is? En kijkt u zelf nog steeds naar Goede tijden Slechte tijden?
'Ik ben zes maanden per jaar in het buitenland. Ik ben enkel in de winter en in de zomer in Nederland. En in de winter ben ik druk met mijn circus en in de zomer heeft de serie natuurlijk een zomerstop. Soms kijk ik het weleens via de satelliet. En sorry, maar in mijn ogen is het een serie geworden waar ik totaal vervreemd ben van geraakt en waar ik echt totaal niks meer mee heb. Ik snap het ook wel dat de kijkcijfers zijn gedaald. Wat wil je na achttien jaar? De kijkers hebben inmiddels alles weleens voorbij zien komen. Daarnaast zijn bepaalde verhaallijnen ook veel te ingewikkeld en staan ze veels te ver van het normale leven af. Daarnaast kan de casting ook veel beter. Daar moet veel meer aandacht aan worden besteed, zodat de serie weer een hoop nieuwe interessante spelers krijgt. En die zijn er zeker weten, als men maar de moeite zou nemen om goed te zoeken, kijk maar weer naar de acteurs in de Twentse soap van Jonge leu en aole groand.'

Bent u ooit gevraagd om terug te keren in GTST?
'Jazeker, ik was pas drie maanden uit de serie en ik werd alweer gebeld of ik weer terug wilde keren. Dat was in april van het jaar 2000. Maar ik heb dat verzoek toen afgeslagen..'

Volgend jaar bestaat de serie alweer twintig jaar. Zou u, als u opnieuw gevraagd zou worden door de uitvoerende producent, voor dit jublieum uw rentree willen maken als Daniël?
'Sterker nog: ik ben een maand geleden gevraagd om in seizoen 19 mijn comeback te maken. Maar ik heb opnieuw geweigerd. Het voelt voor mij echt als mosterd na de maaltijd. Ik heb alles destijds al gespeeld, ik zou me echt niet kunnen voorstellen wat ik nu nog zou kunnen spelen. Ik kan en ik wil ook niet meer in dat ritme werken: ik ben veels te druk met het organiseren van mijn wintercirus en het op en neer reizen daarvoor. Dus nee, Daniël zien jullie niet meer terug.. '

bron: http://www.gtstcourant.web-log.nl/

Intervieuw: Isa Hoes

In de beginjaren van Goede tijden Slechte tijden werd de soapserie met de grond gelijk gemaakt door de critici. Toch was er één personage waar iedereen van hield. Met haar ronduit hilarische kapsels en naïeve en ondoordachtige acties wist zij zelfs bij de grootste 'zuurpruim' een glimlach op zijn mond te toveren. Over wie we het hebben? Over de ietwat maffe - maar oh wat waren we gek op haar - Myriam van der Pol natuurlijk. Wij spraken met de inmiddels 41-jarige actrice over hoe zij haar GTST-periode beleefd heeft en stelde ook haar uiteraard de cruciale vraag: gaan we Myriam ooit nog terug zien in Goede tijden Slechte tijden?

We kennen Isa natuurlijk van televisieprogramma's als Rozengeur en Wodka Lime en Allstars, maar haar vertolking van de chaotische serveerster Myriam is met stip het beste 'blijven hangen' in het geheugen van de Nederlandse tvkijkers. Speciaal voor ons blikte de veelgeprezen actrice daarom nog één keer terug op die mooie tijd, die alweer veertien jaar achter ons ligt..

Hoewel Myriam één van de populairste personages was van de jaren negentig, besloot u toch al om na drie seizoenen ermee te stoppen. Wat was destijds de reden van uw vertrek?
'Ik wilde gewoon iets anders gaan doen, ik was er wel klaar mee. Mijn alterego had werkelijk alles al wel meegemaakt: van de meest genante situaties tot en met het verlies van haar grote liefde. Het was mijn tijd om op te stappen.'

In seizoen 3 zien we hoe Myriam samen met haar vriend Rob naar Parijs vertrekt. Was het uw eigen idee om op deze manier uit de serie te worden geschreven? En wat vond u van deze exit?
'Dat was niet mijn eigen idee, nee. Het was een idee van de productie om Myriam op reis te sturen. Maar ik vond het wel prima, hoor. Een nieuwe geliefde voor Myriam en samen met hem in Parijs gaan wonen. Niks mis mee toch?'

Vele fans zeggen in het eerste seizoen al een soort van 'chemie' te zien tussen Peter en Myriam. Vond u het niet jammer dat de twee nooit een liefdesrelatie zijn begonnen in de serie?
'Nee, in het echt kregen we namelijk wél een relatie. En dat is natuurlijk veel leuker. En zeg nou eerlijk: was het geloofwaardig geweest als die twee een verhouding waren begonnen?'

In de eerste maanden van de serie is Myriam niet bijster vaak te zien. Was uw rol in eerste instantie soms bedoeld als een gastrol?
'Klopt, het was in eerste instantie gewoon een bijpersonage. Maar blijkbaar vonden ze mijn inbreng zo leuk in de serie dat mijn rol steeds groter wordt. En op die manier werd Myriam een steeds belangrijker karakter.'

Op welke verhaallijn kijkt u met de beste herrineringen terug?
'Poeh.. wat een lastige vraag zeg. Dat is allemaal alweer zo lang geleden. Ik was wel heel erg blij met de verhaallijn omtrent Johan's ziekte. Toen kon ik eindelijk eens de serieuze kant van Myriam laten zien. En natuurlijk alle verhaallijnen waarin Myriam zichzelf weer schaamteloos voor gek zette. Haar verhaallijnen zorgde altijd voor de grootste lol op de set. We hebben ons echt kapot gelachen.'

Een jaar na haar exit keert Myriam plotseling weer terug naar Meerdijk. Was het uw eigen idee om Myriam haar comeback te laten maken? En hoe vond u het om weer terug te zijn?
'Dat gebeurde op verzoek van de scriptschrijvers. Het was ter gelegenheid van het huwelijk van Arnie en Roos, met wie Myriam natuurlijk erg goed bevriend was. Ik was er toen maar twee weken, dus daarom was het een stuk minder leuk dan toen ik nog gewoon een vast contract had. Maar het voelde goed om weer even terug te zijn.'

Met welke oud-collega's heeft u nog steeds contact? En met wie kon u eigenlijk het beste overweg op de set van Goede tijden Slechte tijden destijds?
'Frédérique Huydts (Annete) was echt mijn maatje. Helaas is zij niet meer onder ons. En natuurlijk met Antonie Kamerling (Peter), met wie ik uiteindelijk ook getrouwd ben. Rick Engelkes (Simon) is ook een goede vriend én collega van me. En Reinout Oerlemans (Reinout) spreek ik ook nog steeds. Net als Wilbert Gieske (Robert) trouwens, die kom ik weleens tegen op de golfbaan.'

U bent al veertien jaar niet meer te zien in Goede tijden Slechte tijden. Toch praten de fans nog steeds over uw alterego. Heeft het bij u nooit gekriebeld om weer terug te keren naar het 'vertrouwde nest'?
'Nee, totaal niet. Ik heb daarna nog zoveel andere rollen gespeeld. Het zou echt voelen als een gepasseerd station als ik weer terug zou keren. Het was geweldig om Myriam te mogen spelen, maar ik zou het niet nog een keer willen doen.'

Kijkt u zelf eigenlijk nog weleens naar Goede tijden Slechte tijden?
'Nee, bijna nooit. Het komt weleens voorbij en dan blijf ik even hangen, maar ik volg het niet zo fanatiek dat ik er echt een mening over heb. Maar ik vind het echt verbazingwekkend dat het nog steeds op de televisie is. Echt ontzettend leuk!'

Over twee jaar bestaat Goede tijden Slechte tijden 20 jaar. Zo u speciaal voor dit jublieum nog één keer acte de présente willen geven aan Myriam?
'Hartstikke leuk dat ze die mijlpaal bereikt hebben tegen die tijd, maar nee... ik zal er niet bij zijn.'

bron: http://www.gtstcourant.web-log.nl/

Intervieuw: Elle van Rijn

In 2003 verscheen Elle van Rijn (41) plotseling in Neerlands langstlopende soapserie als het slinkse, doortrapte zusje van Barbara Fischer. Een rol die de actrice op het lijf was geschreven. Met haar venijnige opmerkingen wist zij vrijwel iedere Meerdijker tegen zich in het harnas te jagen, maar de kijkers waren gek op haar. Het verdriet was dan ook groot toen Valerie tijdens een vakantie in Portugal op dramatische wijze om het leven kwam. Wij spraken Elle over Valerie's slotscène en stelde natuurlijk ook haar de cruciale vraag: gaan we Valerie ooit nog terugzien in Goede tijden Slechte tijden?

Momenteel focust van Rijn zich vooral op het schrijven van boeken als 'de Hartbewaakster' en colums voor het vrouwentijdschrift de FLAIR. Maar speciaal voor de GTSTCourant wilde Elle wel een gaatje vrij maken in haar drukke agenda. En dat resulteerde in een openhartig interview. Lees dus gauw verder..

In één van de eerste seizoenen speelde u ookal mee in Goede tijden Slechte tijden. Hoe heeft u deze tijd ervaren? En wat voor een personage vertolkte u destijds?
'Ik speelde toen ookal een gemeen karakter, een meisje dat haar opa probeerde te vergiftigen. Blijkbaar zien ze bij GTST altijd een bitcherig personage in mij, haha. Ik hou wel van zulke extreme rollen. Het is veel spannender om een bitch te spelen, dan het vertolken van een braaf en gematigd karakter.'

In 2001 stopte u met uw rol als Jolanda van Staveren in de comedyserie Samsam. Waarom bent u hier zo plotseling mee gestopt? En was u niet bang om het stempel van 'domme gans' nooit meer kwijt te raken?
'Ik wilde graag weer eens wat anders doen. Ik hou wel van afwisseling. Maar na jarenlang in dramaseries te hebben gespeeld, zou ik eerlijk gezegd wel weer eens in een comedy willen spelen. Je krijgt al gauw een stempel, wat je ook doet. Mensen vragen aan mij nog steeds of ik in het echt ook zo dom ben als Jo. Trouwens, toen ik nog geen halfjaar in GTST speelde verschenen er al overal artikelen over mij in de pers dat ik net zo gemeen zou zijn als mijn alterego Valerie. Achja, je went er aan..'

Twee jaar later zagen we u verschijnen als Valerie, de hotelmanager van de Rozenboom en tevens het zusje van Barbara. Hoe was om in zo'n goed bekeken soapserie als Goede tijden Slechte tijden een vaste rol te mogen vertolken?
'Super, het was echt een hele andere rol dan Jo in Samsam. Ik vond het ook echt ontzettend leuk om te horen dat mensen in het begin niet eens doorhadden dat ik dezelfde actrice was als uit Samsam.'

In de serie speelde u het televisiezusje van Charlotte Besijn. Voelde zij ook écht als een grote zus voor u, of had u bijna geen contact met haar buiten de opnames om?
'Zeker weten. Charlotte is met stip de beste vriendin die ik heb overgehouden aan mijn tijd bij GTST. Soms voelt ze inderdaad als mijn grote zus, maar vaker is het andersom. Zij heeft natuurlijk een heel ander leven dan mij. Charlotte is single en woont in Amsterdam, terwijl ik getrouwd ben en drie kinderen heb. Een wereld van verschil dus. Ik heb veel meer verantwoordelijkheden dan Charlotte.'

Halverwege uw eerste verhaallijn stopte Aukje van Ginneken met het spelen van Charlie. Gelukkig was daar Lieke van Lexmond om het stokje van haar over te nemen. Was het niet ontzettend raar om plotseling een andere 'televisiedochter' te hebben?
'In het begin was dat wel lastig ja. Ik kon namelijk echt heel erg goed samenwerken met Aukje. Zij had ook zo ontzettend veel ervaring, ze speelde toen al vier jaar in GTST. Maar met Lieke heb ik toen een nieuwe start gemaakt. Ze is erg open en ontzettend grappig, dat maakte het werken met Lieke tot een groot feest.'

Wat vond u de beste scène die u gespeeld heeft?
'Die ruziescène met Barbara, vlak voordat ik van de berg afval. Ik kan nog steeds niet naar dat fragment kijken zonder vol te schieten. Klinkt misschien belachelijk over een scène die je zelf hebt gespeeld, maar daarin zat voor mij de essentie van drie jaar Valerie. Haar masker viel toen pas af. En natuurlijk de scène waarin ik vertel aan Charlie dat ik haar biologische moeder ben. We hadden bijna twee jaar naar die scène toegewerkt. Tot mijn grote schrik moest Kaja, op wie ik toen net verliefd was, deze scène regisseren. Gelukkig kon ik mijn zenuwen goed gebruiken voor deze scène. Valerie was natuurlijk ontzettend zenuwachtig om de waarheid op te biechten aan Charlie. Gelukkig ging alles goed en stond de scène er in één keer op.'

Waren er ook scènes waar u niet tevreden over was?
'Natuurlijk, die zitten er altijd tussen. Maar die heb ik denk ik geweest gewist uit mijn systeem, want ik kan er niet zo snel één opnoemen.'

Hoe was om die dramatische val op te nemen in Portugal?
'Als je op locatie draait, moet je een scène altijd meerdere keren spelen omdat je met maar één camera werkt. Dat is heel anders dan op de set, want daar werken ze met drie camera's. Die scène in Portugal moest dus vanuit verschillende posities gefilmd worden. Gelukkig hoefden de meeste close-shots niet heel vaak over. Want als je bij een heftige scène het gevoel hebt dat het helemaal goed ging en nog nabibberend van de emotie hoort dat er technisch gezien iets mis is gegaan, is dat echt ontzettend balen. Gelukkig was dit niet het geval in Portugal. We hadden echt een superteam. En omdat ik toen net 20 weken zwanger was, waren ze nog eens extra lief voor mij.'

Aan welke oud-collega's heeft u de beste herrineringen?
'Aan Charlotte Besijn (Barbara) natuurlijk. Maar ook aan Erik de Vogel (Ludo), Bartho Braat (Jef), Jette van der Meij (Laura), Caroline de Bruijn (Janine), Wouter de Jong (Milan #1), Joris Putman (Morris #3), Lieke van Lexmond (Charlie #3) en Inge Schrama (Sjors). Maar de crew was ook echt geweldig.'

Kijkt u momenteel nog steeds naar Goede tijden Slechte tijden?
'Eerlijk gezegd niet. Het komt namelijk precies op de tijd dat ik de kinderen naar bed breng.'

Een gewetensvraag: stel dat u zou moeten kiezen tussen Samsam en GTST, voor welke serie zou u dan kiezen?
'Een combinatie van beide producties. Ik kan echt niet kiezen.'

Waarom verdween Valerie zo plotseling uit de serie? En was het uw eigen keuze om te stoppen met Goede tijden Slechte tijden?
'Het was inderdaad mijn eigen keuze om te stoppen. Ik ging enkele maanden voor mijn exit naar de producent en vertelde hem dat ik wilde gaan stoppen met GTST en dat Valerie moest sterven. Misschien ontzettend egoistisch, maar ik wilde écht niet dat iemand mijn rol zou overnemen. Waarom ik gestopt ben? Ik was, net als bij Samsam, toe aan een nieuwe uitdaging in mijn leven.'

Valerie had in de serie een liefdesrelatie met zowel Robert Alberts als Ludo Sanders. Welke affaire was het leukste voor u om als actrice-zijnde te spelen?
'Ik vond ze allebei even leuk om te spelen. Ik vond het alleen wel ontzettend lastig om te zoenen met Erik. Hij is zo ontzettend lang, ik moest echt iedere keer op het puntje van mijn schoenen gaan staan om hem een kus te kunnen geven. En dan moest hij zelfs nog bukken..'

Stel dat de scriptschrijvers u zouden terugvragen, zou u dan op dit verzoek ingaan?
'Nee. Hoezeer ik Goede tijden Slechte tijden ook mis, ik kom nooit meer terug.'

Tot slot nog een vraag over Samsam. Zou u het zien zitten om een re-make te maken van deze comedyserie, net zoals onlangs met 'Zeg eens aa' onlangs is gebeurd?
'Eerlijk gezegd mis ik Samsam nog meer dan GTST. Maargoed, dat is ook langer geleden en dan word je vanzelf een beetje nostalgisch. Een echte re-make van Samsam? Dat lijkt me niet echt een goed idee. Maar ik zou wel heel graag nog eens Jo willen spelen.'

Bron: http://www.gtstcourant.web-log.nl/

Intervieuw: Anique Pappers

We herkennen haar allemaal aan haar Limburgs accent en haar ietwat alternatieve alterego. In Goede Tijden Slechte Tijden speelde ze Wiet Terlake, maar in het echt heet ze Anique Pappers en speciaal voor ons was zij bereid om een interview te geven. GTSTCourant is er dan ook eens goed voor gaan zitten en heeft een aantal pittige vragen op haar afgevuurd.

Hoewel Anique momenteel op de planken staat en dus niet op de beeldbuis te bewonderen is, zijn wij haar natuurlijk nog lang niet vergeten. Bij menig fan staan de scènes met Wiet nog in het geheugen gegrift. Lees dus gauw verder om erachter te komen hoe Anique haar tijd bij GTST ervaren heeft..

Stel dat je zou worden gevraagd door de uitvoerend producent om weer terug in de huid van Wiet Terlake te kruipen, zou je dan op dit voorstel ingaan?
'Ja, ik zou absoluut nog eens die rol willen spelen.'

Mark van Eeuwen en Inge Schrama speelden je broer en zus in de serie. In de serie was je erg close met Sjors, maar met wie had jij eigenlijk de beste klik?
'Dat vind ik een moeilijke vraag, maar ik denk dat ik toch meer ga voor Mark. Met hem voelde ik iets meer een band dan met Inge.'

Keek je vroeger ook naar GTST? Zo ja, hoe reageerde je toen je hoorde dat jij de dochter zou gaan spelen van Frits van Houten, de grootste soapschurk uit de geschiedenis van GTST?
'Vroeger keek ik af en toe wel eens naar Goede Tijden Slechte Tijden. Toen ik hoorde dat Frits van Houten de vader van Wiet was vond ik dat natuurlijk helemaal geweldig.'

Op welke scène ben je achteraf gezien het meest trots?
'Ik ben trots op allés. Dat ik in GTST heb mogen spelen. Maar er zijn wel een aantal scènes die ik erg speciaal vind. Bijvoorbeeld de allereerste scène die ik mocht spelen. Ik mocht toen over de begraafplaats rennen terwijl Jack mij in de gaten hield. Ook mijn zelfmoordpoging en mijn bevrijding in het bos waren ontzettend leuk om te spelen.'

Waarom verdween Wiet zo plotseling uit de serie? Wilde je er zelf mee stoppen of is Wiet op verzoek van de uitvoerend producent uit de serie verdwenen? Stond het eigenlijk al vanaf het begin af aan vast dat Wiet slechts een gastrol was, of was het mogelijk dat Wiet een vaste rol zou worden?
'Wiet verdween uit de serie omdat het vanaf het begin meteen al duidelijk was dat het personage een gastrol zou zijn. Zo was het verhaal geschreven. Aan een vaste rol is nooit gedacht.'

Over welke scène ben je achteraf gezien niet tevreden?
'Er is niet specifiek een scène waarover ik achteraf niet tevreden was. Als je jezelf terugziet heb je altijd wel kritiek, maar er is geen één scène geweest die ik echt heel slecht vond.'

Met welke oud-collega's heb je nog steeds contact? Hoe was bijvoorbeeld het contact met andere jonge acteurs als Carolien Spoor en Marly van der Velden?
'Helaas heb ik met geen één collega meer contact. Ze hebben het ook erg druk. Met Jeffrey, Carolien en Marly heb ik destijds auditie gedaan, dus ik kende ze al voor ik bij Goede Tijden Slechte Tijden begon. Het was erg leuk om elkaar weer te zien. Met Marly en Carolien deelde ik een kleedkamer en dat was erg gezellig.'

Een paar weken na je vertrek, keerde Wiet nog eenmalig terug voor de begrafenis van Frits van Houten. Hoe was het om weer even terug te zijn op de set? En hoe reageerde je toen je hoorde dat je weer even terug mocht komen?
'Ik wist nog niet dat ik weer even terug mocht komen als Wiet op de begrafenis. Dat was dus een hele verrassing. Toen ze mij vroegen heb ik natuurlijk meteen hard ja geroepen.'

Wat vond je zo leuk aan de rol van Wiet Terlake? En wat vond je minder leuk aan je alterego?
'De rol van Wiet was zo leuk omdat het niet standaard was. Het was geen allerdaags meisje. Ze maakte veel mee en het was een uitdaging om haar stemmingswisselingen zo geloofwaardig mogelijk te spelen.'

Voelde je je af en toe 'buiten de boot' vallen op de set? Aangezien je een Limburgs accent hebt en ook een ietwat extraverte kledingstijl hebt?
'Dat alternatieve was juist wat het zo leuk maakte. Wiet was anders. Wat mijn Limburgs accent betreft; ik viel niet buiten de boot hoor. Christophe Haddad is Belgisch, iedereen heeft zijn eigen klank. Mijn dialect is Limburgs.'

Hoe zou je reageren als Wiet terug in de serie zou verschijnen, gespeeld door een andere actrice die eruit ziet als een 'modepopje' en ook nog accentloos spreekt?
'Dat zou ik écht niet leuk vinden. Maar accentloos zal ze niet praten, want Wiet komt uit Noord-Limburg, dus ze zal een accent moeten hebben.'

Als je een scène mocht spelen met een personage waarmee je nog niet gespeeld hebt, wie zou je dan kiezen?
'Dan zou ik voor Ludo Sanders gaan.'

Kijkers spraken massaal hun verontwaardiging uit over de naam van jouw alterego, Wiet. Vond je de naamkeuze van je karakter ook niet ietwat vreemd?
'Ja zeker, maar ik kon er wel om lachen. Zo ontzettend vreemd is het eigenlijk ook niet. De naam Wietse en Wieteke heb ik vaker gehoord.'

Hannie van der Kroeft bleek je biologische moeder te zijn, toch werd met dit gegeven weinig gedaan in de serie. Vind je het niet jammer dat er niet meer aandacht is besteed aan jullie moeder-dochterrelatie? En wat had jijzelf nog graag zien gebeuren met Wiet?
'Dat is inderdaad wel erg jammer, maar daar ging het verhaal niet echt om. Hoe meer verhaallijnen er afspelen, hoe moeilijker het is om het verhaal te volgen. Ik had het wel erg leuk gevonden als Wiet wat langer had mogen blijven en zich meer had ontwikkeld.'

Veel fans waren ontevreden over de verhaallijn waarin Wiet te zien was. Vooral het feit dat Frits ineens een tweelingbroer bleek te hebben, viel verkeerd bij de kijkers. Kan je dit begrijpen, of heb jij de verhaallijn wel als realistisch ervaren?
'Dat kan ik wel begrijpen. Ik heb het vaker gehoord. Alles wat Wiet is overkomen kan gebeuren. Alleen dat het haar allemaal in één keer overkwam is misschien wat veel geweest. Om te spelen was het een hele uitdaging en dat vond ik geweldig. Om samen met Casper van Bohemen te spelen vond ik een hele ervaring. Voor de kijker was Wiet en haar verhaallijn misschien een beetje vreemd, maar voor de speler een hele uitdaging.'

Bron: http://www.gtstcourant.web-log.nl/

5665697